31 January, 2013

Surabaya Day 4

Hye..Assalamualaikum

Yeayyyyy!!!!!!!!! dah nak habis dah entry Surabay....bosan aku duk flasback citer Surabaya....heheheh, dah janji kene la ditepati...

Pagi2 lepas breakfast ktowg plan keluar lg shopping kali terakhir dan menghabiskan sisa-sisa duit rupiah ditangan...aku pagi ni dh tak larat nk makan nasi Indon..so adik aku je breakfst aku minum milo je..<< itu pun nk report ngade2 kan..muhahaha

Ni dpn Hotel kami...tgh tunggu Bluebird datang...

Icha jakun naik teksi kakakak...apa la icha ni tu pun ko jakun..tempat ni dpn skit dari Tunjungan Plaza dkt jgk tp tak larat oii nk jalan..hehehe


Kami pergi sni UFO...tapi tak best pun kakak aku yg nk pergi die kate ada org cakap best...aku tak tau la sp yg cakap best tu pelik aku pdhal biase2 je...

Budak ni kan...time orang tgh shopping barang die, die g duduk sorang2 lepas tu bkk selipar lps tu pkai terbalik lepas tu jalan kesana kemari....hadoiiii la ko Icha....





 Icha telah merembat troli ni 1.....dr tempat beli smpai ke cashier smpai la ke teksi die g tolak trolley die ni lepas tu orang angakt trolley die marah...turun je dr teksi trs nk tolak troli...geramsss je aku tgk die ni...


Lepas dh tinggalkan Icha and ucu di hotel sebab Icha tak sabar nk main mainan so kami berdua pergi terjah kedai bakery...kakak aku penah dgr cakap kedai ni famous kebetulan kedai ni belakang hotel ktowg je so jalan la kjp...

Ni la die Holland Bakery...

Masuk2 je tgk ramai orang and roti dah habis....ktowg dh konpius dah knp kedai ni ramai sgt org tunggu lps tu roti habis...tercengang ktowg tak tau nk buat apa time tu...upenye time tu kedai ni buat diskaun 30% untk setiap roti diowg...patutla ramai orang ktowg pergi salah timing upenye...diowg beli skali bnyk ko tau setiap kali orang kedai ni letak roti trs habis berebut2 diowg...konpius ktowg...aku rase kalo harge sbnr diowg tak berape mampu kot nk beli sebab tu diowg serbu time less mcm ni...

Nak beratur punya lah panjang...nasib ktowg cpt..amik je yg mn berkenan dihati...
Dah beli makan kat hotel...ala takde la sedap sangat biase2 je takde kelainan pn...mcm rasa bun yg aku buat pn ada gak..hahahah tak nak kalah kan??

 Dalam pukul 12.30 mcm tu ktwog pun check out nk keluar awal sebab takot lambat sampai....

 Singgah sni kejap sebab nk naik menara diwog yg boleh tgk 1 Kota Surabaya...
 Masuk sni pun kene bayar jugak dlm Rp 5000 je....


Ni namanye aksi ooooyeah..ooyeahh..ooyeah..

Ooo lupa plak sebelum melawat masjid tu kami singgah kedai jual kerepek2...yg dlm kotak tu kerepek ktowg....bg sorang sikit nanti time kat Malaysia...pergi 1 trolley balik 2 trolley nasib amik luggage 70 kg..tu pn ada baki gak...nama sgt shopping skt je tau.. 

 Masa ni awal lg so g makan jap...ayah aku tak lalu nk makan nasi and aku pn sama so kte makan A& W je lah...ingat nk mkn Mc D tp takde plak dlm ni...
 Sos cili die masin...potong btl nk makan!!
 Ok...bye Surabaya..Insyallah ada rejeki kami datang Indonesia lg tp tidak Surabaya hahahaha


Dah selamat smapai Malaysia......flight pukul 5.30 tp diowg jalan pukul 6 smapai LCCT pukul 9.30 malam....so far ok tapi lagi seronok kalo holiday ni disertai oleh seluruh keluarge...ktwog memang suke holiday family tapi dh lm tak holiday sm2 sebab ms tu musim kakak n abg aku kawen lps tu musim diowg dpt anak plak..so ni la timing yg sesuai kalo nk holiday sefamily lg...Insyallah kalo Allah izinkan kami nk pergi holiday jauh skit dr sni..Insyallah...

-read till end-

























Bosan ke idok baca entry saya ni??? Orang yg baca2 ni silalah tinggalkan sepatah 2 kata kat ruangan komen tu...malu2 semuanye ea....dh masuk bg la salam kan??

2 comments:

  1. salam..br baca semua entry..best2..!nk g jln2 jugak lps ni..
    nape xde org nk komen ha??hihihi

    ReplyDelete
  2. salam....lagi2 muka ni yg komen bosan la..kakakakkakakaakka, jom HK hehehe

    ReplyDelete