02 January, 2013

RAGAM BERSEKOLAH


Hye..assalamualaikum..

Harini 1st day hari bersekolah kan?? kah..kah..kah..padan muka kepada adik2 yang tengah bersekolah..menjadi pelajar sekolah memang memenatkan diri heheh..kene bangun pagi secara paksaan dan habis waktu sekolah petang lepastu baju busuk,ronyok,kasut kene pijak, homework tak siap, tak hafal sifir, kene rotan, kene diri atas kusi<<< ni memang tak suke...tapi yang suke kalau cikgu tak de, kejenye mainnnnn je, dapat jadi ketua kelas, bergaduh2,gosip memanjang, jadi pengawas dan sbgainye.heheheh..

Ingat aku leh start keje 1hb ni boleh la simpan duit untuk holiday nanti..skali tak jadi plak ishhhh kacau betul dah nak holiday baru nak panggil aku keje kang aku malas kang..kang..king...kung...betul!!!1

So keje aku 1st day sekolah adalah menjadi photographer kepada kakakku...die dh jadi cikgu TABIKA ni since last year..diam tak diam..nak tak nak dah setahun dah kak..keje je la...heheheh, dulu die engineer lepas tu trs jd ckgu sekolah dh redho je la heheh..

haa berbalik kepada citer, keje aku pagi tadi tangkap gambar suasana dalam kelas nanti dah akhir tahun kasi jual sama ini gambar...ada yang nanges la, ada yang suke la, ada yang diam la..klakor la tengok nak nanges pun ada gak...kakakakkak..yang ikut aku pun ada gak..hahah lawak la budak2 ni..


ni ada mak bapak yang bagi kata2 semangat dekat anak2 mereka..time ni ok lagi terkawal lagi keadaan sebab parents ada..


ni dah mula dah masing2 tengok luar..


ok dah start 1 drama..budak ni dh nanges nak ikt mak die balik..


ni soffiya..mula2 ok je skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...jap ea 


ni semua budak baru 4 and 5 thn..


semua duk tgk luar..kah..kah..kah..aku suh senyum pun tak nak..



ni dah 6 tahun kira senior la..so rilek je la die..


ni pun kira senior tak nanges suh wat peace..buat..


ni pun sama 6 tahun kecuali sorang indian ni, die nak duduk ngan kakak die padahal baru 5 thn..


soffiya dah mengganas nak keluar sekolah...kakak aku trs jd kuat dgn menarik die masuk dalam sebelum terlambat..aku terus tutup pintu hahahhaha..die sorang je melalak time ni..lepas tu terus berjangkit kat orang lain....yang budak lelaki demok tu pun melalak gak ...kah..kah..nanti dh besar tengok gambar ni ea..biar malu sikit hehehe..nasib time aku nanges dlu takde paparazi heheh




budak ni baik je...gembira je pergi sekolah tak takut pun..siap pimpin tangan aku lagi suh amik kan mainan..


sapa suke skolah????????? yang tak angkat tangan tu memang diowg tak suke skolah pun..


pancing dengan chicken dance..




sesi dengor citer plak...pastu ada plak yang sebelah aku ni sibuk cerita ngan aku..ada plak yang nanges sebelah aku ..nak ibuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! hadoi perit tekak dengar..yang soffiya ni tengah melepek kat aku..die pun nanges gak tapi kejap diam kejap melalak..nak makkkkkkkkkkkkkkkkkk! hahahah lawak..ada yang nanges nak ibu tu die cakap nak balik aku tanya kenapa nak balik die jawab nak tidur..boleh??????? dah la pompuan hahahha


ni senior2 ni suke benor amik gambar..


ni adik beradik...aku tanya nama sapa? kak lin..amboi kak lin ko! kecik2 dah bahasakn diri kakak hahahah..adik sapa nama? haikal padahal nama adik lain...suke2 je..

kelakor aku tengok kerenah budak2 ni..dulu aku pun macam tu gak..lawaks...aku stay smpai pukul 8.30 je sebab nak balik wooot..wooot..

-read till end-























Macamana nak buat budak2 ni berani untuk diowg merempuh ke alam persekolahan?? sebab aku pun dulu takot..sebagai parents and adik beradik kene bagi diowg kata2 semangat kalau nak sekolah jangan duk cakap negatif je kan///

1 comment:

  1. hahah..comel gila budak2 nih..adess..nth cam mane lah ghupenye aku dulu2..adess

    ReplyDelete