25 April, 2012

Baby yg KetIga3...!

hye..assalamualaikum...


Bersua kembali kita di hari rabu nk meninjau ke hari khamis,,,,weeeeeee..<< ntah apa ntah yg suke sgt aku pn x pasti, heheh..


Harini nak citer pasal baby...kenapa baby? kenapa?


Sebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!




















I br dpt baby lagi 1,actually bkn baby I tp baby my sis,merangkap lah skali tu baby aku kn...my 1 sis br je dpt baby last saturday lepas kalo tak due die sm ngan besday ibu die 28 April ni tp baby nk kuar awl la plak kalo x bole smbt besday sm2 ngan aunty skali baby!....

Nama baby comel u olls...Tia Ardeeny...mana ntah ibu n ayah die jmp nama baby ni aku pn x sure tp yg pasti kakak aku ni mmg suke lain dr yg lain sbb tu nm menyimpang ke huruf T....Before ni 2 org ank buah aku semua start huruf E menyambung empayar E la katakn,1st cucu Erisya bdk kecik yg selalu sibuk ni,2nd Eryna Dania tp pnggil dania and the latest ni Tia Ardeeny,cop....cop....aunty somel pnggil deeny yg lain g panggil tia...< tu pn nk cop2 nama kan??? hahhaha aku kn ngade2...


Tapi aku x dpt tgk saat kelahiran baby deeny ni,sedihnyeeee lah aii,kalo x aku mst kat hospital tu tgu mcm before ni time kakak 2nd aku bersalin (mummy icha) beria masing2 tgu dpn labour room nk tgu baby kuar yg aku dh x leh thn dh dgr doktor tu suh push ahhhhhhhhhh scary pastu marah2 org yg dlm kesakitan tu,siap semua nanges2 cz bimbang if somethg happen kat baby n kakak aku tu yg paling aku rs sedih sgt sbb parents aku pn sedih uwahhhhh sedihnye la haii time tu x dpt bygkn sbb kakak aku lemah nk push so mmg x de sp yg support die time bersalin tu my BIL plak time tu otw dr KL so tu yg mcm2,haaaaa pngalaman wey,time tu aku insaf seketika sebab tgk pengorbanan ibu melahirkn anknye..ssh payah sakit semua time bersalin tu pastu nnt dh bsr wat dosa kat parents (mak abah ampunkan anakmu ini,),ahhh insaf aku time dgr n tgk kakak aku bersalin takot...

Second time my SIL bersalin aku kat johor ngah praktikal tp x dpt tgk die bersalin just dpt info through fon je sm la mcm kakak aku yg baru ni dpt info dh bersalin dr fon je, tapi after aku keje je trs pecut g hospital nk tgk baby yg bestnye ketiga2 my sis ni bersalin kat hospital yg sma,katil yg sama n wad yg sama kat private hospital kat Skudai,kalo private kte mmg leh masuk pn so antara ko n labour room tu dkt so ko bole dgr mcm2 depend kat kowg je nk dgr or x nk kalo aku mmg x sggp wey,bole pengsan baik aku kuar dr hospital tu,duk termenung kat luar...


So marilah tatap gmbr kelahiran mereka::




atok dapat azankan cucu first die...


alolo ko icha dr baby dh pndai mcmni ea,patutttttlaaaaa 

woot2 time ni my sis tu belum pregnant lg

Congratulations! It's a girl!

tatap...tatap...

Ni plak Dania..tatap lagi...

huish2 ni abg die bkn main lg abg iman siap kelip mata kat aunty comel tau!!! rindu nk gaduh ngan iman

Congratulations! It's a girl


Ni lah yg latest...Tia

gmbr celok dr fb ibu die..yelah aunty x dpt tgk lg la baby...camne ni br brhajat nk jmp baby 1st day

ayah die hepi!!! congrats abg olie and kak ezah! yg pentng tidor nganga mcm ibu die hahahah

Congratulations! It's a girl..




So my mum ckp leh wat charlie's angel U! complete set..haaa bertmbh kecoh lah lagi dh ada baby baru ni...yg penting aunty ni yg penat nnt and kene buli...skrg ni kene buli ngan icha je tau..siap tarik rambut aku la,naik kuda la..bkn main lg ko icha kan..siap la nnt dh bsr kalo nakal kene ngan aunty hehehhe.. 

20 April, 2012

Hilangkan Tennnsioon!

hyee..assalamualaikum...


Banyak bende nk share ngan kowg tau tapi mmg x sempat,ni aku curi2 masa tdo aku sikit sbb nk luangkan masa kat blog tercinta ni tawww...Salah 1 citer yg nk share adlah citer g melepak,makan2,dan karok bersama teman2.Barulah dapat jmp mereka ni kalau tidak masing2 sibuk termasuk lah i...Nak tau saje jd kepoh kat blog sndiri aku kene keje weyyy every saturday...before ni tukar2 ni tak hari sabtu mmg keje..keje..keje..eeeeeeeee x suke lah wey! dah lah bnyk keje tension aku keje kat situ,

Untuk menghilangkan tension keje haruslah mereleaskannye bersma teman2 lama, time ni x plan pn sapa yg free trs kuar lepak bersama2..time ni cuti yg Agong tu tat y la dpt jmp kalo tak semua kene keje...So yg free adalah





Miza and Sho Sakana <<< mereka ni ex-housemate time degree sama lah jgk sama dgn noni and in2 yang dkt post before this,tp time ni yg free diowg je so marilah kte berjumpa di Bukit Raja..hahah x jauh pn sbnarnye ak malas nk g jauh2 so diowg yg kene dtg sni hahah pdn muka...tp destinasi selepas Bukit Raja adlah Shah Alam so sama je x de mknenye korg kene dtg tmpt aku k!!!





Biaselah kalo girls dh bergabung mst lah: Gosip,citer masalah,amik2 gmbr,makan2 and sebagainye...




Inilah aktiviti kami:



I sampai paling lmbt so dtg2 diowg dh orderkn..tq kowg!
die ni kepohchiii sgt! al-maklumlah dh lm x jmp ekspresi muka haruslah excited...citer beriaaa

die ni dr dlu smpai skrg chef kami weeeehoooo..kami mkn je..

maap ye joyah aku dh rotate tp still die bg gmbr ko senget gak,so pasrah je lah ye...die ni pn kepoh jgk tgk ekspresi pn dh tau x yah ckp hahahah

ooo lp nk inform sebelah kiri ni tunangan org ye,br je tunang x lama lg kawen..haaa x caye ko dh nak kawen sho...seyes x caye, yg pegang fon tu pn x lm lglah tu jd isteri org tu ngah bz ngan fon mst cnfirm ni..

tunjuk timun ke tnjuk gigi??? eh asl timun tu berada di celah gigi ko haaa???? hahaha

Ko tiup apa miza oiii?? x leh blahhh tgh msk die g tiup..

haaaa bukti diowg kepoh!! conclusion semua kepoh duk citer itu ini..aku rs mmg x cukup kte jmp ni ada je citer nk share kan..kan..

Ni time karok...so miza gmbr mata je,gmbr karok x leh bnyk2 bahaye hahahah...and lepas ni kene plan g tmpat karok yg provide 3 mic x puas nyanyi lagu 3 suare kalo x ckp mic..boleh plak passing2 mic and x tahu turn sp nyanyi time lagu beribu sesalan tu..hadoiii!



Really have fun ngan kowg..dulu time study pn best...best sgt2 siang malam pagi ptg sma2 ngan housemate..arghhh RINDU WEY!



After ni kene wat date sm2 plan g mn2 k...rindu sgt nk lepak ngan kowg!!



-read till end-











Masing2 berhak memilih kawan,so if kowg rasa org tu sesuai jd kawan ko so kawan je ngan die even org lain x suke kwn ngan die,Allah tu maha adil die akan temukan kte dgn bermacam2 jenis org so pndai2 korg lah untuk pilih kawan korg sndiri


Melawat HKL...

Hyee..assalamualaikum..


Pergh tajuk x leh nak cakap apa la kan??? macam engineer bagai nak melawat-lawat ni..hhahah, Sebenarnye citer ni dah lama tapi oleh kerana x sempat nk menulis and nk transfer gmbr so terperaplah die lama2 dalam ni berkurun...

Actually ex-housemate time degree telah dimasukkan ke hospital Kuala Lumpur akhir bulan lepas haaa cb bygkan mmg dh berabad dah citer ni aku saje je kasi citer dah basi untk kowg baca hahahah member aku ni pun dh kuar wad and dah sihat sgt2 dh skrg,
1st time u i masuk hospital ni ssh plak tu nak cari jalan tgh2 KL tp taram je pakai GPS akhirnye smpai gak even ikut jalan jauh nunnnnnnnnnnn kedaungg! Aku ni cuak sikit kalau msk hospital ni even g melawat kejap mmg hati ni rasa mcm separuh je lagi separuh hati lg dh melayang,bukan apa nnt mulalah kalau nmpak org2 sakit ni aku rasa lain mcm skit x leh nk describe rasa tu kat kowg...So nasib baiklah member aku yg sakit ni mmg kaki loyer buruk so melawat org sakit tp leh gelak2 gosip2 kat katil pesakit tu..ish..ish..ish..

Nama pesakit: E'in (tp yg x leh blah die leh setkan nama die kat fon aku e'in comel!<< ngade2 pny bdk! layan kan je lah)
Umur Pesakit: Sebaye ngan blogger (cewahhhhhhhh)
Sakit: Demam Denggi

Kesian die kene demam denggi so kalau dh demam denggi mstlah kene tahan wad lama kan sebab die kene tgk darah ko dh nuetral lom sebab nyamuk tu dh bwk virus dlm darah kita if die gigit kte,so sebab tu lah bahaye demam denggi ni lagi bahaye kalo denggi berdarah tapi nasib baik in2 kuat so dlm seminggu je die kene tahan,kuat2 pun degil gak minum air masak pn x nak x paaaaaaaaam aku ngan perangai ko ni in..ish..ish..

Oleh kerana ktowg ni dh lama x jmp last pn time konvo last year so dah jmp ni mmg bnyk citer ktowg share bkn main lagi borak2 ats katil org,pesakit kat sblh bengang je tgk bdk2 ni gelak2 hahahah sori nye mak cik,pak cik,uncle sebelah katil in2 aku rasa die tension je ngan kte wey!

ohhhh cover pipi tembam lah tewww! hahahaha

ni gmbr time rush2 ea harap maklum tmbh plak jurufoto yg senget haruslah hasilnye cenggini..

Sebenarnye aku x sure boleh amik gmbr or tak dalam wad ni,signage x de bgtau pn x leh amik gmbr tapi oleh kerana kekalutan adik in2 iaitu deknor time nk amik gmbr so x alih2 ada plak nurse dtg tegur "dik dalam wad x leh amik gmbr ye!" so gmbr yg sempat disnap oleh deknor 2 ni jelah...tu lah aku mmg nk beli camera kecik lah senang sikit nk paparazi kat mn2...


Tu in2 yg pakai cool fever bdk kecik pny,noni ex-housemate gak yg pakai black blouse and sorg lelaki tu adalah kawan in2 nama saya lupa mntk maap...haaa aku g HKL naik kete baru noni good job non dh leh bwk kete smpai KL u...hebat after ni jgn takot2 lg k! even kalut didlm kete time otw tp akhirnye berjaye jgk smpai ke destinasi...


-read till end-





















if kowg ada rasa x sedap bdn and terima petanda2 awl cnth muntah2,pening and suhu bdn yg sgt tinggi segeralah ke hospital untk mndptkan rawatan ye sbb denggi ni bahaye tau,sp2 je leh kene so make sure persekitaraan anda bersih,tiada takungan air dan sebagainye...

04 April, 2012

Setengah Jalan

hyee..assalamualaikum...


huiii tgk post untk last month very dissatisfied sebab sikit lah sangat mcm x berazam je kan?? wat blog tp time mula2 je bnyk post dh second month later langsung sikit je post. Bukan apa sebenarnye mmg x sempat sangat nk berblog lately ni banyak sgt keje kadang2 mmg x bkk fb and twitter pn on tat day. Dah keje bawah org kan so die kerah tenaga habis-habisan la nak buat mcmana..

Kadang-kadang mmg bnyk citer nk share tapi nk tulis tu mmg x sempat,kalo dh wat blog mmg kene rajin update itu ini and juga kene pndai menulis nnt x sia2 je ko tulis pnjg2 tp 1 pn org x paam apa ko bebelkan tu. Pastu kalo ko rasa time ni mmg nk menulis kat blog so mmg kene bagi sepenuh perhatian time tulis tu bkn boleh sangkut2 ko tulis cnth: dah tulis sikit pastu ada org panggil so nnt ko continue tulis...kenot mcm tu mana bole smbung2 tulis idea nnt dh lari n nnt ko dh lupa nk citer apa..tat y la kalo nk tulis kat blog ni mmg kene tulis je n x leh org lain kacau kang semua lupa and spoil ur mood..

Aku kalau boleh mmg nk cari keje lain buat masa ni sng skit nk update blog selalu..muahahahah alasan x leh pakai!!!!!

tapi seyes mmg nak cari keje lain,penat la keje ni mcm2 kene wat tp pulangan x memadai bkn nye x bersyukur tapi mmg kenyataan camne nk idup kalau x de duit yang mencukupi untk sara kehidupan seharian???? tolong jawab sp yang kate duit bkn segalanye!! Mmg buat masa ni duit mmg penting apa2 perlukan duit even ko nk g keje pn perlukan duit tau n kalau gaji kecik camne nk g keje nk byr duit minyak??? ish..ish..pening citer psl duit ni..x pe insyallah Allah akan tolong kita ..

So untuk bulan baru and bulan April ni aku berazam untuk memenuhi post2 yang fresh,baru and sedap untuk dibaca kpd anda semua so Insyallah kalo ada kelapangan mcm sekarang ni sebab bos x msk ofis akan ku postkan bnyk citer di blog tercinta ..








-read till end-









Mcm nk beli compact camera  la or camera polaroid tu mcm syok and kecil je untuk dibawa kemana-mana, camera skrg ni bsr nk msk beg pn x muat!!!! sp nk share or sponsor???? kikikiki