28 April, 2015

Promosi Ephyra

Assalamualaikum..

Start 27 April sehingga 30 April 2015 aku ada wat promosi untuk Ephyra.

Beli 2 kotak premium dgn harga RM344 sahaja dari RM394 (diskaun kasih syg RM50)
Beli 3 kotak premium dgn harga RM511 sahaja dari RM591 (diskaun kasih syg RM80)


COD : Kg.Melayu Majidee, Kota tinggi, Kulaijaya, Ulutiram, Nusajaya

Free : shaker..

Aku tak suke bagi free gift dekat customer sebab aku lebih suka bagi diskaun so korang lagi untung sebab aku pun pembeli jugak so kte mesti akan pilih lagi murah dari pilih harga sama tp dapat free gift kan..tapi strategi orang meniaga ni lain2..

Aku jugak tak buat postage sebab lebih suka COD senang dan cepat barang trs dapat..

Sesiapa yang nak order boleh terus watsap 0177090398/0137354855

Till end
Cik enie

23 April, 2015

Dealer Ephyra di Johor Bahru

Assalamualaikum..

-update 17/10/2016-

Sesiapa yang sebelum ni ada call/watsapp utk cari Ephyra dari saya.. sekarang ni stok dah ada ye!! dan ada pertambahan produk yang saya jual iaitu Skin Nano..
Meh cepat2 watsap 01110 709398 descriptn produk dan harge akan diberitahu..

SILA BGTAHU ANDA READER BLOG NI KALAU NAK SPECIAL PRICE!!!!!


Cerita tentang Ephyra boleh proceed kat bawah ni yee...!!!!! cepat2 wassap!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sebelum ni aku dah share testimoni aku gunakan ephyra kan? so kali nak share testimoni ephyra dari customer aku sendri..

Rasenye produk ni korang dah makin tahu kan sebab dah makin banyak promotion dan info pasal produk ni dekat laman social lainla time die baru2 je di perkenalkan dan masih takde duta lagi so kalau sebut pasal ephyra kat kawan2 ramai yang tak tahu...

Ni aku nak cerita macamana aku boleh jatuh cinta dengan produk ni buat pertama kalinye...time tu ada la duit lebih sikit2 so time tu jugak aku rase macam nak makan supplement sebab badan kte ni sebenarnye memang perlukan makanan2 tambahan ni dan supplement dan ubat adalah 2 items yang berbeza ye jangan duk samakan...lagipun badan kte semakin meningkat usia kandungan nutrisi dan collegen semakin berkurangan dan punca utama aku nak try sebenarnye nak kekalkan tenaga dalam badan..

Dan aku kenal dengan nama ephyra ni dari blog2 yang aku suke baca contohnye blog Diana Ishak dan Peej Burhan...setiap kali post psl ni aku tertarik dan aku memang suke pakai produk yang orang tak kenal dlu so kira macam nk jadi org terawal la try produk baru ni bak orang kate nk jadi trendsetter bkn follower gitu hahahahhaah....

Survey punya survey trs beli satu dan try sesuai or tak ngan badan kte ni...tapi aku memang tak harapkan dengan 1 kotak kte dah boleh rasai perubahan ketara sebab sebelum ni badan kte dah diracuni dengan macam2 so untuk supplement ni serap dan sesuai dengan badan kte pun die amk masa yang lama...after tu kebetulan plak kakak aku pun nak try skali and time tu die tgh prgnant...so memang sesuai sangat dan aku terus jadi dealer senang beli dalam kuantiti yang banyak trs..

Dah aku beli banyak so dalam masa yang sama ada member2 jugak nak try so trs la jual dkt orang2 lain ada yang dikenali dan tak dikenali...Alhamdulillah ramai yang repeat order best sangat dangan kecerdikan ephyra ni....

Nak share ephyra sesuai dengan siapa:
  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahunkeatas)
  • Ibu menyusu dan hamil (6 bulankeatas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan, kesihatan luar dan dalam
Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :
  • Kulit berjerawat
  • Kulit Berjeragat dan Berparut
  • Eczema / Penyakit Kulit
  • Gastrik / Masalah Usus
  • Menurunkan Kolestrol
  • Stress / Kemurungan / Ceria
  • Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
  • Asthma / Lelah / Penat / Semput
  • Gout / Arthritis Sendi
  • Menopause
  • Ketidakseimbangan Hormon
  • Alergi Makanan Laut
  • Resdung
  • Penyakit Gusi / Demam
  • Masalah Tidur / Kelesuan
  • Jangkitan Pundi Kencing
  • Masalah Buah Pinggang
  • Kanser / PertumbuhanTumor
  • Sakit Sendi & Sengal Badan
  • Jantung / Saluran Darah
  • Migraine / Sakit Kepala
  • Strok / Parkinson
  • Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
  • Masalah Senggugut / PMS
  • Jangkitan Virus / Bakteria
  • Darah Tinggi
  • Masalah Saraf
  • Kencing Manis
  • Thyroid

So sesiapa yang nak try ephyra ni dan berada di sekitar Jb terutama Kg Melayu Majidee, Kota tinggi, Ulu tiram, Kulaijaya dan Nusajaya boleh order di 01110 709398 dan hanya watsap sahaja ye tidak boleh call2...kalau nak berita yang sentiasa terkini boleh stalk Instagram dan facebook Ephyra 2u&2me2 Johor / IG ephyra2ujb

Harge sebenar ephyra RM197 tapi Insyallah aku akan bagi sikit diskaun untuk korang sebab aku faham kadang2 tengok harge nak mencecah RM200 trs tak jadi beli kan..so kalau aku boleh kurangkan aku kurangkan sedikit supaya kita sama2 rasai kebestan produk bumiputra ni sendiri dan semestinya ORIGINAL...

Insyallah start next week akan ada promotion untuk BELI PUKAL DAPAT MURAH!!!

So sama2 kite nantikan dan jangan lupa stalk Intagrams anasaudagar

Testimoni anasaudagar:



Sis ni amk ephyra sebab die alah/sensitive dengan seafood..kalau die makan seafood je mesti bibir die bengkak atau kulit gatal2...die try 1 kotak dan boleh makan seafood tanpa ada alahan apa2..seronok dengar result dari die... Alhamdulillah pasang niat murni Insyallah result pun ok..



Ni testimoni dari kakak aku sendiri...die lah yang consume ephyra ni since die pregnantkn si comel tu...so tu adalah salah sorang baby ephyra la jugak.....time pantang memang die minum ephyra ikut timing yang betul so production susu memang banyak giler smpai freezer umah die tak muat siap hantar kerumah mak aku susu die....dan oleh kerana banyak sangat kakak aku dah ada sorang anak susuan Alhamdulillah....dan die ada masalah pelawasan memang susah benor nak yak...sejak minum ni lancorrrr je dan kulit pun segar bugar..

Ni latest testimoni dari aku...aku memang takde masalah kulit jerawat tapi muka aku sedikit kusam dan gelap (boleh refer post2 dr tahun 2012) so aku minum ni bukan untuk putih tapi tok nampak muka lebih segar dan tenaga..sebab kang balik2 keje aku trs lepak takde life wooooooo pdhal baru anak dara so tak best la kan hidup abis asik tidor je...so aku start minum 2 kotak baru nampak perubahan tapi untuk cerah tu idokla sebab aku memang sejak azali gelap lainla kalau ko memang cerah tapi ko gelap sebab sunburn yang tu Insyallah la bole cerah balik seperti ko baby gitu hahhahhaha...tapi tenaga memang tip top best!!! oooyee yang gambar tu ada one time tu aku stop ephyra sebab nk makan produk yang lebih murah konon nk save kebende lain la kan...skali jerawat naik wooooooo banyak dah la aku jarang berjerawat..abis mak kte tegur2...produk tu tok putihkan so aku pun gatal2 la nak try skali tak sesuai cpt2 consume ephyra balik...dengan ephyra ni best cepat giler bekas2 jerawat tu hilang dan langsung dah tak tumbuh jerawat melainkan time period tu memang tumbuh la seketul 2 jerawat..tapi tu biase la kan...parut2 pun cepat je hilang..aku sukeeeeeeeeeee!!!

So testimoni yang aku dah share ni memang aku rase puashati giler la sebab aku sendiri yang alami die sndri..syok kepuasan die lain macam hahhahahahha


Ok so siapa2 yang nak try produk ni pertama kali ataupun dh penah minum tapi nak beli ngan kte pulak cpt2 watsap no yang kte bagi tadi ye!!!! dan maaf TIADA GST DAN POSTAGE DILAKUKAN...aku lebih suke COD barang2 ni senang dan telus...

till then
cik enie

07 April, 2015

Tempat Makan di area JB..

Assalamualaikum..

Aku kalau nak keluar makan akan jadi habit untuk google or tgk ig dlu tempat2 best or restoran sedap di sekitar JB ni sebab aku tak suka repeat kedai yang sama selalunya mesti akan try tempat2 yang baru..pastu mesti akan keluar cerita yang tak update contohnye cari char keuw teow sedap di jb nanti keluar la macam2 tapiiiii semua nye outdated tahun 2010 laaa 2009 laaa sugguh lama kang dah smapai2 tempat yang dituju skali takde kedai nye kan sebab dah lama sangat..so aku pun terpanggil untuk share tempat2 yang boleh korang try atau korang tak nak try makan diarea2 JB ni...

Big Food (Nong Chik)

First time datang sni nak try bnde lain dari yang lain...so kami pun try la

 Creme Brule...tak berapa manis sangat and tak berapa lemak...bagi aku kne manis skt kot baru la seimbang..ni aku rase laaaa sebab aku makan tak habis pun...

Ni apa ea namanye lupa laaaa..tapi yang ada kat situ ayam, sosej, bakon, mashed potato, and apa ntah lagi tu...portion yang besar boleh divide 2 orang...aku tak makan sgt dish ni sebab ada dish sndri kan so nyamah2 je....


Ni haaa buat pertama kalinyaaa nak try risotto...aku memang tak pernah try tapi oleh kerana Hanis Zalikha dah penah try ni kat sni so aku pun nak try gak sedap ke idok rase die....Risotto ni adik beradik kanji so die macam barli cmpur nasi hehehheh....pastu cara masak memang macam tu kot dlu penah tgk Masterchef semua masak macam ni....keseluruhan rasa die tawar dan tak berapa nak kick sgt yelah tekak orang melayu kan kalau boleh nak rase masin, pedas, manis skt..tapi yang ni tawar....

Boleh nak dikatakan kat sni portion semua dish besar2 aku tgk orang belakang order spaggeti kemain melambak kat pinggan mesti kenyang giler lps tu...dan harge standard berbaloi ngan portion..

Cookies & Ginger (Adda Height)

Dekat area Adda Height ni banyak resto2 yang baru nak bukak dan aku memang suke la sebab dekat je tak terlalu kat bndr JB sangat dan semestinye tak jem...Kali ni makan ngan whole family...aku memang dah prepare duit bnyk skt..skali makan bnyk2 RM200 je...eh murah ni untuk western food dan ditempat yang selesa macamni...we likeee..

 Bukak selera dengan Nanchos ni....sedappppppppppppp!!!

 Ni chiken chop with rice kalau tak silap....ni pun boleh tahan dan kenyang..

 Ni quarter Chiken apa ntah...ni aku punya....ni pun kenyang dan boleh thn sedap...
 Alamak dah tak cantik dh sebab dah kne amik oleh icha before aku tangkap gmbr...ni Fish & Chip untuk budak2..share 3 orang banyak jgk portion die...
 Ni lamb shoulder kalau tak silap...not bad laaaa...
 Ni apa aku lupa...ke ni Marina Spegetti..entah la cik enie lupaaaaaaaa....tapi kamu tgk je la ye gmbr die....kalo nak order macam ni kat waiter tu ko tnjk la gmbr ni hahahhaha...
Steak...ayah Tia punya...tak sempat nak rase..

 Marinara Spagetti Mak rah punya...banyak sangat ko!! memang tak abis...pastu die macam letak ikan sardin skt nak rasekn marina tu..
 Cheezy Spagetti kalau tak silap...very cheesy boleh muak kalau makan banyak2...
 Habis sudah!!!! tapi tu pun ko makan aku punya...aku makan ko punya...kalo makan sorang2 mst tak abis smpai muntah2 lagi...hahhahahha

 Keseluruhannyee boleh dikategorikan sebagai berbaloi ngan harge dan portion die....sedap tu boleh diterima dek anak tekak kami semua so kira ok la...family ktowg bukan jenis yang memilih kalau tak sedap langsung tak sentuh...tapi nak dikategorikan sedap sangat tu biasa je kot...aku tak reti nak cakap sedap sangat sebab tekak masing2 kan..so kalau korang nk try makan kat sni boleh jeee...

Tooplates (BBU Belakang Jakel)

Restoran ni memang akan offer diskaun ones ko dh penah makan kat sni...so kakak aku dah penah makan kat sni then die dapat diskaun untuk certain dishes tu yang datang sni balik semula...

 Chiken Chop..ada chkn mcm biase then fries skt and sayur skt...

 I punya Lamb chop with spaggeti..giler ko mana nak mkan spageti mana nk telan kambing....saya tak habis sebab bnyk nooo...sos die boleh pilih so terpulang kat korang...
Burung puyuh with spagetti...spagetti die sama je...sos pun lebih kurang tapi macam susah skt la dan tak berapa puas mkn burung puyuh ni kecik dan isi pun tak bnyk...mcm a bit rugi gak la...rase die mcm burung puyuh goreng biase je tak de la sedap sgt biase2 je...

Adalagi ktowg amk cake tapi tok Tia and aku pun tak berani nak makan sebab Tia punya kang mengamuk bdk kecik tu mkn makan die...pastu order mushroom soup tok ami...sedap soup ni abis mkn..aku pun sebat skali dappp...

Keseluruhan harga die lebih kurang je takde la murah sangat takde la mahal sangat...tapi die slalu buat offer every month diskaun ...so boleh je kalau nak try ke sini..

Lazat Steakhouse (Depan PTPTN BBU)

Ni fresh dari oven pergi semalam review harini sebab tak sabor nak share citer...Ok kedai ni located depan PTPTN BBU...dulunye Restoran Wadihana Islamic Steakhouse, so kami pergi sebab nk makan kat Wadihana tu skali masuk dah bertukar plak namanyee kepada Lazat...eh...eh...dah la dah masuk dah duduk tapi takpela order je la...


 Appetizer katenyeeee...kawan aku g gatal order dah la RM15.50 tapi daptnyeee buah betik sepotong, udang sekor, sotong slice2 direbus, salad skt ngan sos....hahahaahh giler mahal wey!!!!!! saya tak puas hati dengan kemahalnyeee.....
Oriental Chicken Chop...kawan aku punya, katenyeee nasi too dry so keras skt, bun pun keras kalo baling kat dinding, dinding berlubang kot hahahhahah...<<tak klakorr...jagung je dikatakan sedap sebab jagung bakar.....patutnyeee kne ada sayur skt or sumthng cecair kot mcm soup or lebihkn sos tu sebab mmg sgt dry...air die order orange juice nasib die kate juice rase orange kalau rase air masak lagi la kawan aku hangin...heheheheh


 Mashed Potato..potato die sgt chewy2 tak tau bubuh apa..tapi ok je bagi tekak aku ni...sos boleh laaa...tapi pinggan kemain besor ingt bnyk skali ciked jee....

Macam biasa aku mesti akan order Lamb Chop..so dtg sni menu die offer Lamb Shoulder..ok boleh amk...then aku kne tunggu kemain lama sebab die salah anta meja ye...kawan aku dah nak abis makan aku baru dapat...dalam dish ni die offer kepingan lamb dalam 2 pcs, mashed potato, jagung dan sayur skt2...skali kepingan lamb dekat bawah tu tak masak uooolsss....aku penat la potong2 pakai pisau memang tak bole..tak tipuuuu oiii..so aku pun panggil la waiter die sebab dish ni mahal kan takkan aku nak diam diri makan je..aku cakap tak leh potong die kate tak tau...ok jawapn bernas aku dapat.bole terima dek akal ke idok???..aku cakap la ni saya punya tak masak saya tak bole potong pn..then cakap tak tau, ok lagi skt nk hangin tapi saya sabar...sorang lg dtg die kate maybe pisau tumpul kot...ok kalau macam tu meh pisau baru aku try potong dpn die...memang tak leh potong2...last2 die amk balik then die bg yg baru..

 Dapatla yang baruuuuuuuuuuuuuu....tapi dah nak magrib baru dapat dekat sejam...dengan makan ni kne potong2 kenyal2 so tak abis pun aku makan ni...sayang je RM24.50 aku tu...pastu aku minum ice lemon tea tapi sedey tawar rase air masak je...so total kne bayar yang sngt mahal bagi aku dan tak berapa nk sedap sgt and service pn sedey...sori Lazat...saya terpakse komen jujur..


Resto ni pun ada jual pizza jgk..siapa nak mkn readymade pizza bole datang kesini...pizza i tak rase pun...

Keseluruhannye kalau rase duit bnyak dan ko memang dah penah makan kat sni dan kne ngan tekak ko leh la datang sini..tapi tidak bagi kami kot sebab dah penah jumpa yang standard2 macam ni tapi tak berapa mahal sgt dan berbaloi...

Manhattan Fish Market (Groupon Deal)

Dah lama aim nak makan kat sni tapi pkai groupon sebab murah kan kalo pergi sndri kang tak mampu pastu kang komplen manjang kan..so dah tau perangai macamni so kne rebut tmpt makan yang murah2..

Memang die offer yang plate besar2 macam ni dan tok 2 person punya..dan die offer 2 menu ko kne pilih salah 1 tu time dah smpai restoran die...so time ni aku cakap la kat waiter tu<<<ni citer cari gaduh je cik enie ni kalau bab mkanan..nak pilih lg 1 sebab die bg gmbr 1 je...pastu die dgn tegas nye cakap no...no...no...u just can pick this one only no choose2...ewah speakang waiter oversea ni...ok die dh berlagak2 cakap no..no...die ingt aku tak byr lagi ke kan..ok2..then cepat2 aku bkk email tnjk kat die..time tu salad dah smpai tp main dish lom smpai..so die pun say sorry..cepat2 aku cakap aku nk yang ni jugak tak nak yang tu...kan dah rugi tadi aku tny b4 order kemain no..no..ni turn aku plak ah...no..no...i want this!!

 Sebab kat plate ni die ada sotong bnyk....udang bnyk...fish fillet banyak..onion bnyk...banyakkkkkk kenyang oiiii baru RM49.90 include water and tax lagi dah abis makan leh blah begitu sajerrrrrrrrr....

Keseluruhannye kalau ada lagi deal ni memang aku nak beli lagi..sebab banyak dan berbaloi...nak kate sedap tu mcm biase je la kalo seafood goreng tepung ni tapi die more fresh..so sedappp...

Nasi Ayam Penyet Jakarta (Taman Perling)

Sebab dekat ngan ofis balik kerja terus terjah sni..b4 ni aku penah delivery ayam penyet die je so kali ni nak datang kedai die sndri and try menu baru kat situ...

Cik enie ngan lele tak leh dipisahkan..so kali ni nak try pecel lele die....pehhh meleleh...dap..

Kawan aku try maggi ketam die..ni menu baru kat resto ni...so kne la try sedap ke idok kan....kuah kari die bukan mcm kuah megi kari biasa tu sebab die pakai rencah sendri..bagi aku ok sebab nk blend ngan ketam tu so die kne la buat rencah sndri...air juice die meletup mmg rase juice....

Ni pun menu baru gak...Chili Crab...die tak kira kilo tapi die kira 1 dish ni RM18..murah kan?? rase die pun not bad..dap...

Keseluruhannye so far bagi aku berbaloi dengan harga die murah je...pastu delivery die pun takde charge..ok boleh makan...

Malay Village (Jalan Kolam Air)

Ada hati nak makan ikan bakar kat Tepian Tebrau..tapi tutup uwaaaaaaa

 Nasi Goreng Ayam Pandan siap ada kopok lg tapi kopok tu sedikt lemau...bagi aku biase2 je la nasi die tapi tak suke makan yang kene bukak2 ni...
Ni paling win...udang goreng nestum...dah la udang besar pastu sedap smpai tak abis makan kne tapau blik umah lagi...banyak die berbaloi dgn harge..tapi time ni ada diskaun nasib murah skt..

Keseluruhannye aku makan kat sni skt je sebab aku ngecik2 orang lain punya sebab nk jaga badan la kateknnnn phuiii!!!...ada lagi kami order western food 1 and nasik goreng apa ntah 1..so rase die bolelaaa...dlu penah makan kat branch die lagi 1 yang ni first time pastu kalo nak western food die akan order dari kedai sebelah iaitu The Cave..so mksdnye kalau nak makan kat sni kalo ko amk mcm goreng2 memang masak kat Malay Village kalau nk western die amk dr sna so kira ko dah makan kat 2 kedai skali dlm 1 masa

Entry kali ni bukan niat nak mengkondem masakan orang lain..just nk share ngan orang lain tempat yang anda boleh makan kat area2 jb ni...memang banyak choice tapi kira kena atau tak je ngan tekak ko..lgpun sekarang kan dah ada gst and bnyk bnde dah naik kan so aktiviti makan kat luar ni patut2 la kurangkan...aku kalau ada rezeki lebih or angin nk makan luar barulah g makan kalau tak makan umah je pun mak rah pn masak sedap...kalau ada rezeki suh mak rah plak bukak resto mcm diowg2 ni so korang leh la datang kedai Cik Enie ni kan....:)




Till then
Cik Enie..

06 April, 2015

A'famosa Melaka

Assalamualaikum...

Ni citer CNY tahun ni, kami decide nak pergi holiday 1 family duduk ramai2 santai2..so decide punya decide final kami pergi ke A'famosa dengan sewa 1 bijik banglo dekat situ....dlu time kecik2 dah penah pergi tapi time tu pn tak complete..ni smua ada termasuk la budak2 kecik tu so best la sikit..

Kebetulan banglo tu kawan abang aku punya so dapat la murah sikit..kami sewa 3 hari 2 malam dapat dalam RM1000..murah la kan..tapi umahnyeee ko kne bersihkan sendri sebab owner die kat Aussie so jarang balik umah tu..gayenyeee pun dah macam umah kami sendri dah...datang2 siap2 kemas umah siap mop lagi...tapi yang tragiknyeee takde air ko!!! hahahah sebab die tak bayar kat pengurusan A'famosa then air kene sekat...so usaha punya usaha last2 sedare owner tu datang and bayar...baru la kami dapat mandi pool kalo tak harapan la dtg sni lepak dlm umah je...




Rumah yang dah siap kemas..lantai dah licin auntie eni mop so bole la budak2 main dengan senang lenang...umah ni selesa nasib aircond bole guna siap ada washine machine lagi...aku kan memang utamakn tu dlu senang nk basuh kain..

Ktowg 1 kete dari Segamat mak memang nak kemas rumah kejap so pagi2 tu baru gerak g A'famosa...yang dari JB dah smpai dlu yang dari Segamat yang dekat leh smpai lambat biasela mak ngan abah macam2 nk buat siap benti singgah beli lemang lgi...

 Malam smua layan Cowboy show....syok budak2 ni tgk show animals ngan cowboy2 tu...






Pasal tiket tok masuk tu kami beli time promo...untuk entrance ke cowboy town atau waterpark atau safari dengan harge RM25 perhead tok dewasa..bukan masuk tiga2 tu RM25 tau ko masuk salah 1 tu dapat RM25 so kalo ko nak masuk 2 tempat kira RM50 la perhead paham???...so kami pun beli cowboy town sebab nk bawak budak2 tu tgk show and g water park sebab nk rase naik ice cream tu....so memang dah jimat la kat situ beli time promo kan...

Esk pagi2 dah keluar pergi Waterpark..ni siapa yang memang dah plan nak pergi je ikut yang lain sila mandi dalam pool je....pengalaman pertama naik big ice cream tu...aku bukan la seorang yang gayat tapi camne ea die takot tau kalo sumthng happen naik tu sebab tu aku takot...so time nk naik tu aku lek je even mulut berleter cakap tak nak naik tapi nk try jugak macamana kan takot die tu..skali naik tu memang aku pejam mata ngan jerit sekuat hati..manjang jerit smpai bawah baru diam kakakakakakak........


dapat jugak adik naik ni...dlu time kecik2 die tak lepas sebab rendah sangat ni dah datang sni..2 kali die main.....ko memang tak takot ke apa dik??????????


Balik Waterpark smbung mandi kat pool plak....yek yek swimmng sebab nk kuruskn kaki skali mlm tu sakit kaki aku nk berjalan....uwaaaaaaaaaaaa

Malam memang dah plan nk g makan seafood reramai tapi kat area ni susah btl cari tempat seafood yang sedap...ingatkn nak pergi umbai tapi alahai jauh noooo so pergi kat pulau sebang je tu pun dengan bantuan google..

Takde apa nak buat pergi plak Jonker Walk jalan2 tgk apa boleh beli tapi tak beli apa2 pun nak masuk pun busuk...ramai giler orang tak sampai separuh jalan dah patah balik...






Esknyeeee dah nak balik dah tapi singgah Segamat jugak ramai2 balik segamat dlu kecuali family icha diowg trs balik Selangor...

So percutian kami berakhir disini..........tahun ni rasenye tak banyak sngt nk holiday luar2 ni sbb ngah saving tok tahun depan punya...kalo nk berjalan pun dalam2 malaysia ni je kot....

Till then...
Cik enie