24 February, 2012

Shock..oooPocot!

hye..assalamualaikum..


yooo!yoo! tak alih2 jadik giler jap kan?? hahah..ntah x tau skrg mood tgh apa so taram je lah tulis apa2 kat sni bantai je nak baca or tak nak TERPULANG hheheeh..

rasenye dah 2 minggu kot x update apa2 kat blog ni yelah bz jadi kuli biase lah lumrah idup mncari rezeki...so dlm 2 minggu ni mcm2 aku blaja n dapat ok! kdg2 rasa tension kdg2 rasa ok kdg2 rasa stress *eh mcm bnyk negatif je kan? ye lah rase mcm2 u olz tp sabor je lah..

dh keje kat Selangor ni mmg plan berderet2 nk kuar ngan membe tercinta tp msti x jadi!! yelah korg kan bz kalah PM Uganda!! *sile terase my fren! nk jumpa kang sorg free kjp sorg x free adoii ni lah ssh kwn ngan org2 bz mcm kowg ni hahahah tp saya pn terikat jgk dgn plan sndiri tu y asik clash je time nk jmp..every weeknd ado je aktiviti msg2 aiush geram je event lah,gathrng la..*aiush i merungut lg ni ye kwn2..so jwbnye nxt month la kte brjmpa wahai sahabat2 ku..y plan ngan vivi ye lain ngan ex-housemates ye lain aiush tp make sure poket ad terisi dgn duit y membuatkn purse anda tak bole ttp dgn rapat ye!!! heheh -settle

pastu kes si icha kenit ni plak asik nk jalan je die tau..x sah kalo x bwk kuar naik kete jln2 ptg tu tp y slalu jd mngsa ayah kemanjaan die merangkp husben babysitter. Dia la y rajin layan icha naik motor suke2 ko je tarik tgn org tu suh bwk g jln..bdk kecik..budak kecik...after balik keje ni plan nk g IKEA yeeehooo icha suke r tu nk jalan tp kalo suh jalan kaki sndiri malas nk dukung je tau! lenguh tgn aunty chomel ni icha weyyyyyyy!..haaa rindu plak ngan abg iman sbb die kn suke pnggil aunty chomel alolo iman aunty miss u hehehe..eh miss u too baby hania comel mcm aunty auww (sile muntah kaler ijau)

Lastly (wah conclusion i skrg dh mcm org berpelajarn ok!) ni nk share sikit je kalau kte selalu bergaul ngan org ramai thp konfiden anda akn meningkat sedikit demi sedikit ye! so try tu make conversation with unknown person sekeliling ande..kalo rase nk develop ur english (to sp y rs english die kureng) try to learn mcmana org lain bole ckp terer dan lncr je time speaking...aku pn sebnrnye kurng yakin time speaking lagi2 dh keje mmg kene speakang je ni tp try je ckp x yah takot let go je perkataan y kuar dr mulut korg tu so be confidence org lain pn bkn btl sgt ckp diorg pn main taram je..ok kene abiskn cepat2 kerana sy nk blah awl harini weeeeeeeeeeeeee..

-read till end-












kenapa tajuk shock kan?? sebab dah lam x bkk blog ni sekali tgk ramai plak y view even x mencecah ratusan tp puluhan tu dh kira bnyk lah gak...thanks to sp2 yang baca my blog ni..untk mkluman blog ni hnya untk keluarkan n citerkan evrythng yang aku rase nk share ngan korg semua..itulah gunanye personal blog sbb bole citer hal2 diri sndri anda disini..


























sori ye ayat saya bercampur english and malay...mohon maaf kepada dewan bahasa dan pustaka dan juga pejuang2 bahasa...saya mmg mcm ni nak wat camne..

17 February, 2012

BerMulah Episode..


hye..assalamualaikum..

Macam lama je dah tak update blog ni kan? kan? kan? mmg pun urskan hal2 diri ini yg blum ckp terurus lagi..hehe i bz sikit laa pastu ssh plak nak online sebab c budak kecik tu suke kacau2 org yang tgh main laptop pastu kat opis x de masa aku nk brblogging ni, ni pun post yang pendek je nnt time ada ms lg aku tulis pnjg berjele-jele k.. yang icha tu biaselah bdk2 skrg kan semua dh celik IT pantang nmpk lptop trbukak laju je dr nk tdo trs segar uloos.Icha ni comel je tgn die kalau tgh tekan2 keypad ni 1 1 huruf die tkn ngan jari telunjuk die hahah tapi die bkn terrer menekan je tp die buat stunt dgn cara diri ats laptop smbil tersnyum riang oooweee..haa power lah ko icha,nanti aunty belikn gajet untk icha k...

Haa sbb apa bdk kecik tu ada ngan aku skrg kan?? sbb aku dh stay umah mummy die tak tahu lah bp lama tp brtahan je lah smpai kudrat ni terdaya krn aku telah memulakn career di Selangor hui I merantau ok! ala biasa lah tu kan muda2 mcm ni lah kene keje under pressure skt nnt dah tua sikit boleh duk senang lenang takkn lah terus nak senang lenang ye dak???? tp kalau mula2 start keje mmg mcm2 perasaan ada, barulah aku paam knp org x nk keje nk duk umah senang lenang gak..even ni 2nd keje aku tp environmnt die diffrent so adapt je lah...So kembalilah balik aku ke bumi Selangor ni cz dlu kan I study kat sni..tak pelah opportunity bnyk kat sni try je lah mn yang ok tp kat sni yang letihnye kene harung jem wey x hengat adoii.......tapi impian untk ada studnt panggil I Miss trmakbul lah jgk even bkn jd lecturer tp keje kat kolej boleh lah jgk kan tp stkat ni x de pun pnggil aku miss lg citt...hahhaha

So bermulalah episod penggembaraan di negeri org and dptlah aku bermain2 kegembiraan ngan bdk kecik tue tp skrg dh ngade2 tahap melampau menci aunty..kalau time ngade2 tu asik ngan mummy die je siap bole nanges2 menipu plak tu geram je rs mcm nk picit muke ko icha hahah..

-read till end-

























percayalah rezeki tu ada kat mana2 je insyallah Allah akan tolong kita if kte sentiasa mintak pertolongan kat Dia..aku mmg percaya bende alah tu and kte kene sabar je tgu peluang y dtg even lmbt kte kene sabar and selalu doa kat Dia..



11 February, 2012

Flashback

hye..assalamualaikum..

Wargh..wargh...wargh..tak alih2 nak nanges kan?? pehal plak eni ni x pasal2!!! aku marah ngan diri aku sendiri ni wey...tadi kemain pnjg dh post ni mmg dh nak abis dah..susunan ayat pun cantek dr selalu tapi tup..tup..laptop ini mati ngan tiba2..arghh!!! geram2...dah lah aku tahan makan semua semata-mata nak tulis pastu leh ilang begitu sajer! So meh aku tulis balik apa y dh ilang td ni pun kalau aku ingat lah yek penyusunan ayat nye kalau tak mmg tunggang langgang tnp full stop entry aku untuk kali ni...

Sebenarnye aku td tgh sidai kain boleh plak flashback time2 skolah dlu hahah oleh kerana aku br dpt kad jmputan kawen dr dormate aku form 5 merangkap bdk sebelah katil aku..dulu b4 tdo mst citer2 dlu ngan die tp aku segan sikit ngan die ye lah die pandai aku ni haremmmm pandai pn idok so aku segan la sesgt ngan die tp dh nak kawen dah ko hajar ea tlong doakn aku plak ye ..heheheh..untuk tau apa yang aku flashback n aku telah write ape2 td meh baca sejarah idup ku time skola till dh msk U heheh..aku rs dr pnceritaan aku nnt bole wat graf tau!

Start ngan time aku darjah 6 dlu ea, knp trs darjah 6???? sebab yang lain biase2 je yelah bdk kecik lagi so laki pompuan aku belasah je main mn tau haram time tu hahahha tp skrg dh jadik pemalu sikit ni I bnyk kawan ngan girl2 je heheh...ok2 lets start..time darjah 6 tu mmg best wey aku rs aku dh matured dah time tu oleh kerana aku suke encourage bdk2 class aku tok dpt result ok for UPSR nnt,yelah time tu I class rap mstilah memainkan peranan yang bgs br cikgu kenal n cikgu sayang hahah..dlu time aku darjah 6 aku duk class ujung kowg tau tak?? sian kat aku semua org pndg rendah je ngan kelas ktowg,yelah class last mst lah msk kelas pn lmbt after assembly cittt! x suke aku ingt diowg pndai sgt ke?? ahhah..sebenrnye thn tu GB tu ngade2 nk tubuhkn class baru iaitu kelas ujung tu lah die amik bdk2 dr kelas lain n msk dlm kelas tu..aku pn x tau die pilih mcmana cz ada je bdk pndai dr kelas 1 trcmpak kat situ..so oleh kerana semua pndg rendah aku tiap2 hari ckp kat diowg x pe nnt time result UPSR keluar kte tgk sp y pandai sp y idok hahahh..cam bajet bagus kn??? tapi sp lg wey nk naikkn smngt ktowg yelah diowg ingt ktwog vodoh sgt ke??? nsb baik result UPSR aku ok mmg best je ramai je dr kelas tu y dpt result ok..bangga aku heheh pastu ktowg asik menang plak tu time aktiviti after UPSR tu mmg famous lah mak cik ni naik pentas amik hadiah yelah dh kate represntative kelas kn haruslah aku y g amik hadiah..hahaha..ni aku skolah kat Sekolah Kebangsaan Perempuan Bandar Kluang..nnt kalo aku dh brjaye akn ku manage reunion untk skola ni..heee

Ok after tu naik lah plak form 1 i dpt class first u olls oleh kerana die tgk result UPSR aku..padahal aku bkn pndai cerdik pn mcm diowg tu..mmg ssh la ko nk compete coz kat dlm kelas ni ramai chinese so paam2 je lah kn diowg pndai kot lg2 maths jwbnye untuk anda dpt no1-10 mmg sgt ssh hahaha..tp time ni aku dh set dlm mind dh x yah nk rajin2 sgt blajo bkn ada exam bsr pn kan..so mmg main je lah keje aku lagi2 jd pengawas y pkai uniform serba putih tu hhak..hak..lawak uniform tu..aku n the geng ni semua pengawas Laily,Pekjah,Azie so mmg kuar kelas je skjp ad prjmpaan lah,nk rehat awl la,msk kelas lmbt lah..hahah mmg best wey ddk dlm kelas tak buat apa bkn aku focus pn ntah g skolah untk seronok je hahah..(abis kalo mak aku tau ni..) kalau time open day tu report card aku bnyk gilasss merah wat malu je hahah alah abis tu nk wat camne br form 1 beb kecik lagi hehe tp seyes kalo time nk exam wa x bc buku pn wey hahahha lek je tgk tb hahha..skolah ni name die Sekolah Tunku Aris Bendahara Kluang..setahun je pn aku kat sini..aku ada gmbr ngan diowg tp malu ahhh nk share bkn nmpk muke pn hahah nmpk kain putih je hahahha gelap ebebnor hahahhaha skrg pn gelap gak tp x la trk mcm dulu..

Pastu pindah balik ke Kota tinggi..msk lah Sekolah Menengah Bandar Kota Tinggi ni ex skola abg aku dolu2 so dh familiar la jgk b4 skola dlm tmn tu siap ktowg skola kat sni dlu..aku kan dh biase pndah randah ni kan so time first time msk skola ni jumpa lah balik bdk2 skolah rendah dlu..ada y aku cam muka ingt nama n ingat nama tp x ingt muka ahhaha..aku kn mmg pelupa bab2 ingt org ni..aku ingt lagi first y tegur aku c dewi tu hahah die y ingt nama aku..aku lp nama die tp ingt muka die heheh..time msk skola ni pn dpt class dpn2 gak argh!!! aku dh lah x pndai saje je cikgu nk suh aku dpt no akhir dlm kelas tu tau! benci i..heheh tp b4 msk kelas dpn tu aku telah dicampak-campakkn ke bnyk kelas sukehati je cikgu tu main past2,itu adalah salah 1 sebab aku x blajo btl2 jgk..yelah mn ko leh fokus kejap pnggil suh msk kelas ni kejap kelas sebelah..sabor je lah..kat sini dpt lah kwn2 baru hehhe aishah sam,nadia, dan mereke eheh..

haaa ni geng basikal2 n dak kelas n geng mengumpat mengata..tapi tu dulu skrg dh insaf..Kalua skola kat kota  diowg je lah

Haa dh pertghana tahun tu ktowg dak taman kene kuar dr sekolah msk skolah taman ktowg yelah kalau tak crowded gilass skolah bndoor tu heheh..so y kene move form 1,2 n 4 je yang lain stay cz nk exam..msk Sekolah Taman Kota Jaya tu msk lg kelas dpn pdhal aku x pndai la cikgu! aii cikgu ni mmg je tau pastu ada bdk chinese lg mmg la harapan...mcm2 kejadian dlm kelas ni gaduh lah..haaa eni penah gaduh ok! mesti x caye kan?? hahhaha ala time tu bdk kecik lagi hahahha lawakkkk....Oleh kerana skolah ni dh dekat sikit ngan umah ktowg so ktowg g skolah naik basikal tau..ada geng ktowg je girls y bwk bskl g skola tp park kat umah membe..ni bkn basikl y feelng ayu tu tau ni bskl ala2 mountain bikes tu semua sejenis je hahhah..best wey konvoi g skolah pagi2 dh kecoh balik ap ntah lg...dh la umah aku 2nd last so kne tgu diowg smpai umah aku dlu pastu br leh gerak kalo x smpai siap call umah diowg lag hahahah I MISS THAT MOMENT KORG! (nama geng ramai sgt penat nk type) aku skolah kat sni smpai form 3 je pastu pndah lagi...time form 3 tu best gak hahha adeke principle tu nk wat experimnt kat ktowg dgn cara die wat 1 kelas tok bdk2 target PMR hahahhaha..ni sgt klako,aku pn terpilih skali msk kelas tu result mn ntah die amik bole plak aku trpilih jd bdk target pdhal report card bnyk wane merah dr biru hahah cikgu..cikgu..tp best wooo kelas ni cz ada aircond,kene bkk kasut,kelas bsr,level tu kelas tu je wujud.hahha best kan?? kan?? dah la y msk kelas tu geng2 ktowg je geng basikal n geng 1 meja kat kantin mmg cikgu sj je kot nk unite kan ktowg ni hahah..dh tentu segeng rajin plak ko study..mst lah main2,melepak,gosip2..hahah kalo afte PJ msk dlm kelas bkk aircond pastu salin baju pn dlm tu heaven wey pdhal blajo nye tolak tepi ahahhah I MISS THAT MOMENT TOO..aku rs ramai y jeles tp nk wat camne bkn ktwog y nk msk cikgu y select so msk je lah hahha..oleh kerana main2 result PMR aku hnya cukup2 mkn nsb tak de fail hahahha..ampun mak...

Dah dpt je result PMR parents aku terus plan mskkn aku skolah teknik diowg nk suh aku msk asrama..hahah knp aku y terpilih?? dlm adik beradik aku 2 org je duk asrama kak ezah n aku y lain duk umah dgn senang lenang...aku x tau np nk sgt suh aku msk asrama ntah la aku x suke sebnrnye mcm2 aku dgr wey kalo duk asrama tp dh mak bapak suh x kn ko nk lari umah pastu x nk blajo kot..ikt je la myb diowg tahu ms dpn aku lg cerah kot...so msk lah aku ke Sekolah Teknik Perdagangan JB even JB tp aku kene duk asrama wey!! argh aku time tu mmg x fkir bab skolah asik fikir keadaan dlm asrama tu je..dah la aku asik nanges je time parents aku dtg or anto aku balik..ye aku nanges ea! yelah aku x suke la kehidpn dikawal n kene ikt rules ni tertekan jiwa aku.family aku ingat aku kene rangging ke or brg selalu ilang tp sbnarnye aku x suke idup di kontrol ntah p2,aku ni jenis x suke sgt ikt rules merepek ni cz aku bkn sorg yang suke buang ms wat bnde x tentu hala aku bole manage sndiri diri aku ni tau la nnt bl nk solat ke,study ke x yah aturkn..(ckp je lebih kn tp time duk umah ad plak aku study hehehe) tp kalau dh syok ddk dlm dorm tu mmg perangai ntah p2 kuar ahah nyanyi2 lah,gaduh2 la,wat bising la cr mcm nakal tp baik je tau siap menang dorm sweet home lg hahaha....tp kalau kat kelas mmg aku ngantuk je wey ye lah kene bngn awl lah tu lah inilah...bdk kelas suke ckp np bdk insider ni selalu ngantok hahah diowg x tau idup ktowg dikawal..hahah so mmg aku x fokus pn kat kelas masuk telinga kanan kuar telinga kiri..study pn ala2 je mmg x leh msk cz hati x tenang kan,aku penah kot kene rotan dlm kelas sbb fail elektrik dah la aku sowg je pompuan hahh malu tak malu sp suh x nk study hahah..pastu aku bole plak kene sound direct ngan teacher aku dpn2 kelas ahhh aku wat selambe je ddk yelah aku x salah die main tuduh je adoii teacher2 mcm nk g jmp die je skrg ni heheh..hahah time amik report card pn result aku teruk,..yelah sp suh mskkn eni kat asrama (salahkan mak n abah plak kan? hhaha ala prkare dh lepas)

ni bdk dorm form 4 ada haritu y lain ntah ilang mana (ala kan aku penah introduce kat kowg dulu)...tapi kawan y aku gaduh n memekak lagu siti sarah dlm dorm tu x de plak time ni kalau tak lagi hover! yang pelik diowg ingat plak cita-cita aku apa hahaha aku sndiri x hengat y aku ckp aku nk jadi mak datin hahah

gambar cilok dr fb lya..lya pnjm gmbr jap ea heheh..ni time form 4 kot..ni girls je..cikgu tu kdg2 garang kdg2 baik ahhah aku lp lah nama die ap..

Naik form 5 ktowg dak dorm dlu dh kene pisahkan kn..ktowg dh ddk jauh2 erm so dpt lah kwn baru mcm hajar y bakal pengantin tu...time ni aku dh x nanges,x ngantok kat kelas tau haa sebab ap?? sebab aku dh senior yelah senior kn leh wat suke2 hati ko je x yah ikt sgt rules tp still berpendirian...time ni aku dh set dh aku x nk dh main2 cmpur bdk bkn2 malas2..dh x de dh kene rajin..so aku jrg ddk dorm aku akn stay kat bilik prep je abiskn ms wat homework ke,gosip ke,study ke,kdg2 tdo pn kat situ gak hahaha..kalau dalam kelas pn aku fokus je blajo x de dah ko lentok2 kepale lagi hehhe..so apa cikgu ajor semua aku msk dgn senang..dr form 1 till form 4 mmg i fail maths tp dh naik form 5 wah miracle wey terrer plak i dpt A1 plak tu dlm SPM hahahah mcm x caye pn ada gak..most subjk n cikgu aku dh start suke dh time form 5 ni even ko ddk sorg2 kat dlm kelas..hhaha mmg wey aku duk sorg2 np ntah aku pn dh lupa tp aku lg suke x delah org tny2 kat sblah aku heeh..nsb baik result ok...yelah smpai bl kowg nk ddk takat sama je kn dlm idup mmg kene wat perubahn sndiri aku selalu motivate diri aku time form 5 ni yelah aku tgk bdk2 lain bkn main kejar famous dr kejar stdy ish2 wat pe lah ko famous kat skola ngan ciri2 gangster apalh diowg ni...

*form 5 tak de gmbo lah lya x bwk camera lah tu hahah..

Berbekalkan result SPM tu aku dpt offer dr poli PD course secretary u olls kalo i amik msti aku dh feelng2 diva pakai cntek2 pastu g secretary week hehehe...tp Allah dh tentukn semua nye so aku dpt plak offer dr UiTM..so grab y UiTM ni tingglkn poli tu tp org kata lg senang dpt keje ngan dip secretary tu tau..dh msk U ni cara study die mmg lain so kowg kene pndai survive tok majukn diri korg kalo tak kne kick from UiTM hahah..time aku part 1 n 2 mmg aku x tau mcmana nk stdy pastu 2nd intek plak mmg la wey blajo gitu je nk exam study pn result so so je...erm pastu naik part 3 semuanye berubah hahahh oleh kerana aku jumpa Dayah,Maya n Chip..diowg mmg bdk2 pndai2 pn so kte nk pandai kte kne lah blajo dr diowg..aku mmg thankful n appreciate sgt kat kowg thanks kowg!! dh dpt cara stdy ngan diowg mmg maintain je cg aku...yelah kne la ada perubahan sikit kat diri sndiri kan takkn ko naik main2 je spnjg brgelar studnt ni..
heheh nk g dinner ap ntah time ni part 6 kot..kowg thanks k ilmu y dikongsi bersame tu..to dayah bl nk jmpt mkn2 dirumah baru..untunglah dh ada umah sendiri..:(


So dh msk U mst lah kene berubah blajo btl2 x leh main2..tp kalau aku dlm kelas mmg aku fokus wey x denye duk blkg ke x fokus ke x denye...mmg aku sgt mnjage atau dlm erti kata lain aku cover perangai sbnr aku heheh y selame ni asik gilass je ehh..yelah org x pandai nk pandai kene lah usaha btl2 ye dak??? tapi kalau after kelas lg2 kat hostel mmg totally perangai aku lain hahha brbeza karakter..tp time dip kn aku kwn ngan dak lain course so diowg x tau aku dlm kelas mcmna diowg x heran la kalo perangai aku mcm tu tp kalau dak umah time degree dlu smua trkejut yelah diowg kan coursemate diowg ingt aku ni x amik port sgt bab2 suke ria menari kegembiraan dan menyanyi keriangan ni pdhal tu lah karekter sbnar aku hahah btl tak e'in,ros,noni n miza??? boleh plak ayat diowg mcm ni "gila la ko ni eni aku ingat ko asik study je" ahhhahha gila ke aper aku asik study je kowg ingt aku pndai sgt ke?? sbb aku sedar diri aku lemah lah aku cr org pndai untuk bantu aku tau!!!!..ni bkn hipokrit tp ko kene tgk situation gak x kn lah dlm kelas ko nk sibuk bising time lecturer ngah explain sumthng y sgt berguna untuk exam nnt kan???? so kalau dlm kelas study,focus la btl dh abis kelas suka hati kolah kn pastu nk exam study elok2..insyallah kowg success wah mcm hebat sgt plak kn aku ni hahah ala ni nasihat lantak la sp nk ikt or tak..

ni ex-classmate time dip dlu..

ni housemate ku time degree kat puncak..dh ddk 2 thn bersame2 br diowg tahu aku ni x mcm y diowg sngakakan..heheh bole siap memasak lah..wat sesi akrobatik lah..wat sesi berzapin lah..ntah p2 perangai merepek...

ni sebahagian dr classmates degree...wee rindu Kalumpang wey

So dgn result degree aku ni lah aku dpt tgk mak n abah aku senyum keriangan time konvo haritu aku pn sedih yelah before ni asik bg y teruk je kat parents asik2 result wane merah so dh besar tu lah hasilnye...mmg puas kalau tgk parents kte sndri bangga ngan kte tau...so as the conclusion sp2 pn leh berjaye kalau die usaha..mmg aku fikir balik mmg aku usaha btl2 lah tok menggembirakan hati parents aku kalau diowg tak hepi aku pn sedih jgk and sentiasa mohon petunjuk kat Allad Dia akan dgr n tolong kte..

-read till end-
























































sapa lagi nak bangga dgn diri sendiri kalau bkn kte sendiri kan??? so dh usaha btl2 bagi reward sikit kat diri kte ni hehhhe..ni lah yang aku smpat flashback dr td so dr situ dh leh create graf sndiri dr nakal and x pandai mnjadi baik dan sedikit cerdik..heheh yelah Allah dh bg ckp syukur je kan Dia..

daaa wassalam..

10 February, 2012

Tips travel ke Singapore without any tourist guide part 2

hye...assalamualaikum..

Setelah lama 2nd entry ni terpendam so harini mai kasi luahkan kat korg semua..bukan apa mood untuk menulis merundum sedikit oleh kerana kerisauan yang melanda diri ku ini..ecececehhhhh..toi! Ok..k..k..k haritu 1st post ok tak alih2 terus stop kan tak de angin terus tulis smbung next entry kan?? ntah pe2 ntah conclusion tak best langsung kalau exam ni confrm mark untuk conclusion setengah je ni..hui..hui..

So apa lagi marilah kte start share information sikit dan tatap gambar-gambar yang ada k? untuk part 1 tu ada jugak org yang follow diowg guna time diowg nak g singapore.Actually time pergi tu mmg seharian tau kami kat Singapore dr pagi smpai malam..mmg penat sesgt menapak punyalah jauh tapi dh lama tak adventure mcm tu so best lah kan..ktowg 3 org ni takde merungut penat ke ape ke lek je jln smbil menikmati pemandangan..kalau org yang kuat merungut ke ssh lah beb nak advanture jalan2 kaki ni ye..

dari orchard road tu ktowg cari stsn mrt y trdkat untuk ke next destination iaitu sentosa island.so jalan lah lama2 smpai stsn mrt tu..dalam tgh jalan2 tu tak bosan ok mcm2 ktowg nmpak so apa lagi amik gmbr la kan itu wajib bkn harus dah..

Eh salah susunan plak y ni time kat tmpat nabila huda tu lps tu jln kaki br nmpk plaza singapura tu hehehe maap..maap

kalau panas je masuk dlm soping komplek ye lah nak sejukkn badan..weh..weh..sy suka jalan ngan akak saya kerana sy nmpk lebih tinggi..kalau jalan ngan kawan aku, aku la paling kemetot..haa dalam beg tu ada mcm2 ok2,aku lebih rela bwk beg galas dr bwk beg tepi tu kalo jalan jauh2 wat sakit bahu sebelah je kalau jalan jauh2 pakai handbag..

oo ni dlm soping komplek mn ntah..sepanjang prjalan ktowg tu mmg bnyk sgt soping komplek..hoi..hoi

Keluar balik ke main road oleh kerana bangunan tadi tak leh tembus mana2 so keluar tp nsb baik redup je..

cantik tak?? best kan? tgk Singapore wat information center die mmg btl2 center tgh bndar dah la cantek..Kalau kat Malaysia certain tmpt je ada.

ni depan istana Singapore presidnt die yang ddk..ramai r polis2 kat luar tu nak amik dkt2 malas kan yelah mission utama nk cari stsn mrt..time jalan ni ktowg tgk peta wah time tu dh feelng2 amazing race dah..aku kat suke bab2 cari jalan ni kalau dah jmp mmg kepuasan lah wey..

yeahhh dah smpai and dah naik pun mrt ke harbour front brmksud ia menuju ke sentosa island..haaaa lupa nk bgtau yang kte bole redeem balik kad mrt ni mcm ni kalau kowg dh x nak kad tu lagi time balik so kowg leh g kat mesin die tu kowg redeem nnt dpt 1 dollar so nnt bole r beli air ke apa ke kn...

kte short form kan je lah ea entry ni..kalau tak mmg bnyk gilasss gmbr hoi jenuh aku nk resize bnde alah ni je dah lak lappy my lil bro ni lembab..sabor bnyk2 je lah..yang ni dah smpai sentosa island.nk msk sni ada 2 cr first kowg leh naik kete park trs kat sentosa ni o naik train dr soping komplek tu trs ke sentosa island kalo naik train 3 dollar kot lupa lah i..kalo msk ngan kete 5 dollar kot tapi x trmsk parking die lagi..haa time ni our BIL br balik keje,so mmg dh jnji after die balik keje bole jalan n amik ktowg skali kat sentosa island..so ktowg dah msk dlu naik train pastu die dtg naik kete n park kat situ..ok dalam sentosa island ni mcm2 transport ada untuk ko naik mmg management die semua ok..n kowg x kan sesat punyalah kalau naik apa2 pn dlm ni..oleh kerana nk sejuk ktowg naik bus..best wey

haaa berhentilah kami di Siloso beach ni...org Singapore kalau nk picnic mandi manda ke apa ke ni lah pantai diowg,tp bnyk lg pntai yang ada dlm ni and ni salah satu diantaranye..dah tentu pantai kan so org2 kat sini semua seksi2 ok..brgantung pd mata kowg je antara nk tgk o tertgk..hehuihui...

kat area pantai ni ada mcm2 games so kalau nk main boleh sj tapi hargenye je lah mahal bebenor..tapi games tu kat Malaysia pn ada x heran sgt lah kn..

us..wah..rehat di bustop smbil tgu transport apa tok dinaiki..

kte skip sikit ea..dah naik bus semua tu ktowg jalan area ke universal studio plak..ala x masuk pn die dh ttp pn yelah dh nk magrib kan so close la..ramai gilass org duk lepak dpn ni ala y jenis trip2 tu..semua nk msk dlm ni huiii ramai wey..haa ni nk citer sikt korg boleh gak jalan2 dalam ni g mn2 x semestinya g USS je dlm sentosa island ni mcm2 ada tapi aku rs kalau korg nk plan msk USS mmg x cukup lah untuk jalan dlm Sentosa Island.

'
hoi..hoi..casino ke USS haahaha..dkt area ni pn lawa je environmnt die nice2 je kalau nk amik gmbr antara rajin or tak je korg!! (mcm mak temah kan)

pose2 semua org nak amik gmbr kat sni kami pn x ketinggalan ye heheh..

candy ats kepale..kreatip x? huii bgs tol idea diowg nie..

Dlm sentosa island pn ada merlion jgk..org boleh naik n tgk scenery dr mulut lion tu..ktowg jalan kaki dr sni untuk g kat beach apa ntah namenye tu..

ok..show dimalam hari..Songs of the Sea..best lah jgk..ramai k org.korg kene cpt kalau x ddk tepi lah jawabnye..

haaa ni mula2 nak start tu ada sekumpulan org2 ni nyanyi2 n berdrama disana..x penat agknye diwog ni 1 malam 3 kali show kene buat ulang bende sama je pastu maintain senyum..

show ni die ada jalan citer so kalau nak citer jalan citernye mmg pnjglah kan tp concpt show ni ada air,laser and api....dahsyat lah jgk...so time diowg nyanyi kte nyanyi lah skali sian diowg kang x de crowd y sportng plak kn..

haaa tu laser tu...performance ok je..tiket nk msk show ni 10 dollar sorg..ok je pastu b4 start show tu ada plak gerai comel jual2 mknan kat dpn tu alahai mcm nk keje kat sni je..best je tgk mereka menggembirakn hati kte weeee..

ehhhh..ni gmbr last dpn HR dlm sentosa island ni jgk..ala kecik je biase2 je lah...


-read till end-

















































sebenarnye bnyk sgt gmbr n ada y dh diupload di fb thn lepas..so kalau nk tgk boleh sajer yek..
jom pasni kte travel ke negara y jauh sikit..ok! kalau kewangan dah ok mmg aku nk bwk family aku jln jauh2 skit barulah best kan..heh


daaa wassalam

06 February, 2012

HePi DaY

hye..assalamualaikum....

Cuti lama ni kowg msti bz brjalan n ada aktiviti kan??? kan?? best nyee..aku tak..tak de pn aktiviti berjln brsama keluarge ke n watever just duk umah rehatkan badan yang selalu rehat ni..huhuu..oleh kerana mak n abah balik umah Segamat so tinggallah 2 beradik ni di rumah..so aku lah kne jd akak y baik n bertanggungjwb coz kne sediakn mkn minum tok adik trsayang...haaa even tak de aktiviti brsame family tp aku dpt tetamu cuti ni..yeahhhhhhhhhhhh!! my best fren dtg dr batu pahat saje2 tok brjmpa,brgosip,brcerita,n sbgainye..maya dtg die tdur sini semalam je..apa lah maya next time dtg tdor lama sikit k!

Sehari 2 before tu mmg excited nk jmp masing2 x sabor yelah lama wey x jmp asyk2 citer dlm fon..dh r citernye x abis pn..mcm2 nk citer,aku dh knl maya ni since diploma lagi kat Segamat dulu tp close since part 6 diploma n until degree..dlu time blaja ktowg suke encourage each other n semua citer aku maya tau..semua citer maya aku tau gak..ktowg ni suke g libray tp bkn nk tnjk rajin ke o mmg kaki libry ye tp kat libry kan dpt wireless free n kat situ sejuk so kalo nk wat asg mst dtg libry kalo nk study jrg r dtg libry..libry r saksi segale galenye..ktowg kalo ngah citer bende sedih bole plak nanges dlm libry tu ,pastu kalo citer excited gelak kuat2 hahahha...so close r,pemikiran ktowg pn sma gak kalo aku tgh fikir sumtnhg die pn fkir sama gak tapi maya ni pandai dari aku..so apa2 ak x paam aku akn tny die n my group study tp aku lebih selesa ngan die myb ktowg ada "instink" yang sama kot...Dari dulu smpai skrg ktowg ok x penah pn terase o apa2 insyallah hubungan sbgai best fren kekal smpai bila2...

bawak maya g Kota Tinggi Waterfall..

tapi duk luar je lah ea,yelah dh ptg kalo masuk pn x best hehehe


dah nak balik dah..kejap je maya dtg!

mestilah abadikan kenangan diumah saya dlu..


hoi..hoi adik aku duet ngan cik maya wey..untungla sp duet ngan maya ni hehehe

Mak abah,adik n eni g karoks ye..hehe yelah parents x de so ni lah aktiviti 2 beradik

hui..hui..cik maya sanggup ke duet ngan i?? suare pn nan adooo


So maya dtg hari ahad n aku g amik die kat bustand n trs bwk die ronda2 JB n Kota Tinggi..even die org Johor tp die jrg jalan so dh ad masa ni apa salahnye bwk die ronda2...heheheh soping2,jalan2 penat balik umah gosip2..Oleh kerana dh penat sgt kn tdo pn awal hehe yelah citer2 la,ajr2 la,share2 inf la..esk nye die dh nk balik coz selase die dh keje so b4 balik haruslah g karoke dlu hihi..kalo nk tau suare maya ni sedap ok!! boleh masuk mentor nk g audition tp mcm takot lak kn hehehhe n ak jd manager die hahah kalo nk dgr suare maye y sedap merdu tu kenelah blanje kami karok dlu..ye kami sbb aku kn manager die hehehe..dlu time study sure r mst g karok ngan maya n bdk2 lain wah maya ni tgk je bdk pandai tp kaki karok hover dr org lain..Dlu time study semua ingt maya ni ulat buku la,nerd2 la tp adooo die x mcm tu langsung k!!<<<<ini fakta so don't judge a book by its cover...

Habis je aktivit karok semua anto la maya balik ke bustand yelah die nk keje pagi so knelah balik awal kang penat plak kan?? Plis maya nnt next time dtg lagi!! enjoy sgt2 even umah aku x de org n aku y masak ntah p2 tok ko tp hope jgn serik dtg umah saya...heheh,

-read till end-


















pilihlah kawan yang bole kowg jdkan kawan n hargai kawan tu...kdg2 kawan ni pn ada kerenah diowg gak so pandai pandailah kowg pilih kwn dunia akhirat kowg k!! daaa

03 February, 2012

SesI CeriTa

hye,,assalamualaikum...

Hahaha bkn nak cerita ap pun saje je nk meluahkan isi hati n write sumthng kat blog ni. Oleh kerana mata pun x ngantuk lagi so merancana story line tok ltk dlm blog n ada masa n peluang ni so ap lg tulis je lah apa2 pn..Ak ni kalo x de keje dah time bkk tenet ni kalo x tgk email,twitter semua aku akn baca blog org lain dlu b4 bkk blog sndri n first blog adalah blog kasihaleeya.blogspot.com ni aku suka baca blog die mcm chill2,santai,share citer family die. aku ni jenis x suke sgt blog citer psl org lain ke o bende yang kte x wat sbb tu apa dlm blog ni semua mngenai aku,fmily,members,information sikit n pengalaman..oleh sebab itu blog ni x de nk cerita mngenai retis ke o apa2 lah yang x related cz kalo ak citer aku dpt citer skt je cz bkn aku yng laluinya kn..heheh,

kdg2 ak baca blog2 org2 ni pun aku leh gelak sorg2 terror diowg wat story line yang cntek n cara pnyampaian yang best..ewahh dh mcm pngkeritik plak kn..haa knp kalo kte tgk pngkeritik ni ngah kritik yang teruk2 kat peserta diowg n kte akn ckp "haa bgs sgt ke die nyanyi,masak,jahit,berlakon n sebagainye" kat pngkeritik tu?? penah x?? ala tipu lah x penah sure kowg penah ckp mcm tu kn yelah kowg condem balik c pengkeritik tu kn?? yelah die kritik owg tp die tu mcm bgs la sgt kn dlm bidang tu..ececeh haa ni dh citer psl org lain la plakkkk...silap sudah..eh tapi kan aku rs jd pengkeritik lg ok dr jd owg y asyik die je btl, pndapat org lain x nk gn kn?? hehe..dah plak citer x puas hati kat sni heheh silap2..sorri

Sbnarnye td ak terfikir time duk tlg mak kat dapur (wah saje je nk bgtau yang i rajin didapur kat ulos hhee..) yang ak ni kalo org x pakse aku tuk wat keje ke apa ke kn aku akn senang hati je wat cpt,pantas,lekas n kemas wah complete!!. ak jenis x suke kalo ada org mengarah aku lg2 wat keje, ni bkn arahan mcmana tau ni arahan ala y ko akn tension gak r kalo dgr mcm suh itu la ini la tp bkn arahan keje cz arahan keje lain ni arahan y ala ssh r nk explain ak pn x reti nk explain mcmana tp paam2 je la kn..eh..eh..die ingt kte ni ap tlg skit ea..lg2 kalo org y bg arahan tu x buat apa2,die duduk pastu bg arahan kat aku dgn muka <budak ni akn dengor pny r apa ak suruh> ..y tu mmg ak x suke n ak bg je alasn mcmana pn..kte ni kn sama2 manusia ala kalo bende lain x de kira faktor umur tp bab dgr suruhan org ni bole plak nk ikt faktor umur aku rasa x payah la kot sama2 lah gv n take kalo ko dh selalu sgt suruh die wat apa2 kdg2 naik fedup wey lg2 tgk ko bg arahan smbil ko ddk2 pdhal bole wat sndiri..haaa paam x? contoh org tu suh ko amk air n die plak bole duk berborak2 ngan membe2 die kat situ pdhal bole je kot die g amik air tu sndri ni ko nk ssh2 kn org lain plak dh r suruh tu tnp ckp mntk tlg ke ap lg r bengang wey...

hehhe sj nak share apa yang ak rase kalo bab suruh2 ni tp kenapa ak x suke org2 ni suruh2 kn sebab aku ni jenis yang akn wat dlu b4 ad org lain suruh x yah nk tgu org suruh kte sakit telinga wey,diri aku mmg mcm ni dh set dh aku x suke sgt nk sshkn org2 lain as long kte leh buat sndiri kte wat je lah x yah nk mntk tlg org lain..b4 mntk tlg tu fkir2 skit kdg2 prtolongn kte ni membuatkn org lain rs x selesa...itu pn kalo ko ckp mntk tolong kalo x ckp......ko ingt ko bos aku kuli ke?? lebih kurang gitu lah kn..so kte kne la sm2 wat keje kalo ko nk org tu x daya wat sorg2 b4 org tu mntk tlg ko hulurkn bantuan dlu tp kalo ko tgk org tu bole wat tnp bantuan tp die mntk bantuan org lain ko x yah sibuk duk tolong kang suka je die ada org dgr ckp die..tp kalo parents kte suruh kte kne buat ok...! jgn hiraukn plak!







-read till end-









































btw harini 4/2 birthday baby erysha waaa dh bsr dh baby 1 thn sudah kejap je,mcm br je smlm ktowg g hospital tgu die lahir smpai nanges2 hheheh...n gud luck to sape2 y amik test KASTAM pg nnt especially my lovely sister..eni doakn akak berjaya nnt doakn eni plak berjaya heheh...


daa

01 February, 2012

Permulaan Bulan

hye,,assalamualaikum..

Hepi February!! haa np hepi sgt semua owg bl februari muncul ni?? beria2 ak kat fb n twitter semua hepi je nk smbut februari ni yelah ad yang nk tunang la,kahwen lah,dpt gaji lah...weee...

p/s: sori haritu aku tulis bln ni 28 hari pdhal 29 hari aah silap sudah

                      Perasaan aku plak bulan februari ni x de pn hepi mcm diowg yelah sm je aku rasa tp ad feel lain sikit....perasaan bercmpur baur skjp suka skjp takot skjp syukur skjp redha haaa mcm2 kn?? aku pn x tau yang mn 1...tp nk sgt bln ni cpt berlalu nk tgk result nye baik ke buruk apa y berlaku dlm bln ni hahha and x sabar nk tunggu maya dtg sni mari kte kerja sama2..untuk entry kali ni mmg sikit pn saje nk ada post tarikh 1 februari..

-read till end-





























Baru aku tau betapa susahnye kte nk pakai kete BMW X6...