11 January, 2013

Macaroon

Hye..assalamualaikum..


Semalam adalah hari pecah rekod and pecah tumit kaki aku sebab dr petang g beli barang pavlova and balik2 pukul 6 aku dah start buat pavlova....time buat tu ada beberapa perkara yg tak diingini berlaku trhadap pavlova saya...sedikit hampa dan penat takpe kite teruskn aje sebab order telah pun diambil..dah la bnyk gilas  order kali ni smpai aku tak tidor hoi!..tadi baru tdo tu pun bape jam je aku cover..dah macam time study ah aku rase stay up mlm2.......Oleh kerana pavlova aku buat hal aku trs cuba buat Macaroon pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ku sangkakn mudah skali hamik susah woooo tak tau mana silapnye...aku amik resepi dekat Masam Manis sebab die ada ajr step by step baca macam boleh buat skali memang fail! dah la aku jenis tak sabar skali time bake die merekah uoools..semua aku ikut yang die ajar tapi asal ntah merekah konpius i...

...Sebelum ni aku pernah baca blog2 orang lain yang pernah try macaroon ni and rata2 semua tak jadi for the 1st time...so aku pun fikir positif jgk sebab orang lain fail aku ni yg baru2 lg mestilah lagi fail...sedih...Oleh kerana macaroon aku tak jadik aku sambung balik buat pavlova and sama jgk ada masalah...aku tak tau mn puncanye...



Walaupun tak jadi saya tak malu untuk tunjuk hasilnye jugak...o ni lah jadi nye...sapa yg pakar boleh tolong jawabkan tak?? die macam kosong je dlm tu..aku tny kepada yang pakar die pun tak dpt jawab sebab mak pun tak pernah buat macaroon ni...uwahhhhhhh nak nanges..

-read till end-
















Isnin aku dh start masuk ofis tp biz comel sy ni sy syg nk tinggalkn..hopefully dengan tulang empat kerat dan umur yg muda lg ni dapatlah buat 2 2 kerja dlm 1 masa nnt..amin



5 comments:

  1. Hahaha..auntie dah buat 6 kali dan sekali je yang jadi itu pun sipi-sipi nak tak jadi...oven kot..auntie punya la cantik dan berkilat dan kering elok sebelaum bakar dah masuk oven terus jadi macam yang kjat atas tu....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah tu la auntie knp la jd mcmni kan? apa la punca..nnt nak try jemur bwh matahari la nk bg kering btl heheheh

      Delete
  2. sama mcm wani buat semalam.. guna resepi masam manis juga :( tak jadi . dia merekah macam kak punya la :(

    ReplyDelete
  3. sama mcm wani buat semalam.. guna resepi masam manis juga :( tak jadi . dia merekah macam kak punya la :(

    ReplyDelete
  4. hye Nur syawalni...kan lps tu dah takde dh nak wat percubaan kali kedua sbb cost dan hampa..

    ReplyDelete