28 February, 2013

Splash!!!

Hye..Assalamualaikum


Citer yg dh lama terperap dalm draft tapi aku buat dekkkkk je..malas nk update sebab tak tau nak citer apa...ni pun saje je up gmbar2 anak2 buah aku mandi..kemain diowg semua tak takot air semua suke je kalo main air..tak kira la pool kecik ke,swimming pool ke, air terjun ke ataupun laut...semua suka main air...

Aku dlu time kecik2 aku takot gile nk mandi pantai..kalo mandi mesti main tepi2 kat gigi pasir je sampai time bilas seluar nanti banyak pasir keluar hahahah sebab aku takot tengok pantai tu terbentang luas...kalau air terjun ok lagi...

Dulu time aku darjah berapa ntah lupa...ktowg 1 family picnic dekat Air Papan or Batu Layar lupa la kat mn dah lama sangat... time aku and kakak2 aku g bilas badan anda orang kecoh2 dekat pantai..lepas tu dah habis bilas semua then pergi la kat mak aku yang tengah lepak dekat tikar mengkuang then mak aku citer yang ada anak orang tu lemas and tak dapat diselamatkan..mak dapat tgk tangan budak tu terkapai2 mintak tolong..oooomaiii scacy sungguh! takot aku..dari situ mak dah fobia kalau pergi pantai..rasenye dah lama ktowg tak picnic kat pantai lepak bawah pokok macam dulu..sebab masing2 takot...lagipun air laut kan masin so semua tak berapa minat sangat sebab lekit..kalo air terjun best sikit kan sebab sejukkk je...



Ooo budak ni kecik2 time merangkak dah terer mandi kolam...die langsung tak takot...suke benor..


Budak paling tenet skali...skarg pun dah teror dah mandi dalam kolam..lepastu keje die asiklah keluar lidah jilat2 air tu...

Takde apa sebenarnye nak citer saje je borak2 kosong and share sikit gambar..

-read till end-

























Cantik tak rupa blog saya yg terbaru??? kaakkkaka <gelak sebab mintak perhatian giler sadis..

24 February, 2013

Restoran Hasan Ong

Hye..Assalamualaikum..

Yeayyyy makan dan makan lagi....ni citer weekend haritu and macam biaselah weekend tak menyempat nak update blog so hari kerje baru sempat aku nk tulis2 dekat blog ni...Makan kali ni ditaja oleh Birthday boy iaitu Ayah Tia...Grasiaz moji2 dekat Abg Olie sebab belanje kami sefamily makan thank you so much...! 

Makan kali ni kami pilih dekat Kota Tinggi even kami duduk Kota Tinggi tapi memang jarang giler pergi bandar Kota Tinggi terutama untuk makan2 dari rumah dekat Taman Kota Jaya smpai lah dh berpindah ke Sri Saujana memang tak pernah makan kat sni dari kecik lalu je depan kedai ni dah umur macam ni baru dapat makan kat sni padahal Restoran Seafood yg jauh2 dh pernah rasa kakakak kesian tak korang tgk hahhahha ...

Sebenarnye aku memang dah plan dlm hati akhir bulan ni nk belanje diowg makan and aku dh select kedai ni tapi tup..tup..aku dpt berita ada orang nk belanje plak so aku trs la suggest restoran ni kikikiki so weekend ni kpd Ahli Keluarga ku yg baca blog ni silalaah la blek Saujana nnt saya belanje plak ok! kte bersteamboat..yang baca blog ni je ye...yg tau dari mulut harap maaf tak trmasuk dalam senarai buahahahha..time dalam kete mak aku cakap.."dah lama tak pergi makan luar memang mak plan nk ajk pergi makan pun skali abang olie nk belanje"...tgk aku pun ada niat nk ajk makan luar and mak aku pun teringin skali ada orang lain plak offer nk belanje so instinct tu memang kuat laaaaaaaaaaaa...

ooo ye nama Restoran Hasan Ong,tgk dari nama mesti dah tau kan masak ala2 apa?? mesti lah ala2 Chinese..so kali ni kami memilih untuk merasa Seafood Chinese Style..


Acara dimulakan dengan bacaan doa selamat..Everytime birthday sapa2 abah akan hadiahkan kami dengan bacaan doa selamat..Tq abah semoga doa2 itu dimakbulkan oleh Allah..Amin.. Punyalah jauh baca doa kat umah jamuan makan kat Kota Tinggi kakakaka..haa mak and abah baru balik dari keje kat Kulai sebab tu la mak anggun berjubah...time ni Family Tia pun baru sampai rumah..so after maghrib trs keluar..

 Tengok budak tenit ni..orang baca doa die g panjat2 tangga..pantang tau sekarang tempat kegemaran die adalah tangga,stand kipas and buaian die...bilalah budak tenit ni nk berjalan dok sabor auntie hehehe..

 Dah sampai pun....sapa2 nk booking dlu boleh lah call no tu..tapi Restoran die senang je depan Bank Islam dekat dgn pejabat kerajaan Kota Tinggi..

 All Black yooo..!!! Restoran ni sempit so untuk makan santai2 memang susah la sebab kang ada je orang lalu lalang..kalau dekat Gelang Patah and Senibong tu boleh rilek2 kan...so environment tak berapa selesa laaa..
 Budak tenit ni bising mulut die pot pet...pot pet...kemain lagi budak tecik ni tau..dh ikut tatak Dania..

 Daging rusa sizzling masak pedas...daging die lembut sedap tapi sikit je portion die yang bnyk bawang bukannye daging..and takde la berapa pedas tapi not bad laa..
 Butter Prawn...ermmmm tak berapa nk butter sgt laaa macam goreng ngan tepung gitu..tapi udang die besar2 so puas laa makan...
Sayur cap cai ntah apa ntah tak sure plak nama die...yang ni bolehlaaaa..
Air longan dengan kelapa laut...sedaknyeeeeeeeeeeeeeeeeee...





 Sotong goreng tepung...ni sedap sebab tepung die tak berapa banyak and tepung die pun lazat...nyummy..

 Sup sirip ikan Yu......Tak berapa meninggalkn kesan sangat la sebab ktwog pernah makan dekat Sunway Hotel tu lagi power..Even dh lama dah kami makan tapi aku tetap dapat ingat rasa die mcmana..memang sedap melampau...! yang ni die takde rase "sesuatu" die rase biase2 je la...

 Ketam masak telur asin....Ketam die tersgtlah comel2...and isi pun sikit je maybe time ktwog pergi ni bulan tak penuh kot.....
Ikan Siakap masak 3 rasa..Die pakai sos biasa je so tak kick sgt la kalo makan bnyk2 sos die macam muak jugak la...tapi mak aku cakap,ni mak aku tau yang cakap bukan aku! "eni masak lagi sedap ni biasa2 je..." ooooohoiiiiii mak i puji oiii mana nak dpt pujian macam tu???? kakakak bangga i kjp tau!

Sebelum
 Selepas......
Siap tapau sebab ada yang tak habis....haaa tgk meja ktowg mak memang jenis macam ni pergi la mana2 die akan tolong kemas skali meja tu senang je pekerje tu nanti die tinggal angkut je...untunglaaaa dapat customer macam bonda gue....!

Review: Makanan die so-so je lah bagi kami yg tekak melayu asli ni sebab tau2 je lah kan kalo Chinese Style mesti masak guna tepung jagung bnyk lepas tu tak berapa nk pedas sgt....Better kalau nk makan Seafood yg best dkt Johor ni dekat Gelang Patah atau Senibong kot...tapi Senibong aku tak pernah rasa lagi tapi diowg dh pernah makan..sampai hati mak tinggalkan anak tercinta ni time g makan kat Senibong dlu...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...dekat Stulang pun tak pernah try lg nanti lah kalau ada masa...

-read till end-

























Alhamdulillah rezeki Allah nk bagi so apalagi ingat2 lah orang di sekiling kte ye dok??? tanpa mereka siapalah aku?????????????????? kakakakak emosi plak kan???
So jgn lupa kepada Ahli keluarga ku yg baca entry ni!! weekend ni balik umah turn saya pulak treat uolls...

19 February, 2013

Candy Buffet/Candy Booth area Johor

Hye...Assalamualaikum...

Walaupun ada yang dah tau tentang bisness/projek terbaru dari aku tru fb/twitter tapi secara officially aku nak mewar-warkan service ni disini...Sebenarnye aku tak nak jadikan blog ni as one of the business medium cukuplah hanya menggunakan fb and twitter sahaja tetapi memandangkan penggunaan blog lebih menyerlah so kte promote sahaja disini dan segala urusan dijalankan di fb ok....

Ni adalah salah satu aim aku untuk 2013 untuk create/setup/manage sendri Candy Booth atau lebih dikenali sebagai Candy Buffet. Alhamdulillah atas pertolongan rakan dapat jugak aku laksanakan impian ini...walaupun nampak kecik tapi bersyukur sangat apa yang kita minat&suka menjadi..

Hanya mengambil tempahan disekitar Kota Tinggi, Johor Bahru, Skudai dan Kulai sahaja..Seperti sedia maklum candy buffet ni amat sesuai untuk Majlis Perkahwinan,Aqiqah,Birthday Party,Baby Shower dan Majlis Pertunangan...Bagi penduduk di Johor maybe service ni kurang dikenali dan susah didapati kerana ia baru lagi so dengan adanya kami Insyallah akan menjadi majlis anda tampak lebih meriah...;)









Sebarang pertanyaan atau urusan berkenanan Candy Buffet ni boleh lah ke facebook and search SukaSweet PartyLife...kami juga menerima tempahan Cookies, Pavlova and Chocolate Cake...

TQ

-Read till end-

























TQ for reading this promotion entry..woot..woot

Wordless Wednesday

Hye..Assalamualaikum..

First time entry Wordless Wednesday..kikikik..nanti kite borak harini kte kurangkan borak duduk diam2...

Hebak! semua anak buah dah reti posing...gud..

-read till end-

























Seperti terkunci mulut..kikiki<<nak jugak cakap kan kata WORDLESS!!!

18 February, 2013

Himpunan makanan di Batu Malang dan Surabaya,Indonesia

Hye...Assalamualaikum..

Dah lama aku berhutang citer pasal makanan kat blog ni kan?? lately ni rase macam malas je nak update citer padahal aku free je boleh je nk borak2 kat sni tapi penyakit malas bercerita kembali lagi...haaa lately ni jugak aku sudah mempunyai hobi baru iaitu menonton Running Man (RM) dikala lapang..kah..kah..bengang je kakak aku kalau aku tgk RM hahah..mula2 aku tak tau RM ni apa tau..aku ingat movie omputih kalau kat fb & twitter tu ada je peminat fanatik k-pop naik kn status RM epd sekian2 best,kelakar ..so aku sebagai orang yg kepoh pun g la google apa tu RM skali upenye die game show kakakakak kesian aku yg naive ni hhahha...pastu dh trbukak so tersangkut lak aku sebab game show ni kelakor...haduyai boleh gelak yg jenis guling2 punye la kekelakoan die...tapi aku bknlah fanatik sgt kadang2 bosan gak sebab panjang benor aku tgk part2 yg best je..takde keje aku spend weeknd aku semate2 tgk RM baik aku buat kukis or pavlova mashuk gak duit ye idok?

Hamboih entry beria tajuk mkanan tapi intro panjang berjeler..biaselah kalau dh start merapu memang panjang tapi kalau dh malas mmg tak ada entry baru...meh..meh..aku bg sikit review berkenanaan tempat makan dekat Surabaya...sajer je nk buat 1 entry psl makanan untk menambahkan koleksi entry aku..heuw..heuw..Kalau nk citer panjang leh refer sini.

BIL iaitu Daddy Icha die tak suke sangat makan nasi padang macam tu sebab lauk2 tu dh tersedia and tak panas so sepanjang ktowg makan kat sni semua yg panas2 punye...

Day 1:  Lunch (Warong Bamboo)
Menu:  Nasi Putih, Campur penyet (ayam, goreng, sosej,tauhu,telur,terung,timun), tempe goreng, sup buntut (sup ekor), sayur kobis goreng and sambal2...air = limau ais

Review: Ni tempat makan 1st setelah sampai di Indonesia..time ktowg makan memang takde orang lain datang ktowg je lah satu-satunye customer diowg...makanan die so-so je takdela sedap mana atau tak sedap...lagipun ktwog tengah lapar time ni so makan jelah tak de pun memilih...maknenye setelah makan kat takde pun meninggalkn kesan kat ktowg..

Day 1 : Dinner (Warung Lesehan Hj Sholeh)
 Menu: Nasi Putih,Tauhu & Tempe goreng, Gurame bakar, ayam penyet, ulam2, telur goreng..air = limau ais, teh botol, fruit tea..

Review: Tempat ni popular la jugak sebab kakak aku google ramai je yg pergi sni..kami pun pergi la nk cuba ayam goreng die tu...setelah sampai ingat ayam goreng yg krap krup tu skali ayam goreng penyet wey!!!! takde nye krap krup...rase die bukan macam ayam goreng kte rasenye die susah nk cakap hahahah tapi takde la sedap mana..lagi skali ktowg tgh lapar time ni so bedal je...tapi tauhu ngan tempe die lain dr lain so aku mkn la gak tapi tak bnyk sebab kalau mkn banyak rs mcm nk muntah..kakakak...Gurame bakar terbaik!! sedap...lepas ktowg dh makan ktowg pun bising2 la dlm kete cakap psl ayam tu skali pak supir cakap kedai ni sebenarnye takde la sedap mana lagi bagus restoran lagi 1 tu kat sana lagi ramei orang pergi...ayam goreng die tu ayam kampung and time die hidang tu dgn kepale skali...selera ke idok kalo nmpk kepala ayam kat pinggan?? tepuk dada tanya tekak korang!!! ayam die kecik je bukan macam ayam kite upenye tu ayam kampung...ni pun pak supir yg bgtau..ktowg makan je ayam kampung ke,ayam bandar ke,ayam aussie ke akakakkak tapi daddy Icha tak makan nasib die tau time nk balik kalo tak kat situ jgk muntah..tah..tah..

Day 2: Breakfast ( Hotel Gradia)
Ni Breakfst dkt hotel sebelum cekout...
Menu: Nasi putih,Nasi goreng, sayur campur, kuah ayam ala2 kari gitu, sambal2 and keropok udang...air = macam2 ko press je nk air apa trs keluar...bagus btl mesin ni flexible i loikeeee...

Review: Boleh tahan sedap..tapi takde la special mana...breakfst ni sama jugak macam breakfst dekat Hotel Surabaya...diowg breakfst mesti kene ada sambal jgk...

Day 2: Lunch(Rumah Makan Sri)

Menu: Nasi putih, Sup Buntut, Telur + Tauhu wit peanut sos, pecel lele, ayam penyet..air = fruit tea, teh botol, air kelapa muda( warna merah) and asam ais ( limau ais) warna kuning..

Review: Semua sedap lagi pecel lele pehhhhh sedap oiii...sambal die siap mintak smpai 2 kali tu...mmg terbaik dapat makan ikan sebab dh tak lalu nk telan ayam..tapi kotwg order gak ayam penyet untk icha..telur dgn tauhu tu pun sedaps mmg lazat tak terkata..nyummih! air asam tu sedap jgk..uish suke2...

Day 2: Dinner (Hotel Cendana)
Menu: kepek2 yg dibeli time otw ke Surabaya..kepek durian, kepek nangka and kepek apel..dan juga mak tersyg telah memasak maggi goreng...tak Indon la wey kalau tak makan maggi goreng sedap kat sni!!!!

Review: Tak rase lapor sgt tu yg bedal je makan apa2 pun..lgpun yg lunch tu pun dh kira petang so takde la lapor tahap dewa...lps mkn terus tidor oiii indahnye duniaaaaaa!!

Day 3: Breakfast (Hotel Cendana)
Menu: Sama je macam menu dekat atas tu..time ni aku and adik makan kat dalam bilik je sebab mak n abah g makan kat bawah..ktowg malas nk turun baik makan dlm ni je...lauk die lebih kurang sama..takde western food semua nasi putih,sambal, keropok, sayur campur,

Day 3 : Lunch (Restoran Bumbu Desa)






Menu: Nasi putih, Gurame goreng, udang goreng wit mentega sos, sotong masak kicap, ikan masak gulai, terung goreng, sup buntut,dan sambal2 ...air = alpokat juice, tembikai susu juice, jambu juice dan air kopi luwak..

Review: Makanan die not bad boleh tahan sedap..sos mentega die lain dr lain, sotong die keras tak sedap, gurame mcm biasa sedaps je, yang penting juice die semua terbaikkkkkk!!!

Day 3: Dinner (Hotel Cendana)
Menu: Mee goreng sedap dgn telur and sayur sawi buatan mak

Review: Malam tu lps je balik shopping sakan kan aku, adik aku and mummy Icha keluar sambung soping lagi so dinner selepas balik dr soping...mak and ayah aku kat hotel pun tunggu ktowg sebab diowg pun tak lapar sgt tu yg tunggu..

Day 4 : Breakfast (Hotel Cendana)
Menu sama jugak macam kebiasaannye...tapi kali ni aku memang tak amik breakfst dh tak lalu nk makan nasi pagi2 ngan lauk diowg..so makan roti je barulah lalu sikit...

Day 4: Lunch/Petang (A&W Restoran)
 Menu: Ayam goreng A&W, Nasi putih and fries...

Review: Oleh kerana takde Mc D kat airport ni so tibai je A&W yang gilass masin sos die..ahhh ptong betul! ni je ktowg makan sebab kat sni pun tak bnyk chioce tak paham btl...

Sepanjang kami berade dekat ni lah yg kami makan...Pak Supir kami bawak makan semua dekat tempat2 yg exclusive tapi takde la mahal sgt harge die memang murah tapi kebanyakkn memang pelancong la yg pergi makan kat tempat macam tu sebab dekat sna kalau restoran macam ni orang2 kaya Indon je masuk sebab diowg kalo yang susah betul memang susah giler2 rumah pun asl boleh duduk je tapi kalau yg kaya tu memang kaya habis bergaya,kenderaan,rumah semua hebat2..sebab tu kita kene bersyukur jadi rakyat Malaysia sebab takde pun tahap papa kedana macam diowg..ni orang MALAYSIA asik complain..complain..complain...please think positip

Sapa2 yang nk pergi Indon bolehlah review tempat makan ni semua..ada yg sedap ada yang tak...

-Read till End-

























Janganlah malu tinggalkan komen2 anda disini...TQ...

13 February, 2013

Gayat...

Hye...Assalamualaikum..

Harini aku rajin pergi round2 and jumpa blog yg cool terus sangkut and terbaca...pagi2 tadi aku terbukak 1 blog ni kelakar gilasss die tulis lepas tu yg komen pun kelakar tapi aku malas nak khatam semua entry die sebab tak larat laa nk baca bnyk2 tapi sempat la baca beberapa entry..serius lawak blog tu..die ni seorang trans girl means Mak Nyah! so ayat2 mak nyah ni korang faham2 je lah macamana kan sukahati mencarut,mengata tapi yang kelakar susunan ayat die tu kalau korang baca korang dah tahu mcmana nak baca dgn tone mak nyah kelass gitu...hehehhe..nanti kalau aku rajin aku baca la lagi blog tu tp skrag keadaan tak mengizinkan...

Citer pasal gayat ni plak sebab aku trbukak lg 1 blog yang baru aku jumpa...blog ni ala2 bnyk fakta die keluarkan die mcm blog public la gitu,bnyk jugak laa aku baca entry die sebab semuanya fakta best wooo bnyk ilmu harini aku dapat heheheh...pastu tadi terbukak entry pasal jambatan gantung...


Ni antara jambatan gantung yang die share..jambatan gantung ni antara yang extreme la...lepas aku tgk pn naik bulu roma tak pasal2....macam kecut perut gitu...kalau jambatan gantung macam ni aku sedikit gayat sebab bawah die takde sokongan and die mcam terhayun-hayun kan so macam sdkt takut la tapi kalau jambatan gantung macam dekat Langkawi tu aku tak gayat pun...sebenarnye aku bukan lah seorang yang gayat tapi sajer je nk over2 kalo kat tmpat tinggi...heheeh...Kedua-dua jambatan kat atas ni aku tak pernah naik lagi tapi pernah naik yg seakan-akan mcmni dekat Sabah kalau tak silap..1 kat Jambatan Tamparuli and lg 1 dekat hutan apa ntah dekat Sabah gak..


 Haaaa ni dekat Jambatan Tamparuli Sabah...die seakan sama la tapi bawah die tu ada kayu so kalau ramai2 naik pun tak takot sangat sebab die tak bergoyang..



Yang macam kat atas ni aku sedikit gayat sebab kat bawah die takde sokongan and kat bawah tu semua pokok2..sikit je lah aku gayat ala2 kalau orang goyangkan memang aku bising tapi takde lah gayat smpai nanges2 muahahah...ni yg kat dalam Hotspring dekat Sabah..apa ntah namanye dh lupa dah lama sgt tgk la adik aku pn kecik je lagi kalau sekarang amik gmbar sebelah die cnfrm i pendek..

Dalam family aku yang paling gayat adalah Abah..tapi takde la penakut sgt tapi kalau naik tu confrm segala surah2/doa2  keluar dr mulut die...
 
-read till end-


























Thank you for reading this entry...

Blog kesukaan Part 1

Hye...Assalamualaikum

Kali ni meh kte borak2 jom...ala nanti aku borak sorang2 korang bukannye nk borak ngan aku semuanye pemalusss malasss layansss....jom la borak aku suke kalo orang2 yg hantar komen yang tak formal sgt sebab aku tak reti nk reply formal2 ni...i kan main belasah je kalo ckp tak reti la nk sopannsss santuns bagai ni heeh...sebab aku bkn jenis yg tulis2 kat blog berbaur sopan so aku suka baca blog2 yg bahase die selamber,sempoi and citer psl diri sndri tapi bkn syok sndri no..no..no.....aku tak reti nk baca blog yg sopan2 ni sebab aku rase time baca mcm tak best je kne tune diri aku jd sopan snatun habis..so meh sni aku share blog yg aku rase sempoi untk dibaca...lg 1 aku suke baca blog pangkat kakak2 and otai2 ni sebab best diowg suke citer psl holiday,family, anak2 hahahha nmpk sgt aku berjiwa mak cik's kan??? kalo bc blog muda mudi ni kebanyakkn citer psl love story diowg la itu la ini la aku tak suka...<<<<ni hak aku nk suka baca blog mana so mntk maaf la ye sebab mcm ni taste aku...


Blog Kasih Aleeya  ni dinamakn sempena nama anak2 die...anak2 die comel lepastu suka buat lawak...boleh tergelak aku baca kalo ada citer psl conversation die ngan anak die...ini jugak blog pertama aku akn bkk kalo aku on laptop..blog aku pn aku bkk selepas aku bc blog die...sebab die rajin update citer ada je citer best dr die setiap hari....aku jugak pernah menangis time baca blog ni, masa tu adik die meninggal time diowg pergi family holiday dkt Medan so adik die meninggal dkt sna..time tu lama die tak update cerita aku pn macam pelik kenapa lama sgt die tak update cerita, pastu aku trnmpk blog member die ucap takziah kat die so br aku tau ada perkara yg tak diingini berlaku....dlm beberapa minggu baru la die up citer pasal kematian tu..memang menangis time aku baca citer die menangis pn keluar dr idutng ni..memang feeling habis..smpai sekarang die mesti akan sedih kalo citer bab2 family ni...tapi aku tak khatam lg blog die sebab bnyk sgt entry..


Elly in Wonderland..Ewah berkak kak kn..macam kenal je puew..puew..hahha ni blog kedua aku suka baca, die ni kawan ngan  mak kasih tu..diowg knl pn tru blog je.aku suke baca blog die sebab diowg suka holiday ke oversea lepas tu cara diowg keje tu mmg aku suke...prinsip diowg selagi terdaya diowg akan bekerja lps tu dh penat baru holiday jauh2 so dari situ aku pandng diowg suami isteri ni nk cari duit bukan mudah..diowg bukan jenis keje dgn orang lepas dh akhir bulan dpt duit then suka ria, diowg yg jenis work hard giler2 la keje siang malam cr duit then br diowg spend time ngan family, aku termotivated tgk cara diowg brbisnss bgs btl....

Peej Burhan

Cara penulisan kat blog ni sgt jujur...die orang KL so live die mcm orang KL laaaa tapi tak semestinye orang mcm kak Peej ni die jahat or wat so ever maksud aku kalau korang tgk gambar die semua mst korang akan cakap itu ini..tapi pada aku tak yah menilai seseorang tu dr luaran sahaja....die jenis yg takde cover2 best la baca blog ni...lepas tu die suke share citer mistik, nanti kalo ada reader email citer mistik die mst akan share..aku plak akan bc citer tu time aku bosan2..time aku takot ke tinggal sorang memang aku skip citer mistik2 ni...


Mylovelyfamily-ana...Blog ni baru aku trjmp and setelah tu trs aku trsangkut untuk baca citer die...aku jmp link blog die time aku bc blog Sepet. Akak ni sempoi je aku rasa dh mcm kakak aku dh la kecik, cara pkai tudung sama hew..hew..tapi die kalo holiday pergi tempat2 yg best...fuyooooooooo ternganga aku tgk setiap kali die holiday best btl...yg trbaru die pergi mana ntah siap main salji dpn bilik hotel die  weiiii..seronoknyeeeeeeeeeeee...Rumah die pun cantik suke la...die pun rajin share resepi2 yg die pernah buat..rupenye time aku cr resepi pavlova aku review blog die tp time tu aku tak tgk keseluruhan blog ni so aku tak baca la, aku just tgk resepi pavlova die je...die kalau share resepi siap ada gmbar lg tu yg bagus tu rajin time masak snap gmbr kalo aku jgn harap tulis resepi pn aku sndri tak paam time baca haahahahah...


Walk on wings ,tread in air.....Nama die Diana..die ni kira macam otai habis la...dlu aku pernah baca blog die sebab ada orang bg link tp aku rasa macam tak best je sebab bnyk sgt die citer...kalo time die tulis tu pnjang habis laa memang ko akan nmpak word je memanjang tapiiiiiiii lama2 aku baca mcm syok jgk...aku suke giler tgk cara die bekerje...aku tak tau die keje apa tp die akn pergi travel ke utara time keje....lps tu die pn terrer bisness online power la kakak ni....rumah die pun cantik..lepas tu die ada tailor sndri uwaaaaaaaa seronoknyeeeeeee....tapi kalo orang yg tak open minded memang susah la nk masuk time baca blog die ni sebab die ni kalo menulis memang takde lapisan umum die main cerita je tapi aku suka mcm ni sebab nmpak dr situ die jujur bkn propa...oleh kerana cara penulisan die mcm tu so die bnyk haters tapi die kisah plak orang tak suka die sebab die kate orang yg tak suke tu la asik duk baca blog die...betul jgk kan...?


Blog Usang lagi bersawang..Blog orang lelaki yg aku suka baca selain blog Beautifulnara hahahahha...Die ni kelakar kot...ntah apa die suke merepek time berblog ada je word2 yg merepek2...die ni bakal doktor so die pernah belajar dkt oversea dan oleh itu die dh travel ke bnyk negara..best oiiiii jd die bnyk negara die dh pernah pergi memang budget pny travel la.... tapi die ni jarang nk up citer maybe sebab kebusyaan untuk menabur jasa kepada rakyat Malaysia...

Banyak sangat la blog yg aku suke baca...ni asik tertangguh je...aku bg part 1 dlu nanti part 2 akan menyusul ok!

-read till end-



















Giler lama citer ni tersimpan dlm draft baru sempat aku nk publish...

Kecantikan Kebun Ayahanda

Hye..Assalamualaikum

Ni la keje aku time cuti haritu..oleh kerana balik rumah Segamat..so melepak je la kejenye dalam rumah..lagi2 hujan memang tak kemana la...

Rumah Segamat ni laman die besar so abah memang suke rumah ada laman ni..yelah dh bp tahun duduk rumah taman,abah nk bercucuk tanam pun tak boleh tu yang mak buat rumah ni and halaman die besar dapatlah diowg bercucuk tanam....ktowg balik rumah Segamat ni pun sekali sekala time cuti panjang baru balik as our home stay la gitu...

Orang lain tgh sibuk bergardening aku sibuk amik gambar...nak jugak abadikan gambar2 pokok2 yang cantik2 ni kan...




Atas2 ni semua guna teknik zoom out and zoom in..ala nama dlm bidang fotography aku tak sure la plak tp nama pasar mcm tu la zoom in/out
 
 Baik je serangga ni duduk diam2 tak terbang pun die tahu orang nk amik gambar die la tu..
 Alololo...ladybug ni somel je

 Titisan embun pagi..



Abah kalau boleh nk 24jam spend time dgn kebun die...kalau balik Segamat memang die tak duduk2 dalam rumah die akan touchup jeeeeeeee kebun die ni....yg lg sorang tu tukang kebun kami nk pergi cari kelapa kikikiki


yeayyyyyyyy!!! pokok limau abah menjadi..dh bnyk dh limau...aku suke giler kot kalo rumah kampung ada pokok limau and pokok lada br rs macam kat kampung sngt, pokok lada tak sempat nk amik gambr..


 Ni la tukang kebun tuuu..semangat ni nk bekerje....huew..huew..huew..

-read till end-

























Lately ni rasa macam tak rajin sgt la nk celoteh kat sni sebab skrg tgh memikirkn tentang sesuatu....ermmmmmmmmm semoga Allah menambahkan rezeki kami sekeluarga..amin..
Eh..aku ada hutang 1 citer pasal projek tu kan?? nanti ea time aku senang aku citer ok!