26 August, 2012

Serai @ Empire



hye...assalamualaikum...


Dasar femalas mmg cam gni, ni gmbr sewaktu bersame2 makan ala keluarga di Serai..makanan not bad lportion pn bnyk so mmg memuaskan lagi memuaskan kalo ada org belanje tersgt puas...hhehe

Actually gmbr ni sebelum aku blah dr College ni so kakak2 baik ni telah mengajk saya makan bersame mereka (sbb apa tulis ayt bkn main mcm ni? sbb saya sgt bersopan dgn kakak2 ni so kalo die baca nmpk sopan je sya)



Dah makan kat tmpt baru mstilah ad gmbr,so marilah kte start meniliti gmbr2 tersebut..







gambr penghias cerita kali ni dimulakn dgn gmbr couple of the year..tadaaaa!!!!







peace akak..amboi mata semua kesana kepoh sgt ke org yg anda tgk tu??? hahha

nilah buktinye kak zu tgk org yg sedang mengepoh disebelah sya tu...saya hny menongkat dagu memikirkn masalah mereka ni heheheh

aku mmg kaki menyibuk air org lain aku sibuk kacaukn...biasela sy plg muda kene la mnje2 skt hehe..org disebelah saya tetap kepoh nk tau sy buat ap...c..c

ye tekun sekali mndengr hujah2 kak zu berkenaan c ehsan hahha

sori kak tersalah focus gmbr pak cik tu plak kn??

akak doakn kte jd mcm akak jgk ye...nnt bole dtg johor..yabedabedu

sedapnyeeeeeee..

ni pung...terlalu bnyk sy x abis mkn sori





oleh kerana sibuk mengepoh dan makan so gmbr lupa plak nk amk bnyk2 hehe...btw thanks kakak2 sekalian best keje ngan kakak2 ni,aku suke tp oleh kerana mgt x best sy pn x thn wooo...


Kte doakn akak2 ni pn dpt yg lebih baik dr skrg ni k...luv u all..
















-read till end-




keje kenelah jujur pd dri sndri barulah dinamakn berkat...insyallah

05 August, 2012

Bulan Mulia

hye...assalamualaikum..


Harini free so dpt post mcm2 citer...dah nak dkt raye ni tgk blog org masing2 semua citer psl prepartn nk raye..soping sana sni la, wat kuih la,bisness la, mcm2 so kali ni br aku berkesempatn nk update citer di bulan mulia ni...So far ktowg dh prepare la bj2 raye kasut raye n beg raye ewahhhh meriah sgt kn sebab yelah 1st time beli mcm2 ni gn duit sndri and ada pulak rezeki lebih so dapatla belikan abah baju melayu 1 sama ngan baju adik colour grey, pastu belikn mak kasut sepasng, adik dpt kemeja 1 plus t-shirt yang tu mmg dh jnji ngan die nk belikn die kemeja sbb die kurang kemeja..so time 1st puasa hrtu dh balik Johor alang2 soping terus barang tuk diowg..hepi saya dpt berbakti untuk mereka (mcm nk nanges la plak time tulis ni feeling maa)..So barang2 untuk aku,aku beli kat sni je sbb mmg akan keluar jgk ngan kakak aku ni,so last week pergi sogo soping baju icha n tia,dapatla grab 1 hndbg..lama dh saya nk hndbag,

Insyallah untuk duit raye ada untk org terdekat saya bajet insyallah mencukupi kalau kte bersedekah di hari mulia insyallah rezeki kte akn bertmbah kn?? so insyallah ada rezeki tuk family saya n babies comel di rumah tu..

Nanti balik raye i drive sndiri u tapi smapi Segamat je lah sbb seperti biasa kami akn beraye di sgmt..seperti tahun lepas..sapa yg baca blog ni meh2 dtg umah kte berhari raye smbil amik gmbr...hehehe,doakan perjalanan sorg2 saya nnt selamat sampai ye..

Lagi nak citer haritu last week icha kene muntah2 so die dh kene tahan ward dh tp alhamdulillah malam tu dh ok so x yah masuk hospital kalo tak nnt aku sedih tgk icha berbaring di katil hspital tau...

Next week ada iftar brsama kakak di ofis oleh kerana 15hb aku last day so diowg ajk buke sama2 wuuhahhaaa sedih nnt dh x dpt gosip ngan kakak2 ksygan ku..haha aku jenis slamber je kat ofis so bantai je cakap2 apa2 x de nye nk beralas cakap ngan diowg haha be yourself je even kat mn2 pn..

Untuk bulan mulia ni tu je la yg berlaku..soping,icha lagi sikit nk msk hospital,kemas umah biase je sbb setiap hari kemas umah, lagi bekerja seperti biasa..

-read till end-



untuk raye kali ni 1st time ada blog so citer psl raye semua kat blog ni k..smpai berjumpa lagi..kjp lg nk g beli tudng plak..moh kte ke shah alam...

muahahha..daaa


Beriftar

hye..assalamualaikum..


salam romadhon anda sekalian...padahal dh 2 minggu puasa baru ni la post psl puasa kan??? hehehe macam biasa kemalasan melanda jiwa..

So marilah kte trskan citer ini..hari sabtu lepas kami ex-housemate telah dijemput ke rumah pengantin baru kte untk berbuka puasa...weehoooo tengs sho ajk buke muarah rezeki ko n adam nnt ye mudah-mudahn dapat anak yg comel dgn kadar segera...

time ni jugak lah dpt aku pass hadiah yg dh lama terperap dalam bilik tu haaa....dah lama x jumpa sekali jumpa berbual gelak2 smpai nanges aku hooooo rindu nye zaman study dlu...

Macam biasa mstla ada gmbr untuk anda semua untuk mnjadikn blog saya meriah seperti hari raya..hahah







stater gmbr dgn gmbr mereka ni..

juadah pada hari itu..(skemanye la aii)

tu la tuan rumah..dh lama x jmpa

teruja tgk dapur ko sho..heheh

keje mieza ttp sama mnjadi chef dr dlu hngga kini



x habis2 gosip..dapur pn bole..


in rajin awak..saya br tau wak

speggti pn ada...

tgk tuan umah bz

dh buke..alhamdulillah


after solat sesi bukak hadiah..hadiah saya comel kn sho

hahahah ni salahkn mieza sibuk nk tny psl tutttttttttt..

tuan umah tapaukn makanan..tengs ye korg




kami yang cerdik dan comel...hahahah x de kene mengena kn??

-read till end-




babe nanti jom holiday..weeehoooo syokk wo..oversea k..


01 August, 2012

Jiran Kami dah Kawen

hyee..assalamualaikum...


Pehhh post berkurun yg x post2 duk terperuk dlm hardsik ni sabor je lah ye....sebenarnye awal bulan lepas member kami lagi sorg dh kawen..ramainye la aii kawan aku dh kawen congrats korg!!!!!!!.....member ak ni je lah yang sempat aku pegi weddng die member yg lain tu ak x sempat la wey ad komitmen ngan family ewahhhhhhhh ayt ank mithali sgt kan????

Die ni actually jiran bilik ktowg time Diploma dlu kat UITM Segamat 1 wing..so dlu time makan ke outing ke ktowg la selalu bersama...x sangke ko dh kawen Zurin....Vivi ko bl lagi??? hahahah

wedding kali ni aku pegi ngan vivi..vivi bwk partner saya pn kene bwk partner skali...vivi ni roomate time dip dlu so 3 thn kat segamat..3 thn la kami bersama..

nak dtg umah Zurin pun aku leh sesat padahal umah die kat meru juga..samalah umah kakak saya,sbnarnye dr umah die ke umah aku hny memakn masa 15 mint je kjp je pn tapi sesat sengah jam aku sampai..hahha sampai c icha pn tertdo dlm kete..aunty2..

tanpa melengahkn masa yang x abis2 masa dihabiskn untuk icha je(x alih2 kn) .So marilah tatap gmbr yg sempat ditangkap..sebab ap sempat??? sebab time ni i bwk bdk kecik,aku kn aunty mithali bwk ank buah kemana2..ewah perasan kali kedua...

gmbr famili mst ada..

candid konon pdhal icha takot ngan keris tu ahahh

nmpk sgt kn ak mak cik mithali


girls only!!!


pengantin marah ak amik gmbr main2..hehe


sblm balik kte bg ayt2 manis dlu kat pasangan 





ok itu saja...post akn dtg akn menyusul.....tgk icha muka boring nasib die ok time ni..gud girl..vivi ko maintain je dr dlu smpai skrg kan???? hahah aku rs die br la secocok ngan ko v hahahha




-read till end-




sori kepada ex-housemate saya time dgree..x dpt g weddng ko tp hadiah dh dpt kn rosini??