27 September, 2012

Gambar Kenangan di R3NG C0LL3G3

Hye..Assalamualaikum..

Lupa nak share gambar2 kenangan di tempat keje ahhah duk terperap je gmbr ni x upload2 kat mn2 so aku decide meh la kiter share kat sni ye...

Time tgh mengodeh fb pg2 tu x alih2 muncul hadiah..weeehooo

Ni lah warga keje kolej Reng...yang lain semua lecturer melainkan yg india tu die yg replace aku time ni br bp hr die kat sni.., aku sorg je admin, librarian dan segalenye sbb tu la operation dlm kolej ni aku sorg je yg handle n tau semua..aku kan B**..


Ni hadiah dr marketing manager n bos aku...kalau bg bende mcm ni jawabnye aku pass kat icha je la


Kak zu dh x dpt dh kte nk bergosip kn??? kalo tak akak ni lah yg tau segalenyeee

Work station aku...


 
Ooooh ni tempat kegemaraan sy ye...x sah kalau setiap hari aku x terjelepuk kat tepi tu melainkan kak zu cuti..


Hadiah dr kak zu...i dpt telekung u besttttt! suke2 *lompatbintangempatplohkali*

Ni ain bdk prktikal..x lama lg die pn nk blah jgk..

Ni la hasilnye setelah penat bkrje di Reng selama 6 bulan je kalau 6 tahun x ke dpt kete sebijik sbgai hadiah?? hahahha



Even aku keje kejap je kat sni tapi pengalamn mmg mcm2 aku dapat yg pslng best berdeal2 ngan authority person ni n tau keje selok belok kolej..best tp apakan daya sampai sni je jodoh kte...

Nak amik gmbr ngan students tapi semua dh balik awal so muka mereka hny terpahat dlm memory je...ewahhhhh


-read till end-



Bekerja lah dgn sedaye upaye bersusah payah berpenat lelah...tapi diri sndri x keje lg camne tu??

Ulangkaji Sejarah form 4


Hye..assalamualaikum..


Sekarang di waktu ini tepat jam 9.11 p.m saya tgh mengulangkaji balik subject sejarah form 4 oleh kerana saya adalah moderator mereplace mak saya tok tgk kemajuan pembelajaran adik saya ketika menggunakan programme Score A ni...waduh ayat mentang baru pas study psl tamadun bkn main sanskrit lagi kata2 kn??

Camne nk jd moderator sdgkn aku pn dh lupa psl sejarah ni tapi setelah bkk kjp notes, wah trs petik jari SNAP!!! dgn pasti aku dh ingat balik dh topic2 dlm sbjct ni...

Sebnrnye sejarah ni ok lah best tapi dulu time aku skolah takde la suke sgt subjct ni so-so je (padahal semua sbjct aku x suke hahah patutla kalo exam akhr tahun je mst bnyk merah kat report kad pastu mak abah dtg smbil diikuti kakak aku pn sibuk join gak tgk aku nangis tepi cikgu kakkakak....sbnrnye aku nangis bkn sbb takot kene marah tapi aku sedih sbb aku x perform btl2 n wat malu je muka mak ngan abah dpt aku camni sedih weyyyyyyyy!!)

Tapi yang pasti setelah dikaji selidik sbnenye aku akan suke subject tu kalau cikgu die best mengajar...kalau kene cikgu yang asik masuk kelas nk marah pastu pilih kasih kat bdk pandai and kaki bodek mmg aku x suke kelas die so mknenye kerja sekolah die ke time die ajr ke mmg i fokus u (habis pecah rahsia)

Buktinye ialah aku amik contoh time form 4 n 5 je lah nye ingat skit kalo dr darjah 1 smpai form 3 ingt2 lupa...haaa sambung buktinye ialah time form 4 cikgu sejarah die bkn main garang Ya Allah kalau keje x siap zappppp buku kat luar kelas and ko g lah kutip antara kat kaki 5 tu ke or kat bwh sbb kelas ktowg kat tingkat 3 so pndailah2 ko kutip time abis kelas nnt..aku dh bp kali kene lekkkk je sbb yg lain pn kene gakks..oleh kerana die garang bab 1 ni mmg aku ingt la cnthnye mcmana nk bezakan kerajaan maritim n agraria...haaa senang je adik2 maritim air agraria pertanian ewahhhhhhhhhh simple kacang..! tapi dh msk bab2 blkg aku dh x leh fokus sgt sbb duk asrama kn mengantuk je memnjang dlm kelas apa yg org kantin tu bg mkn pn aku x tau la...

ni ye adik2 bab 1 sejarah form 4

Pastu naik plak form 5 haaa cikgu sejarah ni leh wat gurau tp garang gak sp ntah nama aku lupa (ni mmg sifat aku lupa nama org2 kalau member lama aku tegur kat fb aku leh tny nama penuh die sbb aku ni mmg lupa nama org tp kalau org lupa nama aku n ayh aku mmg la korg....), aku suke gak subject time form 5 ni tapi yg aku leh score tinggi time topic psl malaysia tu pehhhhhh penuh markah wa cakap lu sbb bab2 negeri dlm malaysia ni petik jari jelah wey..kikikiki..tapi time ni ktowg penah kene sound ngan cikgu tu (camgini citernye: dh nk akhir tahun kot dh nk SPM so time tu kelas dh nk kene susun so kami geng bdk ddk blkg dlm 5 org g conteng2 meja tapiii meja kami disampul ngan kertas mahjung dr awl tahun so dh akhir tahun kami pn conteng2 la duk lukis la duk sign autograp la n mcm2 lagi skali die jerit panggil nama ktowg wey panjat 1 kelas pastu serentak tgk ktowg pastu die suh g dpn n serta merta koyakkn kertas tu...hadoiii la cikgu sportng la skit tu pn nk naik hangin...entah apa2 kn..die jeles la tu ktowg x mntk autograp die..)

Pastu..laa pastu lagi kan abis la aku duk bkk citer psl cikgu plak kn haaa bior nk citer gak kat kowg yang aku penah kene rotan wooo pkai kayu kerusi skolah yang tebal tu subject electric time form 4...eee saya x suke time tu mmg aku x paam pn ko ajor so mstla time exam x lulus, dah x lulus aku kene la g dpn hadap die smbl kene rotan plak time tu aku sorg je pompuan yg x lulus malu x malu sgt la biase je...tapi naik form 5 dpt cikgu best trs aku pny markah mndadak tinggi cewahhhh tq cikgu (lp nama)

Banyak lah wey kalau nk citer pasal sekolah ni lg2 cikgu tapi nnt aku smbng lagi memory ni bersama korg nye..nk study balik..tapi moral of the story aku rasa cikgu sgt2 memainkn peranan yg cukup tinggi kat students diowg so kalau ajor tu make sure deliver apa yg nk disampaikn maku sure diowg paam and jangan pilih kasih x semestinye bdk yg perform ok kat skolah tp die dpt keje bgs and x semestnye bdk pendiam tu bodoh...so cikgu jalankn tanggungjwb anda dgn betul sbb gaji dh besar heheheh...



-read till end-



macam nak jadik cikgu tuisyen je ni..sape berminat leh antar ank anda kat saya k..terbuka untuk subject yg senang sahaja dr drjah 1-6 kikiki




Salam...

Hye..assalamualaikum..


Lamanye x bkk blog sendiri asik bkk blog org je...abis dh aku malas nk wat camne kn?? pdhal duk umah je tu pn PEMALAS apa nak jd eni oiiiiiiiiiiiiiiii!!!! masyallah...tapi aku tgk ad gak org view aku sp ntah yg bkk aku pn tak tau la ntah2 kakak aku sendri kauakakakka sbb die yg duk komen bl nak update blog pdhal aku selalu je jmp die citer2 ntah apa kakak aku nk baca pn x tau la kak oiiiiiii!!! hahahahhaha (peace kak ezah)

Last update blog time puase hrtu kn?? pastu stop gmbr raye pn aku x share sbb aku dh upload kat fb bnyk so malas 2 kali keje duk upload kat sni plak penat la nk mngupload ni kalo line laju mcm f1 x pe gak ni slow selas je...Punca aku bnyk upload kat fb sbb bnyk gmbr sedare mare so diowg kalo abis tngkap gmbr je ayt pertama kuar eni nnt tag ea, dah suh tag mst la msk fb mn bole tag dalm blog ni kn n diowg x tau psl blog ni watpe nk kecoh kn org ada blog hahaha...

So skrg nk update citer trbaru:

1) Aku menganggur tgh tunggu org panggil minang interview.
2) Bisness jual ice colourful bermula (setelah lama bisness ni tutup so skrg beroperasi blek) (haa! curious x nk tau ice apa tu?? nnt i update gmbr kat instgrm ea,,,wallah instgrm skrg okkkk!)
3)Kadang2 jd driver kpd sesape dlm umah ni (keje amal)
4) Online bc blog Green apple dan  kasihaleeya dan yang seangkatan dgn mereka...
5) Apply keje sna sni tapi kalau org suh dtg intrview aku malas la weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
6)Merancang nk buat bisness tp memerlukan duit..tunggu aku jmp lubang atau gua berisi duit nnt aku start wat bisness ni..
7) Jd escort kakak n tia tercomel g klinik (tiap kali g aku pn sibuk menimbang jgk)
8) Jd jurucakap mempromosi produk Bioever keluaran Hai-O marketing kpd sesiapa yg brminat (wey brkesan wey krim ajaib ni meh2 beli call saya atau tingglkn komen anda, puiiii ada ke yg nak?)
9) Ada org suh aku jual Score A plak tp tgk dlu




Setakat 1 bulan berada di rumah tu la keje aku tapi keje surirumah seperti biase beralih tgn kat aku sbb x kn aku nk goyang kaki duk umah plak kan??? lgpn i suke keje2 mngemas ni nooooooo hal la tp time aku dh kemas ko kene bg kerjasama dgn jgn duk semakkn umah lps tu ye sila bertanggungjwb buang tisu yg telah digunakn, sila sikat rambut dlm toilet (aku paling x suke nmpk rmbut gugur tp kalo malas sgt kemas biorkn je), baju jgn sepah2 (ditujukn kpd father trcinta), surat khabar dh baca letak balik (ditujukan kpd bonda plak) habislahhhhhhhh ni la jadiknye kalo suh aku balik jhr kakaka...

Lupa lg 1 activity aku

10) Naik turun IKEA since dr bln lps sbb nk bli tong smpah org order bnyk noooooooooo almaklumlah JB x d IKEA gitulah caranye...

Oiiii duk umah pn bnyk aktiviti ok jgn cakap aku dukkkkkkkkkkkkk je tp ada keje tau tp keje yg aku buat semua amal jariah....sbb tu skrg kalo kawan Kota Tinggi aku nk jmp ke apa x leh sbb bz weyyyy..ni pn sempat nk update kalo x mmg tgu tahun dpn br ada entry baru..


Oooo last week kot g KL pastu g wat hr melawat PETROSAINS gmbr akn menyusul di kala rajin and tgu mood x sampai lagi...bkn main kanank2 lagi kn g petrosains ntah2 apa2 la haiii tp nk wat camne adik aku yg dh form 4 tu suke sgt g tmpt camtu dr kecik smpai besau suke petrosains la, pusat sains negara la, Singapore sains center la tapi bgs gak kn belajor secara prktikal br paam..


Nanti saya update lg ye! skrag time untuk makan



-read till end-





aku dh demokkkkkkkkkkkkkkkk weyyyyyyyyy mak bg makan terlampau kalau duk umah x sah kalau berat  x mencapai 5 tuttttttttttttttttttttttttttttttttttt hadoi!! nak pakai PB nak kecikkn peha ngan lengan tapi pakkkal duit aku x mncukupi...