19 March, 2013

Lubuk Selera, Tmn U Skudai

Hyee..Assalamualaikum

Jelajahan kali ni ke Restoran Lubuk Selera plak ye, sebenarnye plan nk pergi Baboos Restoran skali tutup! memang babooooo btl la haish...restoran ni baru lagi dibuka team Makanmana.com pun tak terjah lagi...Restoran ni dekat dgn U Mall dkt Skudai tu..ala senang je sebab signborad die besar yg penting restoran ni dekat hujung skali berhampiran dgn Pintu gerbang.



 Kalau nak makan set itu harge die...set2 ni best untk yg makan bersama family..kira speciality diowg ikan bakar la...
 Air: Apple suam and limau ais kot..tak sure..aku tak minum air sebab siang tu dh seharian minum air manis enggak elok untk badan...

 Ni menu2 diowg...agak susah jugak menu pakai bende ni sebab 1 meja ramai orang takkan la 1 meja tu kene tumpu kat menu berdiri ni je..so better provide buku lebih mudah...

Macam biasa gambar budak kecik mesti kene ada barulah blog ceria...Tia baru tido dh kene bangun mihmmih.somelnyeee Tia

Menu: 

Mushroom soup with garlic bread for Tia...soup die so..so..je takde la sedaps sgt...sebab tak berapa nk pekat and berperisa mushroom...

 Nasi goreng Lubuk Special for ibu Tia...boleh tahan sedap la jugak...tapi ibu Tia cakap ayam die tak berapa nk rasa rempah sangat...

 Chicken Chop Grilled with Lubuk Sauce for me....black pepper sos die tak berapa nk kick n tak berapa nk terasa sangat..kalau pekat kan lagi kuah maybe sedaps..

Steak with Lubuk sauce for ayah Tia...sos die guna yg sama..daging tu boleh la masak tapi time aku makan bergerak2 rahang hahahahaha....

Makanan kami sebelum................

Makanan kami selepasssssssssss....ko tgk habis jugak aku makan..mana pernah aku makan tak habis sure habis punyaaa....sayang wooooo even tekak cakap so..so...je tapi habis tetap habis sebab berbayar kan...

Ada jugak dijual dessert seperti choclate moist, red velvet, cheese tart and pavlova...

Keseluruhannye...makanan kat sni ok..environment ok sebab die baru lagi..tapi boleh tingkatkan lagi rasa pada makanan <<<<ewah cara cakap macam chef handalan plak kan...tapi untuk main menu diowg iaitu ikan bakar ktowg tak rasa la sebab tak de rasa nk makan ikan bakar malam tu...

-read till end-

























Memang susah nk puaskan hati semua pelanggan..so ni just opinion ktowg sahaja...just nk wish gud luck and keep it up!!!!!

No comments:

Post a Comment