13 March, 2013

Cerita makanan yang tak berkesudahan

Hye..Assalamualaikum

Hati ni rasa serba salah sbnrnye tak tau patut ke tak tulis pasal citer makanan lagi sebab kang mesti korang bosan kan kalau citer psl makanan je kan???

Sebenarnye aku tersangalah suke untuk share makanan2 yang aku dh pernah rasa,yg aku masak dlm blog sendri sebab blog ni umpama resume idup aku la..ce...ce..ce..nk muntah aku tulis ayat yg memuji diri sndri..bluekkk..

Bersiap sedia kalian2 semua mari kite explore gambar-gambar makanan dari koleksi gambar peribadi Cik Enie..

Ni Macaroni Cheese Baked...tempahan khas dari ayah Tia..sonang je buat ni aku pernah share resepi die dlu..kalo rajin pergi la check kat sidebar ye..:)

Ni bubur ulam-ulaman..pembantu kelas ibu Tia bagi..die orang Terengganu so sape2 yg dr sana mesti tau kot bubur ni..aku tak tau nama specific die tapi secara am boleh dipanggil bubur ulam sebab bahan2 dlm ni semua ulam2 sedapssss oiiii..sapa yang tak makan sayur msti tak suke..kami ok je sayur2 ni bantai asalkan halal..lallalallalala

Yang ni jiran sebelah umah Saujana bagi birthday ibu Haziq Blueberi Cheese Cake sedapnyeeeee la haiiiii lagi2 sejuk oii sedapss oii..Haziq ni baru darjah 4 tp badan kemain debab..dr kecik smpai besar debab kemain..pastu masa die bagi kek ni die cakap ibu kte pregnant..suke betul Haziq nk dapat adik kemain 1 taman ko bgtau hahahahah...eh terfamous plak nama anak jiran aku dlm blog ni kan..

Ni makanan orang jawa..sapa yang tak tau bukan orang jawa lah namanye....ni Nasi Ambang tp cara nk pronounce tu kte Nasik Ambenggg...haa bagi slang jawo sikt..ni ayah aku bawak balik dr surau ada orang sedekah...ni pun sedaps..dh lama tak makan..dlu time arwah wak ktowg masih ada die mesti buat ni time kenduri lepas tu makan ramai2 dalam dulang...syokkknye...ssh kot nk dapat yg sedap sebab kadang2 mee die spoil,kadang2 ayam kicap die plak..so ssh nk jmp yg semua perfect..

Ini adalah pulut manis kot...pembantu ibu Tia bagi...ni makanan orang2 utara rasanye..aku tak berapa nk gemar sangat tak tau la sebab apa boleh je makan tapi takde lah kemain beria aku suke..

Ini aku buat senang je..Banana ice cream sap..sap..soii..haa nampk tak dari nama dh nmpk yg bende ni easy besty..ltk ice cream,banana,marshmellow,chclate....sedaps..sedaps..feeling makan..

Ni semua koleksi minggu lepas sudah minggu bila aku dh lupa..so get ready je lah gmbr mkanan untk minggu lepas n minggu ni plak ye...hahahhaha nmpk sgt tak berkesudahan citer makan aku ni...

-read till end-

























Tengah rajin mood nk berblog pun sampai and mood nk bekerje pun merundum..bosan lah plak asik wat keje sama je sakit tgn aku..<<mintak simpati

2 comments:

  1. buat kerja ke masalahnye

    ReplyDelete
  2. Hamboih skrg dh ada anonymous hantr komen la plak kan??? hye anonymous *smabilambaitangan..
    eh confirm la i buat keje u! meh sni tgk *tiupkuku

    ReplyDelete