03 March, 2013

Tom's Steamboat & Grill

Hye..Assalamualaikum..

Lagi sekali citer pasal makanan..buat bersabar je lah korang2 semua...aku ni pun kalau baca balik entry2 pasal makanan aku pun turut terliur sekali....hehehha

Kali ni kita try lagi tempat baru iaitu Tom's Steamboat and Grill Taman Desa Tebrau berdekatan dekat JJ Tebrau and Tesco Tebrau...kedai ni baru lagi so tak berapa ramai lagi tapi best sebab tak yah nk bersesak2 amik makanan...kedai ni senang je tapi oleh sebab 1st time pergi so agak sesat jugaklah tapi senang je...


 Macam2 ada banyak variety...ice cream pun ada sangat lazat skali..woot...woot..Satey die sangat sedap tapi mak pergi pisahkan dengan lidi die so ktowg dah konpius yg mana daging satey mana daging biasa..


 Seafood pun banyak variety..ketam,kupang,kerang,ikan dory semua ada tapi ktowg tak amik pun ketam sebab macam leceh je nk makan...yg ktowg amik ni pun dah senak perut huiii Alhamdulillah kenyang...

 Gambar ktowg masuk dalam fb diowg...haaaa g tgk fb diowg sure famous muka kami..kikikkiki..

 Harga seorang dalam RM20 kot tp ada promotion until end of this month so sorang RM 18.50 dewasa murah sajer...lai...lai..lai...makang steamboat....and sesape yg pergi time birthday die makan lah sepuas hati sebab FREE!! Free uloss?? so apa lagi set date kalo birthday pergi sni untungggg...

 Aku dapat tau kedai ni dr twitter member aku dan juga web site ni..bagus betul banyak giler Restoran yg die review so sape2 yang takde idea nk makan dekat mana boleh serach makanmana.my...yg aku tgk kebanyakkan restoran dalam ni disekitar Johor dan Melaka...maybe skuad ni belum sampai utara lagi kot...

Taraaaaaaaaaaaaaaaaa...clean and clear....kalau tak habis kene bayar ea..so kita habiskan makanan..jangan membazir walaupun ada duit nak bayar..eh???? hehehehhe

Komen: Macam biasalah kalau steamboat mesti sama yang kelainannya sup,and marinate sos....so bg kami sup tom yam die tak berapa kick sgt biasa2 je...and lagi 1 sup aku tak sure sup apa die bagi macam air biasa je die suruh kte celur2 je kot...sos marinate sedap...die marinate daging dgn black pepper sos and yg percik tu memang sedapsss....so keseluruhannya Alhamdulillah kenyang...yang penting wifi laju korang! suke aku haaa update Instagram pun kejap je....kaweeee sukooooo

-read till end-
























Takde apa nak citer...ni citer asal boleh je lah untuk memenuhkan post pada bulan Mac..

No comments:

Post a Comment