01 October, 2013

Kerumah Orang Kahwen Versi 2

Hyee...Assalamualaikum

Ni last weeknd..kemain jemputan kawen sana sni..dh besar ni rajin la sikit g umah org kawen..kalo dlu malas yaaa amat...

Kali ni kwan serumah and sebilik time kat UiTM Puncak Perdana...so dh janji ngan Maya bff i kte g saing..oleh kerana umah die jauh aku angkut skali mak and ayah aku g after tu leh la g berjalan2...



kemhoo dlu before smpai umah perantin..


Punyalah pusing2 upenya umah die tepi jalan je..aloh senang sgt ni..first time g umah noni even ddk kat Kota tp tak penah aku jejak umah die ni..


Takde motif pn amik gmbr pelamin ni tp saje je sebab maya nk try buat bunga kembang2 tu...


Sebelah maya tu ex-roomate time sem 6 kat Segamat dlu..and sekarang dh ada anak..and ank die pn dah besar..giler cpt masa berlalu...




Ngan auntie enie haruslah ada gmbr gediks..


Lama giler tgu perantin siap and finally keluar jgk..nk jmp die sbb aku kne balik cpt nk hntr maya blek JB tu yang dh peluk cium trs cabut...



Cantik noni...dlu kemain diet..skrg pinggang dh ramping suke la tu..




Before balik pekena dlu ice-cream sedapppp....

-read till end-
























Lagi sorang dah tawen...ooyeah..Who's next??

Kerumah Orang Kahwen Versi 1

Hyeaa..Asslamualaikum

Bulan lepas sekali 2 kawan aku kawen..sorang member sek teknik and sorang member UiTM...yang first ni aku citer member teknik dlu ye..sbb die kawen 8/9 haritu...tak sangka ko dah kawen dh ika..hahah kat semua aku cakap bende yg sama  tak sangka korang dh kawen kan???

Masa time weddng ni plak aku demam...weddng hari ahad dr hari sabtu tu aku dh panas tapi tetap la gagah pergi sebab nk jumpa member2 lama...giler dh bapa tahun tak jmp diowg..lately ni asik gaduh dlm wassap je...tu je la kejenye..gaduh baik..gaduh baik..


Sebab aku demam so tekak hanya nak ni je..padahal time ni makanan die best gilak aku tgk..kambing die tu yg mantop..haduihaii sabar je lah..


bdk2 yang suke cari pasal dalam wassap...yg bj merah tu cik kecik tp skrg dh demok kakaka...bj biru azy, die ni sopan santun je baik je kalo bercakap habis trs tukar tune aku kalo bercakap ngan die...yg hujung tu pekja..ni atlit sukan...giler gempak dlu die lari hahaha...skrg masing2 dh nk jd isteri orang...tak sangka korang dh besar oiii!


Ni lah perantinnye...sebelah katil aku je dlm dorm dlu tp sbb aku takot tdo ats so aku merempat la setiap malam tdo sblh orang lain...hahaha sadis giler diri ni..setiap malam asik kne tendang je..


Walaupun demam..gambar tetap maintain...
lps tu c pekja ni ajk g JPO srvy barang katenye....tapi c bdk kecik ni leh soping plak kan...mmg la kene makan hamun ngan ktowg...

Gambar berjimba bnyk tapi tak sompek nk transfer..

-read till end-























Tahniah korng!!! dh makin besar dh kawan2 aku ni..

24 September, 2013

Saman..saman..saman..

Hyee..Assalamualaikum

Baru2 ni kene saman lg dr MBJB...Syabass eni *tepuk bahu sendiri* tapi bukan saman MBJB aku nk kecohkan tapi saman dikala keje kat UTM dlu..Kiranya saman dr pak guard sanalah paling bnyk aku dapat..dr pak guard UiTM pn aku tak penah dpt tau...

Aku syak Pak guard tu mesti ingt kete aku kete students sebab ramai students parking kat area tu selalunya..
Boleh dikatakan dlm seminggu mesti confrm aku kne saman pny..ntah apa2..die tak tau ke kete yg sama parking kat tmpt yg sama setiap hari and parking kat situ dr pagi..harap je selalu ronda eeee stress plak kte ni...

Sebenarnya aku keje sni kejap je tok settlekan keje dlm 4 bulan gitu je sbb tu la aku tak yah pkai stiker UTM tu sbb pekerja sementara dan bos aku dh maklumkan kat pihak atasan security guard tapi aku tak faham maybe pihak atasan tu tak maklumkan pd ank buah mybe....and pernah 1 day kete aku kne clamp ok! sebab dlm rekod pak guard tu aku dh kene 4 kali saman..dah la time tu nk balik lunch..memang sabar..je la hati ni kan...mmg aku dh bising2 dah siap call bos suh trn...serta merta pak guard trn bkk clamp aku...aishh..



Antara koleksi kertas saman saya...memang aku buang je semua tu..aku tidak berhak utk bayar ok..


-read till end-























Mood update citer kembali...! so nantikan!!

17 September, 2013

Post Hari Raya 2013

Hyee..Assalamualaikum..

Cik enie kembali!!!! utk entry comeback ni meh aku share gmbr raye yee....jgn marah!





















Sekian saja...citer entry kali ni...hingga bertemu kembali..


-read until end-
























apakah entry seterusnya??


23 June, 2013

Kahwen...Kahwen

Hye...Assalamualaikum

Bulan 5&6 adalah bulan kawin2 beramai2.... seru untuk aku lom sampai lagi..Insyallah doa-doakan la ye...! ehemm!
tapi jemputan dari orang bnyak bebenor kdg2 dlm 1 hari smapai 4 jemputan, tapi tak leh la g smua tak larat anak tekak....sebagai anak dara mak yg tinggal so pergi la ikut diowg g umah owg kawin walaupn aku tak berapa gemar sgt makan lauk umah owg kawen ni...


Walpn aku mak cik diowg tapi i tetap maintain muda ok!....besar dah anak sedara saya...Ni kat kampung...kazen kawen...gmbr pengantin takde...gambar orang2 gedik ada..port biasa evrytime ada kenduri kat kg...umah ude...smua sedara mara lepak sni, time ni adik beradik aku tak balik..yg ada aku jelah n adik..tu yg mengedik tak tentu hala tu...


Pengantin ntah mana...ktowg yg lebih...alah bukan selalu kan....


Ni kawan family ktowg die buat kat dewan...pengantin ni muda lagi dr aku tapi dah kawen....dlu kecik2 main sama2 tau! skali die kawen dlu...*eh apa kaitan kan?*......tu Tia tgh mengepoh...jalan bukan main laju pastu suh org kejar die...


Gigih tak i amik gmbr lauk kenduri???? hahahahha dh takde citer kan? tu yg sanggup aku amik gmbr mcm2 skrg ni... lauk pilihan utama kalo kenduri kawen..kambing masak merah!!!! pehhhhhhhhhh sedapnye la aii lauk kambing ni...tapi antara bnyk2 ada 1 caterer tu masak lauk kambing ni mmg superb.. lupa la nama die... 


Motip?? amik gmbr pelamin orang??? 


Tak superb sgt sbb takde lauk kambing.....hahhahahah


maafkan diri ini....i tak penah amik gmbr syok sndri..ni lah 1st time


Skali 4 jemputan 1 hari so umah kedua aku hanya mampu makan bubur je..takot muntah dikemudian hari...


Ni umah kawan ibu Tia....Tia jakun seh! dpt yg pegang2 tu.... siap amik bawak balik 1 .. nanti time auntie kawen kte buat ea Tia.....eh!


Hobi selepas balik umah orang kawen.....amik gmbr hahahahh....


Ni nak tunjk jerebu sbnrnya...ko tgk! time ni kat Ledang...mmg dh teruk la time ni...bau asap je manjang..sian tuan rumah..

Balik umah org kawen singgah umah kazen jap..die nk bersalin...so time ni die kat hospital..yg ada ank die 2 orang ni....mula2 tak nak amik gmbr..lama2 kemain lagi..

Kesimpulannye...majoritinya smua pengantin yg aku g kenduri ni smua muda2....apakah?????


-read till end-























Selamat Pengantin baru!!!!