01 March, 2013

Apa kata fikiran dan hati..?

Hye...Assalamualaikum..

Aku rasa macam aku pernah citer pasal bende alah ni kan?? tapi bior lah nak citer lagi kikikiki...Tadi aku belek2 buku nota merangkap buku rojak aku..since aku study dulu mesti aku kene ada 1 buku untuk aku tulis macam2...kalau dah penuh buku tu nanti aku baca balik,aku tengok balik tulisan aku then nanti rasa macam suka giler sebab buku tu penuh dengan tulisan aku....

Kalau time study kat dalam tu lah time table, kat dlm tu lah schedule aku untuk hantar assignments, buat assignment dan sebagainye..aku mesti kene recordkan apa2 dalam buku sebab nanti takot aku lupa...kadang-kadang notes pun dalam buku yang sma jugak..buku ni mesti kene bawak everytime class sebab ia tersangatlah penting kalau takde rasa macam otak aku tinggal kat bilik...Time dah bekerje pun aku still kene ada 1 buku jugak untuk memudahkan aku menyusun masa dan juga temujanji dgn orang...dulu kerja aku tersangatlah busy kadang2 memang tak duduk dekat kerusi sendri tu yang tak rajin nak update citer sebab terlampau bz....dan sekarang aku masih kene ada buku jugak untuk catitkan hasil jualan,modal dan sebagainye tapi aku suke giler dgn buku skrang ni sebab segala resit bisness semua aku staple dalam ni so jadi tebal...tapi time aku tak kerja takde lah aku berkepit ngan buku ni...time kerje je..lagi2 skrg sebab segala search ke apa ke semua dlam ni..

Berbalik kepada cerita yang asik tergendala dek kerana kekepohan cerita pasal buku aku yang tak sudah tu...Aku belek2 buku ni so aku ternampak la apa yang aku tulis dari awal buku ni sampai la skrg...aku ada tulis yang aku nak setup Candy Buffet sempena wedding sesapa and aku dah siap calculate untuk bisness cookies and pavlova aku (ni semua baru plan blom terlaksana lagi)...aku jugak tulis segala jumlah duit masuk and duit saving aku dlm ni so sapa curi aku tau la korang nak tau pasal apa kan...hehehe..lepas tu aku selak plak page2 yg terbaru aku tulis..dari situ aku tengok la apa yang aku plan dalam buku ni Alhamdulillah semua menjadi..dari aku berangan semua jadi kenyataan walaupun tak hebat mana tapi aku berbangga dgn diri aku sebab terlaksana jugak minat aku....

Sekarang plak aku tengah plan sesuatu untuk diri aku (tapi takde kaitan dgn kawen ke tunang ke apa ea!)<< siap mention dlu kan hehehe...so setiap data aku rekodkn dalam buku ni nanti senang tak payah nk online sebab yg penting aku dh tulis...hopefully ini pun menjadi jugak...member aku semua tgh berpusu2 kumpul duit nk kawen...aku?? ermmm kte kumpul duit untuk bende lain dulu k bagi rewards kat diri sndri mihmihmih macam hebak je bercakap....heheh

Pendek kata Allah sentiasa dengar permintaan kita tapi lambat atau cepat je itu ikut rezeki kita la...aku hari2 rasa sangat bersyukur sebab Allah dengar apa yang aku nak...kita plan dlu InsyAllah kalau Allah izinkan memang Allah akan bantu bukakkan jalan untuk kita..Walaupun sekarang aku masih tak stabil lagi and still duduk dengan parents tapi aku rase tak yah bebankan orang2 lain..Kalau bukan dari segi kewangan pun kita bantu lah perihal lain sikit2...ye idok??

-read till end-

























Kita pun kene sentiasa sayang and menghargai tubuh badan kita sendiri...sebab diowg la punca rezeki kita...cuba fikir kalau takde tangan macamana la aku nk buat cookies,pavlova,type2 ni...ermmm so apa2 pun sentiasa berbalik kpd yang 1 iaitu Allah..jangan lupa sentiasa lakukan kewajipan yang telah disuruh..

No comments:

Post a Comment