26 June, 2012

Finally................

hyee..assalamualaikum,,,


Mari kte buang sarang dlm ini blog...lamanye x update citer kn?? yelah dh x de citer hot wat ap nk share kat sni hahahaha..(bajek ko retis ke erni oiii!!) Actually lately ni x de lah bz mn pun kat ofis ni mcm sbelm ni heheh tapi oleh kerana aku malas duk menaip tat's y lah x de citer kat blog aku ni haaa..kalau tak mcm bln2 sblm ni mmg aku terlalu bz u olls kadg2 untk ddk di ats kerusi sndri pn x sempat tau..sebab apa????????? sebab aku kn org penting kat dlm opis ni akulah kuli,akulah drvr,akulah kerani,akulah receptions,akulah bos (bos ni mostly yg pnggil except mangr n bos aku) yelah ap x nye,kalo apa2 diowg tny aku bknnye tny org lain tat's y diowg pnggl bos tp gaji mcm kerani je bkn mcm bos pn hahahah (harap2 doa diowg termkbl aku dpt jd bos 1 day....angan2 nk jd bos tp entahlah bos ap pn ak x tau)


Sebab apa lately aku x bz????? sebab apa?? <<<<<<<<<<<<<<<< soklan ni sbnrnye suh kowg tny aku sbnrnye...hahhaha


















































Sebab i dh bg resign letter kat bos!!!!!!!!!!! mauhahahaha padan muka die!!!!!!!!!!!! tercapai jgk hajat bg resign letter...atas dorongan org tersyg (mak yg kusygi << mak doakn eni dpt jodoh n dpt keje heheheh) dan rakan sekerja yg memahami tahap ketensionan aku bekerja so aku dpt kekuatn itu dan akhirnye tanggal 12 Jun 2012 bersamaan hari selasa aku telah hadap muka bos yg mmg aku x suke nk hadap tu n bg die surat ni...hamek ko terkjt die ak nk resign..lantak la labu mlas aku nk dgr die consult2 trs je bg surat n adlah ceramah yg x kuingini trpakse kudgri...Die pnylah pung pang duk brcerita itu la ini la adaakukesah! azwanali la sgt kn hahahaha lawak la azwan tu sbnrnye bkn lawak yg die tu kelakor tp lawak perangai die mcm tu ntah ap2 merepek siap bg nama resepi pn bkn main lagi hahahhaah yg x bole blah time die and karl yg nk trsingkr tu hahahahha muka die sgt x bole blah u olls..

Meh berbalik kpd citer............Tapi aku percaya rezeki tu ada je kat mn2 so brserah pd rezeki insyallah aku akn dpt keje lebih bgs dr ni,insyallah...amin!


So sp2 yg terbaca luahan hati ku ini and ada keje ksg kat tmpt korg bole la offer i keje ok...date last kat college ni 15 ogos 2012 so lg sebulan lebih so means b4 raye i dh blah dlu hahaha...so bdk2 raye thn ni cancel i nk bg duit org2 yg trdkt je dpt k..hehe




-read till end-














ssh untuk bekerja dibwh org yg ssh untk percaya kte wat keje..kte tau kemampuan kte untk bkrja,so jgn la terlampau nmpk sgt yg ko x caye org lain untk wat keje..kalo x caye better ko g selesaikn keje tu sorg2 jgn hired org lain....(macam aku ni aku tau aku leh wat keje tu tp kalo first time aku wat keje tu aku nk lah guide from org yg brpngalamn...)

10 June, 2012

Berpetang

hye..assalamualaikum...


Petang tadi keluar beriadah di garden depan Setia City Mall sebab mummy icha dh janji ngan icha g garden so bawak lah bdk kecik tu bermain playground dan berlari-lari ank di padang hijau...cantek garden tu sbnrnye smlm time g beli barang kat Mall tu br perasan ada garden cantik kat luar tu,tu yg hrni g garden je x msk mall pn...

Erysha nmpk playground trs x tentu hala nk main yg mn 1,sekejap sna skjap sni tu mmg lumrah bdk kecik kn??








gmbr ni cantek,ada plan utk gmbr ni akn ku buat sesuatu nnt







membuka baju di khalayak ramai mmg memalukan tapi bdk ni lekkk je..


nak balik dah..



itu sahaja nk merepot untk kali ini.....



-read till end-






















aku penah dgr ada org bc research kat intrnt cakap kalo nk diet just bau buah pisang dh bole kenyang...buah-buahn yg manis2,cium bau je dh kenyang..yek..yek je

09 June, 2012

Kecomelan kamu buat kami geram

hyeee,, assalamualaikum....


Tgk titlemcm dh boleh buat lagu ni ewahhhh "kecomelan kamu buat kami geram" hahahha universal sgt ni tajuk boleh tujukn kat sp2 saje,kalau titile mcm tu agk2 sp penyanyi yg sesuai????? mcm najwa latif je kn yelah x kn dato' siti plak mcm x sesuai u olls.....hehehehhe


Merepek2 time introduction mmg favorite i u olls sbb kalo intro pnjg marker akn bg extra mark sbb die akn fkr terrer bdk ni dpt idea awl2 selalunye mmg ssh untuk kte start penulisan so kalo korg pny intro pn dh pnjg lebar so cnfrm next paraghrp akn lg merepek pny heheheheh....

Meh la berbalik kpd tujuan sbnr post ni adlah nk share skit gmbr our babies yg ada kat umah ni time kami semua berkumpul....I LOVE BABY!!! comel rasa mcm nk potong je pipi n mulut diowg tu heheheh (ini dh tahap ganas bkn penyayang dh kan???)


ok bdk kat ats ni skrg dh pndai berbmbr...ckp 1,2,3 senyum2...cpt2 die tunjk gigi die tp tu ikt mood la...


ohhh ini bdk lglah nmpk je ak kuarkn camera trs senyum smpai pipi terbentang luas...gerammmmm nye la aii

icha muka x comel!! dania comel nnt gaduh sm2 ea rebut camera sm2 ye!!



ni adik plg bongsu tia..skrg kecik lg x sabor nk tgu baye icha mst buli aunty comel gak nnt





baby tia kecik lg time ni masih ad rambut skali dh cukur mak oiii mahalnye rmbut tia...





-read till end-










kenapa bdk kecik comel sgt ea?????????? geramnye lah aiii

06 June, 2012

Hajat dihati...

hye..assalamualaikum...


Dekat profile ada mention kan "hajat dihati nk ada student sendiri so boleh panggil miss erni" wah x boleh blah hajat dihati aku kn???? tapi yg penting hajat tu kesampaian...even tak jd lecturer tp students kat kolej tu dtg2 dh menyapa..."Morning miss erni" haaaaa seronok je dgr senyum smpai telinga...pastu kalo bab2 gurau ni diowg main selamba je ngan aku mcm berbual ngan kawan plak nasib lah miss erni ni jenis x kisah dik.....tapi ada jugak yg panggil kakak watever la adik2 ku...aslkn keje aku siap,complete...yelah aku ni uruskn semua bende dlm kolej tu dr byrn,welfare diowg,ptptn,aktiviti and internationl stdnt skali semua la i yg handle u olls bwk g bank pn aku...camne tu??? hengat senang keje cam gini?? penat wooooooooo tp seronok lah jgk layan bdk2 ni terhibur hati...

aduish ni baru teringat nk buat apa ngan diowg esk for weekly workout...sudah x de plan apa2 pn ni so x tau la nk buat apa..lantak ko la labu esk je lah fkr last minute kalo x jd postpone lagi apa ssh hehehhe...


tapi hajat dihati nak keje lain mehhh....keje sni mmg ok bnyk bende aku handle so dh blaja skit2 n insyallah boleh jdkn kegunaan for future tp x thn lah keje mcm ni bende kecik pn nak aku handle ingt aku ni ada 10 tgn ke hape??????????????? (emosi marah dan mmg nk luahkn kat sni pun..)

hajat dihati nk g cuti2 di oversea tp simpanan tak mencukupi lagi la tgu lama skit la in insyallah akn ku bw parents ku ke oversea..mintak2 dimakbulkn oleh Allah..teringin sgt nk g bercuti di europe u tp tulah tgu rezeki bnyk skt..ni yg mcm nk wat bisness je ni cari duit lebih...



-read till end-



































semua org ada hajat yg tersndiri so kalo nk memudh kn hajat tu dimakbulkn rajin2 la buat solat hajat insyallah dimakbulkan...

eh kenapa lately cuaca pns haaaa?? Ya Allah tdo berpeluh2 kot yelah bilik i mn ad aircond x kn nk menyendng tidor ngan icha plak kot mlm2 bestnye kalo di rumah mak n abah nk sejuk lari tido bilik diowg rasak la berhimpit2 aslkn tdo sejuk hehheheeh....

04 June, 2012

Entry khas untuk bulan Mei

Assalamualaikum.....hye..


Kesian betul baca tajuk pun dah tau ni entry mmg untuk bulan lepas punya lah....uwahhhh tak sedar u olls dah masuk bulan 6 bulan depan dah start puasa pastu raya pastu dh tahun baru pehhhhh cepat sgt ni masa berlalu tp yang pasti aku x dapat keje lain penat la keje ni...penat sgt2 (cakap bajet ko CEO kan penat die muahahah)....dah nk raya?? baju raya x de lagi ni tp mmg evry year pn last minute pny...so thn ni sp2 yg yendeng ngan aku MAYBE akan dpt duit raye ye kanak2 hahaha...

Berbalik kepada tajuk entry so saya akan rangkupkan sekali semua ceter yang terjadi bulan lepas hahahah ni kira mcam lum sum la ni senang keje i mcm ni 1 bulan 1 entry je hahhaah....Tak lah sebenarnye mmg nk tulis hari2 kat blog ni tapi malas + penat semua ada so tu yang x sempat tu..KESIAN....

Actually bulan lepas adlh bulan kelahiran my mom n my adik ku syg....so kebetulan time birthday mak 28 Mei haritu diowg turun sni..so celebrate lah kami disini...punyala ssh tny mak nk makan apa siap bagi choice pun ssh nk wat decision...antara choicenye:   steamboat,western,seafood,arab food....cuba teka mana 1 pilihan qalbu?????












































STEAMBOAT FLAMING KOTA KEMUNING jawapannya......aduish x abis2 steamboat tapi tu yg diowg nk makan so jalan je lah....sure nk tgk gmbr kn????? marilah menjamu mata>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>








dania comel mata besar!!!

icha die itu la kalo mkn kat luar bg mangkuk ksg n sudu nnt die main masak2 sorg2..







adikku sayang!! dah besar dh die...tgk meja sblh adik aku tu sopan je mkn ciput je..contohi lah saya x gelojoh pn nmpk mknanan hahhaha


suka sgt ni amik gmbr...next entry citer psl kamu plak k!












haaaaaa dah abos pun makan...semua join except new momma..die dlm pantang so ddk la die n baby di Johor hahahah sian kak ezah..nnt datg kl kte g mkn2 k...bawak Tia jln2...time dh last2 mkn ni c abg iman dh bosan so kalo bosan haruslah ke meja aku cz aku rajin layan die hahahha and kat sni kn self service  ko wat semua sndri so kat sni ada machine wat ABC tu iman bkn main suka lagi...sikit2 dtg kat meja aku "aunty nak apa lg biar iman amikkn(mood tgh baik layankn aje) aku pn order la mcm2 ABC la,aiskrim la,air la hahahha suka iman main jd org kedai2 ni....tengs iman aunty love iman...





Even tak de kek kelihatan tp kami semua kekeyangan didlm kete time balik tu...wahhhh best kalo dpt  together mkn2 mcm ngan family kan??? so next month dh puase nnt akhir puase br ak dpt berbuka ngan family....okeh yang penting HAPPY BIRTHDAY EMAK!!!! kami semua syg mak jgn lupa doakn eni heheheh