09 January, 2013

Borak-borak di Boraombak...

Hye..assalamualaikum..

Kita borak-borak je lah ea sebab macam rase nk bercerita pulak pg2 ni heheheh..entry kali ni takde gambar2 harap maklum! Tak kisah la ni entry syok sendiri ke hape kan tapi nak gak aku berceloteh kat sni coz nanti kalau aku bosan2 boleh aku baca balik apa aku merepek dalam blog sendiri heheh..

Aku selalu terfikir..<<ni jelah keje aku pikir2 ntah apa2....pasal diri aku ni kira macam muhasabah diri la tapi kat mana2 pun boleh kadang2 time aku tengah sapu sampah ke iron baju pun boleh gak tapi tempat selalu aku muhasabah dalam toilet heheh lagi2 time gosok gigi n cuci muka tu pun kalau aku mandi tak rush la kalau rush sap sup sip siap tak yah mandi lama2...aku selalu terfikir macam2 upenye perangai aku ni sebab kalau dengan family and kawan2 aku ni dikira boleh tahan kepoh..ada je nak citer itu ini..tapi kalau dengan sedare mara aku ni kira pendiam sebab tu kalau aku cakap apa2 diowg rase macam unexpected je aku yang cakap padahal aku ni memang jenis gitu tapi oleh kerana diowg tak kenal diri aku ni so diowg cakap aku pendiam..hahahhaha..aku penah bagitau kat member2 aku yang aku ni sebenarnye pendiam and pemalu hampeh sorang pun tak caye...siot je ea korang aku berlaku jujur mesti tak caye kalau aku kelentong beria caye...! memang dari sekolah aku ni ruih rendah orangnye bukan jenis diam kawan dengan orang baik dan sopan santun sebab diowg pun tak nak kawan ngan aku hihihi...

Oleh kerana time dip aku tak bergaul sangat dengan budak course aku so diowg pun ingat aku ni jenis sopan santun jalan kepit tunduk2 hahaah padahalllll...sebab kalo time dip aku hanya rapat dengan geng grup asg/ study aku je yang lain aku tak bercmpur sgt malas..so geng asg/study aku ni diowg ni pandai2 memang jenis dari skolah pandai result SPM gempak yang terdiri dari chip,maya n dayah so cara diowg memang fokus blaja tapi takde la fokus sgt tp style diowg blaja tu betul tu yang best, kalo dalam kelas kami memang akan duduk depan lepas tu datang on time sebab tu bdk course ingat kami ni pendiam n nerd padahal!!!!diowg tak tau..oleh kerana aku nak jadi macam diowg so aku pun kene blaja cara diowg blaja..tak mudah wey sebab dulu time skolah aku blaja sndiri takde pun ada member pandai nak blaja ngan aku so time study ngan diowg ni memang kene tahan diri dari nafsu2 diluar yelah aku kan jenis kecoh sikit..da abis study/asg baru lah balik bilik kecoh2 ngan roomates n wingmates...kalau dekat wing memang kepoh totally diffrent ko enie! hahahha kejap masuk bilik orang lain..kejap kang wat bising dalam toilet..kejap kang wat video haha...tapi budak wing n roomates aku memang tau perangai ku gitu sebab tu la final year tu aku leh jd ketua wing plak sebab kekepohan kan??? muahahha...

Dah masuk degree kene duduk dengan budak sama course..jujur aku cakap aku nanges kot time dapat umah tu sebab aku memang nk elakkn duduk dengan budak sama course sebab tak best nanti tak leh tukar2 citer pastu kang die tahu hal dlm kelas n kat umah tak best kan??? tapi nak buat macamana memang dekat Puncak Perdana tu je lah course yang ada and memang akan duduk sama pun...tapi dah lama2 dah ok dah..dah boleh gelak sama2 dah boleh gilak sama2 hehehe...tu yang aku dah start kecoh kat umah,diowg macam tak caye je tu aku sebab diowg ingat aku ni pendiam n sopan ya amat! ingat lagi housemates aku , e'in,miza and noni (member sama course time dip) cakap "ini upenye perangai ko enie! aku ingat diam je sebab dulu dekat class duduk depan,macam pendiam..skali kepohnye la aii" hahahha aku dah agak dah diowg mesti fikir macam tu tapi terkjt gak time diowg belaku jujur pdku heheh..tapi dekat class memang aku agak diam sikit..sikit je la kene control sebab tengah blaja kan mana boleh ilang fokus sebab aku tak nak jadi macam kat skolah dulu main bercmpur blaja pastu 1 apa pun tak masuk sebab aku tak fokus...

Kalau dengan sedare mare memang aku dikategorikan sebagai sepupu and anak buah yang pendiam sebab sepupu2 aku ramai yang dah kepoh2 (kepoh ya amat) so tak leh la jd kepoh gak kte kne jd pendiam kan???? lagipun aku kategori sepupu taun 80 an so tak berape nk masuk sgt dgn sepupu 70 an diowg kan dh besar2... dan aku jugak penah dilabelkan sebagai anak buah yang SOMBONG! amik ko sombong tau..! ia diberi oleh pakcik ku (memang takde lapisan citer ni aku blasah je citer) sebenarnye bukan sombong atau bajet bagus tapi aku malas nak masuk dengan orang yang aku tak suke perangai die..itu hak kite kan?? sebab dengan makcik2 aku lek je aku borak2 beramah mesra no problem la die sorang je cakap aku sombong tak pe bior kan...macam kawan kakak aku (bestfren kak ezah) lek je boleh borak2 ngan die memang aku tak kekok pun berbual ngan kadang2 aku yang duk bercerita ngan die dr cerita ngan kak ezah (skrg die dh kawen lama dh tak jmp so jarang borak)

Tu lah kadang2 terase adakah aku hipokrit? sebab kne tukar2 perangai?? tapi fikir balik sebenarnye adalah untuk menyesuaikan dgn keadaan sekeliling..aku memang tak boleh masuk terus kalau orang tu memang dah sedia ada kepoh terlebih sebab rase mcam diri ni lebih sopan dari itu heheheh...and kadang2 aku diam sebab tak tau nak citer apa dengan "orang2" tu..memang ada orang yang peramah je sepanjang hidup tapi tu bukan saya sebab aku tgk gak keadaan bila nak peramah bila nak diam....

Gilasssssss gedebus panjang aku celoteh..pastu konon borak2 di bora ombak padahal takde makne Bora Ombak..tau tak ni BORA OMBAK tu apa? tu restoran kat Keell la..

-read till end-

















Setiap orang ada perangai die sendri kan? so lain orang lain caranye...satu je selalu aku pesan kat diri sndri fikir positive, kalau macam dh terslah cakap kte cpt2 muhasabah diri, kadang2 diam lebih baik dr bercakap..
tapi aku ni bukanlah orang yang cepat tunjuk perasaan depan orang..so lain orang lain caranye...tak semua orang perfect dalam dunia ni..jgn selalu ingat ko jeeeeeeeeeeeeee yang betul, bagi aku tak kira tua ke muda ke kne saling menghormati...bkn kalo ko tua memang kne selalu repect die tp die langsng tak respct orang lain..tu salah ye awak2...selalu juga terima pendapat orng lain..jgn ikut kepala sendri....bekerjasama dan komunikasi antara manusia adalah sgt penting dlm kehidupan seharian kte....













No comments:

Post a Comment