27 November, 2012

MAHA 2012


Hye..assalamualaikum..


Weekend lepas saya telah menjoin rmbongan cik Kiah ke Serdang uolls...ni semua atas pujukan mak, hari jumaat tu tahu ada rombongan so mak selaku Ketua Wanita UMNO Kg Jawa kenelah join sebab ni last season mak after ni mak malas dah nak bermain POLITIK ni..cehhh ayat anak die tak leh blah!!

Kalau aku ada dekat rumah mak mesti akan ajak aku ikt die pergi mana sejak dulu lagi...time cuti after SPM tu aku pernah teman mak pergi meeting dekat Pahang sebab balik hari tu yang mak ajak ikt die..so kali ni mak ajak pulak join rombongan cik kiah die ke Serdang and Nilai...Oleh kerana takde orang nak amik gambar aku so gambar2 dibawah ni kebanyakan gambar orang lain..



Pagi2 after subuh dh bertolak dari Kota Tinggi so sampai sini dalam pukul 12.30 tghari..kalau naik kereta jem woooo berderet-deret kereta...ni kali ketiga aku dh pergi MAHA ni sebab abah memang minat tempat2 macam ni sebab jual macam2 tapi kali ni mak tak beli apa-apa pun lgun naik bus mcm susah je nak angkut barang kan..mak cuma beli cendawan dari Jepun, skaft ninja die and ubat lipas..kah..kah..kah..tu je wey ktowg beli yang lain biasa2 je..


rombongan cik kiah dah sampai...mak cik2 ni semangat nak soping ni...


Cuaca memang panas terik tak sanggup iolls cepat2 cari tempat aircond dlu..




Buah real ni lama2 busuk jadinye nanti..


rehat jap setelah penat berjalan...peluh bkn main lagi tak usah cakap....


Nak kepoh..mak cik power wey die goreng pisang pakai tangan je siap main celop2 lagi..die dari Indon, lepastu ramai cakap mesti pakai sumthng tu..hee


dah masuk dalam dewan keluar pulak pergi tempat sayur, buah and bunga..santik je tapi panas sgt cuaca karang abis pengsan mak tu..



Lepas dah abis ke MAHA menuju pulak ke Nilai 3...amboi bkn main lagi mak cik2 ni soping wey bnyak btl duit dowg...seperti biasa ktowg tak beli apa2 pun sebab macam tak de apa yang nak dibelikan..



Ni lah bas rombongan cik kiah kami...


Hasil barang2 yang disoping oleh mak cik2 di Nilai..hebat bukan???




Nasib duduk dekat dengan tv so banyak gilas muvie ktowg dh khatam hheheh..sampai rumah dalam pukul 12.30 pagi and sangat memenatkan kaki kerana duduk dalam bus and berjalan jauh..

-read till end-















tak tau nak p/s apa heheh..selamat bercuti korang!!!!

2 comments: