05 November, 2012

Kerja baru...

hyee..assalamualaikum..


Ni aku kalau dah bosan sangat memang 1 hari aku boleh publish banyak entry ni tapi kalau dah bz plus malas memang 1 bulan tu kau boleh nampak paling kurang pun 4 entry je..

Hari tu before raye haji dapat la job sikit untuk tambah duit poket ni nasib mak yang dapatkan projek ni kalau tak memang tak de la aku keje waktu sengang ni..mula2 kene jadi photogrpher untuk evnt dekat pejabat mak dapatla duit kocek sikit pastu 2nd projek supply barang2 untuk konvokesyen tabika..diowg request towel so kerja aku kene cari towel tu sampailah packing barang untk event tu trs...so sesape yang terasa ofis korang memerlukan servis cari supplier utk barang2 event boleh la cari saya ye..dlu pernah provide pencil case untk bdk2 nak amik SPM, utk konvokesyen..tapi yang banyak orang request towel siap emboidery..so aku boleh mendapatkan harge towel dengan berpatutan sekali siap servis packing sekali..

Actually aku memang suke keje luar ni bz drive sana sni barulah advnture kan..tak de lah duk duduk dalam ofis tu memanjang hoiii bosannye..sebab tu aku minat berniage tapi tak tau macamna nak start..i kan pemalu..dlu time keje tu pun keje aku bnyk relate dengan gov sector ni so memang best la asik g putrajaya pastu PTPTN sorg2 drive di tgh kota hahahah barulah advntre ni kalau keje duk tgk komputer je memang la aku x berapa nak minat...Sebagai contoh suke tgk life Diana Ishak ala blogger famous tu..die keje asik travel je kejap kang pergi penang la terengganu la..bestnye dah la kaya hahahah..

Sebenrnye bula lepas kot aku dah dapat offer jadi tenaga pengajar dekat 1 of pusat latihan ni..kan aku cakap aku teringin nak ada student panggil aku miss erni kan? and ada students sendri time ni memang aku dah konfiden akan dapat punya..sekali time intrvw tu jgk die offer aku tapi gaji and syarat yang die kenekan kat aku tu tak berapa relevan la...so dah fikir masak2 and discss dgn family aku akhrnye aku tak amik offer tu ada yang cakap rugi tapi bagi aku just percaye pada rezeki insyallah Allah akan tolong kte ye dak????

 Next plan Kalau ada rezeki nak cari tailor yang boleh jahit kemeja and dress la...sapa tau bole tolong bg suggstion? ni ada job baru ni so kita bole bincang2 together utk plan akan dtg..

-read till end-

























sentiasa berdoa semoga 1 day kerja yang aku minati akan datang juga and aku akan jumpa jugak dgn kerja yang aku suke sebab berdasrkan research yang telah dibuat majoriti penduduk malaysia bekrja dalam bidang yang diowg tak minat sebab tu la berlakunye banyak kes stress di tempat kerja sebab kita sndiri tak boleh adapt dengan kerja tu and tak enjoy time bkerjaso aku harap sangat supaya ada rezeki untk aku nanti...

1 comment:

  1. aku rasa aku dah dapat tangkap..hehe..takpelah, slow2 InsyaAllah satu hari nanti ko pulak keluar kat MHI..aminnnnnn..

    best of luck!

    ReplyDelete