09 November, 2012

Berenang-renang

hyee..assalamualaikum..


Berenang lah sgt kan?? pdhal berendam je kalau swimmg best dekat swimmg pool tapi kalau dah dekat waterfall ni apa kejadahnye nk swimmg bnyk batu<< cakap mcm terror swimmg padahal!!!

Ni aktiviti hr ahad time raye haritu..actually ni plan abang olie die mmg suke agaknye aktiviti beriadah smbil mandi ni sebab dlu time cuti chinese new year die ajak pergi Gambang tapi oleh kerana ramai mandi dekat waterfall je..So cuti ni die memang nak ajak pergi waterfall so ingat nak pergi Gunung Ledang tapi dekat sna slalu ramai lepas tu berbukit plak tu penat nak mendaki masing2 so last2 plan pergi Air Terjun Bekok je dekat dengan Labis lagipun tu jalan OTW kami balik Johor so singgah je terus..



Nia yang tak nak mandi air sejuk..ada nangis dalam air sabor jelah..Tia lek je kecik2 mandi waterfall muke suke je..


Ni rakan makan..kalau nak makan akak tak ajak aku memang la lupa kawan namenye..mak masak ayam yg mrinate bbq tu masak kicap, daging korban masak asam pedas and sayur campur licin wooo siap main masak2 lagi pun habis gak maggi sepek... aku suke part2 basuh pinggan mangkuk dekat air terase seperti berade di kampung gitu..


Tu pun hebat gak tu Icha..die kan hantu air so kalau dudukkan die dalam air lama2 pun no hal la siap nangis sebab naik..aduish icha ni


Ni nenek yang amik gmbr...ready..ready...trs buat muka c comel..




abah dan teman nye klasik tak??...bergadening pun beradio..dekat sni pun nk radio tp tak de line last2 tido


Tia comel mandi...baik je..diam je..



c..c..c comel..gitu la posenye


gamble tak anak dara salin baju di khalayak ramai?? ada au kisah walaupun ssh tapi berjaye jgk akhirnye..haaah selamber kje aku salin open2 padhal tempat ddk ktowg ni depan skali sukehati je salin baju...nanti nak beli khemah la senang skit nak bersalin hahah


orang terakhir makan meggi hheh tu la mandi bkn nk rak..


dan balik...family akak n abg balik JB mak, abah n erin balik sgmt..aku n adik pun balik saujana sbb adik sekolah esknye..best beriadah macam ni..dah lama dah ktowg satu family tak picnic mcm ni..agknye time kecik2 je dlu sbb dh bsr masing2 sibuk ssh nk set time so dapat hari mcmni baru best..




-read till end-

















Next destination: Grand Lexis Port Dickson..semua prepare duit bnyk2 ea sbb villa mahal tapi berbaloi...


1 comment:

  1. okeh set..!nk mandi kat private pool plak..yeay..!

    ReplyDelete