27 November, 2012

Melaka


Hye..assalamualaikum...


Ni citer 1 week before tapi aku kan femalas so update lmbt sikit ....time ni after balik dr Pangkor hrtu
time tu jugak la 2 orang mak cik aku baru pulang dari Mekah so mak decide nak melawat salah sorang mak cik aku ni dekat Melaka..Kalau dah ke selatan maknenye kitowg trs balik Johor la and kebetulan si Icha and her mummy nak ikt balik sebab mummy Icha cuti nanti kebosanan ddk rumah tanpa sebarang aktiviti jadinye berhimpit la kami dr Klang smpai Segamat yang tak boleh blah mak boleh plak amik gambar time ktowg 3 beradik plus icha tidor dekat seat belakang, tapi harap maklum gambar tak nak share sebab buruks...

Lepas dah melawat Mak Cik, mak nak singgah beli belacan and cencalok pulak every time pergi melaka kalau tak singgah gerai2 sebelah Taman Buaya tu tak sah..dah pulak time tengah membeli tu mak ajak Icha n Iman naik Kete Lembu, aku pun dah lupa pernah ke tak naik kete lembu ni kecik2 dlu lupa laaa...(asal penceritaan aku ni macam skema plak haaa plus dh mcm journal aku rasa.......ahhhhhh lantak pi la)





Malas jadi skema lagi marilah aku hidangkan sedikit gambor naik kete lembu buuuuuuuuuuokkkkkkkkk! btw Icha takot wey naik kete lembu hahahahhah




Cencalok die sedop wey!!! mak beli 2 botol je skrang dua-dua botol tu dah abis....aku memang suka makan  cencalok ni sodap wey lepas tu ada resepi baru korang boleh goreng cencalok tu bersama2 bawang, lada and kentang, goreng sehingga masak and ready to eat...


tengah survey kete lembu mana yang cantik plus lembu mana yang mana boleh bawak ktowg yang berat2 belaka ni...murah je wey 1 kete tu die amik RM 10 so sumbat la bape ramai dalam tu..


Icha dah takut dah time ni...


Duduk ngan mummy terus nanges die takot tgk lembu tu besar sgt....


Duduk dgn Ucu pun nanges gak...


Skali duduk dgn atok diam hahah abah pun pelik eh tak alih2 nak dgn abah..



Kopiah pemberian mak cik dari Mekah..iman trs pakai dah la pakai seluar pendek layan kan jelah iman ni...



family photo di kete lembu ko hado???


aku suke suasana macam ni ada gerai2 jual macam2 best je macam pelancong habis la kalo pergi sini..


Percutian yang betul2 cuti sebab aku tak bekerja so memang cuti memanjang je hehehe...



-read till end-















pagi2 memang penulisan kelaut mintak maap harap dipinta...cepat2 aku tgh tunggu hint ke 2000 ni lama uuuu setahun baru capai 2000 gilas sadis..

No comments:

Post a Comment