06 November, 2012

Aktiviti makan-makan


hyee..assalamualaikum..

Sepanjang cuti raye haritu memang dah plan nak buat makan-makan sikit ala makan2 biasa je macam BBQ mcm tu sebab semua balik lgpun tak pernah ktowg main bakar2 kat rumah yelah kalau dekat rumah taman mana best sebab jiran dekat2 kan ni rumah kampung jiran jauh2 lgpun sedare mara tu yang syok kalau buat bakar2..

Oleh kerana malam raye kedua tu semua ada so malam tu la aktiviti ktowg berlangsung..tugas membeli bahan2 basah dan perapan aku amik sebab nanti malam tu tugas bakar2 aku tak amik alih..lepas balik dari kenduri rumah mak long semua siap cepat2 set up apa yang patut...


yang ada ayam 5 perase setiap tingkat dekat mangkuk tingkat tu flavor lain2 so senang lepas dh gaul semua bahan perapkan di asing2, daging korban, ikan cencaru ngan sosej..tu pun bnyk lebih tak abis pun tapi esknye ada aktiviti lain boleh la guna lagi..




malam tu celebrate besday abah and iman skali lagi dekat luar sebab kak yana dah order kek so malam tu kte makan kek ni pulak..gambar malam tu skt je sebab semua open kan so gambar2 merepek tidak diambil...


Yang ni pulak makan2 breakfast pagi raye kedua, oleh kerana steamboat hari tu ada lebih so mak masak steamboat je lagipun ada spegetti mak wi bagi so boleh la top up..mak nak amik mood kampung so brekfst la dekat luar kat seronok gitu...time ni icha tak balik lagi so ktowg jelah..



budak paling awal bangun...tak nak jalan nak duduk je dalam ni..ngade! haah


ni pun sama bangun awal..rimas aku tengok rambut die so cekakkan die kebelakang tapi kejap je lah pastu cabut..



Dah ajak jalan haaa tu la kejenye memetik bunga atok...

Tenang je pagi2 dekat kampung sejuk jeee..tapi kalau malam panas nye Ya Allah berbahang panas sampai rase macam tak bernafas aku nak tidor tu...





-read till end-










apakah aktiviti selanjutnye???









































































TUNGGU!!!!!!

No comments:

Post a Comment