05 November, 2012

Hari raya aidiladha 2012

Hye..assalamualaikum..

Bukan main lagi Raya Puasa takde entry pun raye haji bukan main lagi ada entry bagai kan??hehehe
entah kenapa raye haji ni eksited die terlebih sikit maybe next year tak dapat sambut macamni kan sebab insyallah mak and abah dapat pergi haji next year tapi kita hanya merancang Allah dah mengaturkan segala-galenya untuk hambanya ini...so next year kalau mak and abah pergi tinggal aku and adik je lah dekat sni tak tau nanti nak sambut raye macamana sebab next year jugak adik amik SPM..insyallah kalau ada rezeki next year dapatlah aku kerja yang dapat menstabilkan diri aku and keluarga hendaknye...

1st day raye haritu tak best pun sebab masing2 tak balik lagi..dania smpai petang, tia sampai malam and icha sampai esk tengahari...so 1st day tu memang tak de apa2 pun dekat umah mak pun masak lepas balik masjid pagi tu ktowg makan ayam goreng instant je wey sedih....so pagi2 tu dah siap2 semua pergi masjid..alhamdulillah dapat buat solat sunat hari raya aidilfitri and hari raye aidiladha tahun ni...aku kalau tak period time raye insyallah akan ikut ayah aku pergi masjid sebab solat ni bukan selalu kita buat lepas tu rasa tenang je pagi raya dekat masjid alhamdulillah....balik je masjid mak dah start masak2..abah dah salin baju gardening die..aku and adik aku dah terbongkang depan tb tgk tb plus membuta iush syok woo tdo hahah..

Pastu 2nd day rumah Mak long ada buat kenduri korban so hari tu memang mak tak masak pun sebab nak makan dekat rumah mak long..so pagi tu je breakfst dekat luar rumah nanti i share ea aktiviti makan2 kitowg ...tungguuuuu...almaklumlah bateri camera aku kan dah abis so pakai fon mak and ihsan kazen2 punya camera untuk amik gmbar ktowg..Tahun ni ada tema uolls ktowg pakai jubah time pergi kenduri mak dah suruh anak2 die berjubah sebab jubah tu mak beli sama time die pergi umrah dlu..so tu mak suruh kalo boleh semua pakai jubah..


iman pun pakai jubah jugak ok..sporting..sian die datang2 trs lapo die yang amik makanan sndiri..


ni kazen terhebat..sekejap gaduh..kang icha lokek barang die kang kejap dania pukul icha..muahahah kelakor budak 2 org ni...ooo ni mmg style icha amik gmbr ea die suke buat aksi..



si kenit ni pun ada jubah jgk tapi mama n mummy diowg tak nak pakaikan nanti rimas plak kan..



ni sapa sabotaj aku ni???


ni tuan rumah ank mak long


time ni semua dah balik tinggal ktowg je sebab akak nak pergi Giant beli barang utnk malam ni pny aktiviti..



ni family ktowg..heheh siap abang sekali berjubah...adik nak pakai tapi die takot rimas plak kang..



ni je gambor hari raye kami...dengan aku lupa nak bawk tripod semua ...ahh benci..tensi je semua lupa..


-read till end-







Haritu tgk 1 blog ni time hari raye haji pun diowg bermaaf-maafan tau pastu siap ada kuih semua meriah je tgk...insyallah kalau ada rezeki terpijak nak ikt mak and abah pergi buat haji tahun depan..kalau lah ada rezeki kalau tak de tunggu la aku kumpul duit dlu..











2 comments:

  1. pergh..meriah sekali..semua berjubah..just nice..

    eny muke ko makin berseri2 aku tgk..bagi tips..haha

    ReplyDelete
  2. amboi...pantas!! tahniah dewi bestnye ko nak kawen haha mcm still tak percaye dewi..
    Mananye berseri2 tu dewi ko jgn duk ngade2!

    ReplyDelete