25 January, 2012

ApA YaNg TeRjAdi????

hye,,assalamualaikum...

Arghhhhh setelah sekian lama akhirnye dpt gak tulis2 kat blog nie...hari selase haritu aku dh tulis dh,dh siap2 masuk gmbr lagi,story line pn cantek jee tp time aku AFK (Away From Keyboard) ada org telah mensabotaj iaitu dgn main ttp je arghhhh geram ni angkara sp lah ni? terpakse i tulis balik tau!!! x p2 its ok perkara dh lepas...Dah lama dh x tulis apa2 kan yelah org bercuti pnjg so blog pn kene cuti lah jgk...time holiday haritu mcm2 bende berlaku tok mengisi masa cuti kami sekeluarga...Ok meh2 start citer apa yang terjadi time holiday haritu...hari ahad b4 CNY tu mak ada wat kenduri tok umah baru kat segamat actually umah ni kira mcm homestay kami kalo mak cuti baru balik sana tp umah ni dh siap sepenuhnye time raya last year,ktowg raya dirumah baru lah haritu, back to story>>> haa tu gak kenduri cukur jambul anak sedara bella and deera so tu kira 4 in 1 punya kenduri lah,start hari jumaat aku,mak,abah n adik dah balik dlu cz nk bersih2 kan umah n get ready semua, ye lah kan umah kene tinggal so mmg kotor sesgt, on saturday dh start2 kemas cz semua adik beradik nk balik semua kne siapkn dlu..aku ni jenis bole kata pembersih gak la tapi bkn tahap pembersih gila..so kalo bab2 mengemas ke,menyapu ke aku akn take over i x suke ok tgk sepah2 hati ni mcm risau je...ok fine ckp citer psl diri sndri!!!!

Ni nak share skit gmbr time kenduri haritu...haaa knp sikit???? sebab bnyak gmbr dh letak kat my fb cz kazen2 nk tgk gmbr diowg kn so sp2 rasa nk tgk bole r ke ernie enie..peace...


















Tu je sebahagian dr gmbr time kenduri haritu, untuk tatapan anda semua saya rasa cukup lah kan???












Next citer plak,,,wah ada next2 bagai kan?? hahha yelah untuk mnjadi kan entry kali ni lebih pnjg dari biase...After kenduri tu our BIL Abg Olie ajk ktowg g mandi manda di waterpark,,ok plan nk g Gambang sebab kalo dar segamat Gambang tu dkt skit,so pagi2 semua kene bngn sebab esk nk gerak pagi2..yang bgn paling awl adalah .......................saya =) , haaa aku ni bkn jenis lmbat siap tau tp nnt ada je last minit nk bwk tu lah ini lah so kene prepare awl2 dr owg lain....haaaa jnji nk g kol 7 tp grk kol 9....arghhhh tension sapa ntah lmbat adoiii janji palsu btl!!! ok fine x kisah la dh lmbt nk wat camne kn..so ktowg gerak 3 kete 












ni rombongan kete pertama saya masuk dlm kete ni ye..peace2 kete ni paling awl siap,,great!!

budak kecik tu rombongan kete lain ye harap maklum x larat kami nk jaga die dlm kete nnt

ni plak rombongan kete kedua gmbr tnp kete dan pemandu dan penaik kete skali kerana ap?? sbb diowg lmbt diowg je cpt..keh..keh..

haaa gmbr rombongan kete ketiga x de ye reader2 sbb ap?? haaa mummy icha tu lmbt tu lah ini lah...so gmbr x d...












Jalan2 dlm 1 hour and half ktowg pn smpai Gambang waterpark...wah2 ni first time g Gambang cari angin lain so simpang nk msk Gambang tu full ok???????? jem teruk ktowg smpai dlm kol 11 kot x perasan sbb tgk jem pny psl...gmbr yang sempat ku ambil time jem tu adalah >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>























ni je!!!! gmbar yang kete pnjang n org ramai giler time nk beli tiket tu ak x amik!!! argh marah diri sndiri bole x putar balik masa aku nak tnjuk lautan manusia kat gambang tu....Sabor je lah ktowg ramai sesgt,mmg full weyyy, dh ramai of cos la rombongan kete kedua bising dan x mau keluar pdhal aku ang kakak aku dah turun kot tgk tmpat beli tiket tu...sbnrnye management kat situ x cekap sgt..sorry to say ea owg ramai yang entertain owg tok beratur beli tiket sowg je mn lah x jem time beli tiket tu??? kecewa..kecewa...ok daaaaaa Gambang,




After that,ktowg pn x tau nak g mana tp dah alang2 trn Pahang x kn terus balik umah smbil pkai seluar lembut dan tdo dpn tv kott...haruslah mncari next destinasi...Our next destination adalah air terjun..bole r related gak ngan air kan..so g air terjun..haaaa kat sni pn ramai gak tp mnggnkn tektik yang ada sng je kami dpt parking...
apa lagi marilah lah kte bermain air..


perhatikn budak icha excited nk msk air..yang ibu mngandng tu asyk mkn je hahah

sori gmbr senget..i kn suke senget2 ni

bdk yang nak darat marah masuk air suke...tadaaa

muka penat plus lapo ea???
haruslah
hoii senget lagi!! harap maap












Selepas tu kami g mkn2, wah sedap sunggh mknan disitu...tp lupa nk amk gmbr ikan die wah bsr laaa...
knyang alhamdulillah...haaa lupa nk bgtau time g air terjun tu rombongan kete kedua x ikt k,sian iman nk mndi air terjun,papa die g bwk die mndi kat teluk cempedak...so kami berpecah..ntah np ntah nk pecah2 ni???

So rombongan kete kedua tu balik dlu oleh kerana baby dania demam,ktowg balik lmbt sikit jalan2 mkn angin,btl2 mkn angin tau tak??? haaaa knp sebab kat pantai tanjung sepat mmg angin kuat nyaman je..before balik tu singgah kejap kat tepi pantai amik2 gmbr nk tnjk kat mak ktowg g pantai gak hahah...










Gmbr2 time ni pn bnyk dah diupload di fb..sori ye!!



-read till end-

No comments:

Post a Comment