04 January, 2012

1 Malaysia..

hye..assalamualaikum,,

For this entry bkn nk berpatriotk pn even pilihanraya dh nk dekat (pd sp2 y dh mncecah 21 tu bole kte beramai2 mengundi ye nnt..ko jgn ckp ala undi je pn kalo x undi bkn terjejas pn negara..eh kowg x leh berfikiran mcm tu cz undi ni sgt pntg..if jd bnde x diingini kowg jgn menyesal di kemudian har plak kn..so nnt ramai2 kte g undi k!! i first time ni nk mengundi) ok berbalik kpd cerita 1 Malaysia ni bkn nye ap pn just nk share family saya ni sukee sgt bercuti n berholoiday kesana-kemari n alhamdulillah 1 Malaysia dh selamat kami round..activity meronda ni adlh hobi mak n abh so kami ni pn terikut gak smpai skrg...dr dlu lg mak n abah dh bwk kami jln2 jauh2..kecik2 time ak darjah 1 ke o tadika ak dh smpai Kelantan..jauh tuuuu nsb baik ak x rs pntnye cz kecik lg kot..ktowg kalau holiday bkn y jenis duk kat hotel lepak2 tdo2 tp jenis kalo dh g 1 tmpt tu jln puas2 jln kat tmpat famous2 diowg..smpai penat..

Tapi skrg ni oleh kerna mak n abah pn dh tua sikit je diowg malas skt nk jln2 ni lg2 abah tp myb kalo ad driver ok kot...nk drive die dh penat dh...so kalo nk ke pntai timur mst la lalu pahang,terngganu kn?? so sekali jln 3 negeri bole tgk2 ap y best kat negeri owg lain...balik umah dh bole tnd terus peta Malaysia 3 3 negeri tu..kalo g utara lak mst lalu negeri2 lain kn? kn? so lengkap r peta malaysia tok part semenanjung ku dh tnd..dlm ingtn ak lah ak dh complete round 1 malaysia ni end of 2009..ye lah mst la lama ingt saya ni ank owg kayo ke?? mst r mak n abh kumpul duit ckp2 baru leh jalan..tp tok semenanjung dh lh dh khatam..tok sabah srwk je br g 2009..so lengkaplah 1 Malaysia kami...

nnt tok tahun mendatang ni ingt ak nk bwk mak n abh n adik kuar dr Malaysia lak..jauh2 skt kn nk g petik buah epal ke..best gak kn?? Insyallah kalo Allah bg rezeki berlipat kali gnda kalo ak msk money drop kn bgs kaya serta merta tp tu pn kalo pndai general am...

-Terengganu-

-Kelli's Castle Perak-

-Langkawi Kedah-

-Taiping Perak-

-Penang-

-Kaki Gunung Kinabalu-

-Kuching Sarawak-

-Cherating-

-Royal Selangor-

-Tanjung Piai Johor-

-menara condong Teluk Intan-

-air papan Johor-

-umbai Melaka-
 -read till end-

p/s: luas berjalan bnyk pemndagn..

No comments:

Post a Comment