05 January, 2012

~KiDDos~

hye..assalamualaikum..

Entry tok kali ni ditujukn khas tok kanak2 especially tok my ank buah y ku sayangi iaitu first abg iman,kakak erysha and baby dania..iman and dania adik beradik ank my brother n kakak erysha ank my sister insyallah bln 4 ni kuar lg sowg ank my sister..woo lg best lah umah ad bdk kecik..oleh kerana erysha n dania kecik lg x pndai ckp so die x panggil r ktowg ap2 tp abg iman ad pnggilan special tok mak cik2 die..my 1st sister die pnggil aunty ibu n husben die plak iman panggil uncle ayah, my second sister iman panggil aunty mummy n her husben uncle daddy, haaa ni best iman panggil ak kn nk tau x????? aunty choomel u alls., x kisah r comel o x tp iman y panggil ak mcm tu so dr mata iman i ni comel lah tu awww thanks iman nnt aunty chooomel belikn coklat k..n panggilan tok adik plak die pngil ucu,

Huiii best wooo lyn bdk2 ni geram rasa nk penyek2 muka diowg tu lagi2 y still baby geram...pastu kalo dh bsr skit suka kacau2 bg diowg skit hati tp actually nk bg diowg pandai fikir if kte sakat o ckap apa2 kat die n kte tgk apa die respon kdg2 kelakar kdg2 unxpectd  kata2 yang kuar dr mulut diowg tu...so dr situ kte dh bole knl bdk ni jenis y pasif o aktif...

Boleh dikatakan kami 1 family mmg suka kanak2 abg,akak,adik semua lah suke bdk2,kalo dulu time x d ank buah ank jiran sebelah pn ktowg pnjm bwk jln2 lah tdo kat umah la..diowg pn suke kat ktowg ni tp ni bkn plastik ok suke bdk2 ni mmg dh neutral lahir dlm hati x d pn niat nk bg owg lain tgk ke o mak cik2 ni terpegun ke kerana lom kawin dh pndai jg baby x d niat kesitu ea..

Ni dh ad ank buah x sempat nk lyn ank owg lain lagi2 bdk nama erysha..ex-housemate kat puncak dlu tau lah kot erysha ni diowg dlu pn ckp ko ni asyk tgk erysha je dh x ddk umah dh..hehhe nk wat camne ak rindu kat erysha even bkn ank sndiri tp tu kn ank buah sm gak..oleh kerana umah akak dkt ngan kampus so selalu balik umah nk main ngan erysha..penah r jgk wat asg smbil enjut buai erysha..baik x aunty ni??? so relation ak ngan erysha ni rapat skit cz dr baby lg ak dh jg die kdg2 tdo pn ngan aunty tawww..wangi je geram plak kalo cter psl erysha ni lg2 skrg ni dh pndai memapah so kalo balik saujana ni asyk nk naik tangga je lah oii sabo je lah kami y jaga die ni..erysha choomel mcm aunty choomel gak haahaha..

So nk share serba sdkit gmbr kanak2 chomel ini..





ni lah abg iman..iman al-hakim.,,iman ni mmg geram kdg2 ak ngan die suke cari gaduh kan ngan aunty tp kalo die baik tu ak pn geram gak..



c..c..iman ni suke amik gmbr posing2 tp tu pn ikt mood die kalo die x d mood x d mkne nk tgk camera..haa die ni pn ada bakat nk jd photographer gak suka amik gmbr owg..iman cucu kesygan nenek...sikit2 nenek kalo balik saujana die bkn nak dgr ckp aunty choomel die tp asyk nenek je..ni gmbr iman n baby dania adk iman..

  aunty choomel,erysha, aunty mama and baby dania..

dania kecik lagi time ni skrg dh pndai senyum skt..atok suke panggil dania danny trs jd nama internationale..dania sebaye ngan erysha tp erysha lahir dlu..

ni lah kakak erysha...gerammm ngan ko cha..cha

tgk..tgk..mana ak x geram mcm nk cubit muka tuuu..die ni 1st baby dlm family ni so excited terlebih sudah time die lahir tu..siap nanges2 lagi tau ktowg kat luar labour room tgu die nk kuar..

adoiiii!!! nenek kate senyuman paling tercntek didunia..

cik icha suke gosip tersnyum riang..dh bsr jgn jd kaki gossip sudah..gmbr icha ni plg bnyk dlm hard disk ak..berfolder2 gmbr die..nnt senang kalo rindu tgk gmbr icha almaklumlah icha kn jauh..

-read till end-


No comments:

Post a Comment