06 September, 2015

Steakout BBU, JB

Assalamualaikum..

Tempat makan baru di JB yang korg leh terai lagi adalah disini...Area BBU business centre ni banyak pilihan tempat makan so korang leh la terai nak yang mahal ke murah ke western ke idok ke mcm2 ada...

Time ni ktowg nak terai dekat Hungry Hub sebab haritu diowg baru keluar JJCM TV3 kan so kte pn kena la merasa sedap ke tak ke..dah masuk dalam restoran die and dah duduk pun Tia lagi la dah berangan dah time duduk tu skali waiter tu cakap kalo leh tunggu sejam sengah takpe stay kalo tak die mintak maaf sebab ramai sangat orang time tu man power pn kurang so die tak nk custmer marah2 tu yang die bgtau awal2...

Disebabkan Hungry Hub lambat and ktowg bawak budak2 kecik so ktowg g la kedai sebelah menyebelah die iaitu Steakout..

2 air masam 1 milky shaker kot...dap!

Special offer of the day Tendeloin steak..

Free Ice-cream

Ok ni nak share macamna kita nak pilih daging yang kite nak dimakan...and kte boleh request kat chef nak yang macamna...


Atas skali tu Raw..kepada yang penggemar utk makan mentah2 ni boleh la terai..maybe daging mentah2 ni sedap kalau die freash kot..aku tak lalu plak nak terai yang ni..tapi ia soft tender and juicy

Second : Rare .... die nice and juicy steak..hanya garing di permukaan sahaja and still tak masak didalam..

Third : Medium Rare..ni just nice..slalu memang orang akan pilih yang ni sebab die center tak terlampau masak and tak terlalu mentah..daging die pun lembut bila dipotong...slalu kalau kite tak tau waiter akan suggest yang ni..

Ford : Medium Well...not to bad..tapi die pun dah kira masak la jugak and tak de juicy..kalo orang yang memang tak leh rasa daging tu elok la amk ni..

Last : Well done..the WORST EVER steak to enjoy,a non healthy cook..but the choice are yours...slalu orang akan order yang ni tapi nampak tak tu ia adalah yang paling teruk skali sebab dah terlampau masak..zat2 dari daging pun kite tak dapat..macam masak sayur la jugak mn leh lama2 kalau tak sama je takde guna pun makan sayur tu...

So lepas ni kalau nak makan steak pilih dlu betul2 yang best k!  



Sizzling ciken chop..gravy die mushroom..not to bad jugak rase die..tapi sayur2 dan corn tu sangat sedap..

Nachos...tak berape nak ummph sangat

Ni kanak2 punya meal..time ni Tia nak sosej tapi tak abis pun makan auntie die jgk yang telan..

So far kedai ni ok..staff very friendly..masuk assalamualaikum..kuar assalamualaikum..islamic betul!..dah abis makan die akan tny feedback..ok la..

Time aku mkn ni takde la lapor bebenor so bg aku ok la not bad..boleh laaa..tapi harge2 die boleh tahan mahal la jugak..sesiapa nak terai boleh la singgah di Steakout BBU belakang jakel berhampiran Upin Ipin..Hungry Hub..,memang betul2 tepi jalan belakang Angsana..



Till then
cik enie

No comments:

Post a Comment