18 April, 2013

Hari Raya 2012-Raya kedua

Hye..Assalamualaikum

Bertabahlah dgn perangai aku ni.....kaakakaka..kali ni lg bnyk gambor aku letak...so bnyk la citer keluar...
Raya kedua still dkt Segamat lg time ni semua anak2 mak ada...nasib aku lom kawen lg nnt dh kawen camne la gamaknye mak n abah beraye..ni aku ada leh la teman diowg setiap tahun tapi jgn risau lama lg aku nk kawen cita2 pn lom tercapai nk kawen apa nyee ye idok?

 Ahli jemaah tak cukup lg..biasala ahli yg lmbt siap mummy and daddy Icha la sape lagi...
 Raye 1st kurang ahli so raya kedua semua ada tapi yg lelaki tak pakai baju melayu dah so macam tak nampak sangat rayenye....time ni nk g beraye g umah sedara mara..so bergmbar la dpn pintu umah...
 Muka Iman sentap sebab die sibuk nk amik gmbar pdhal pakai timing...die la orang yg suke main ngan tripod aku sudahnye tripod i bengkok...
 Thn lepas Tia tecik lagi tahun ni Tia dh leh jalan lps ni bolehlah main2 ngan Icha n Dania...
Sangat baik ni pkai bunga lps ni jgn harap nk pakai bunga habis di buangnye..






 Ni umah sepupu mak...every year mst g umah ni..ramai atok2 sedare aku dah takde yg tinggal sepupu mak je...so orang2 tua mmg dh takde..


 Raye kedua semua sepakat pakai baju Vietnam...kakakaka semua kemain berlabuci didada..


 Sekejap je raye2 bape umah pastu balik sebab ada orang nk dtg umah ktowg plak..
 Hahahahah Icha kurang skit ngan ibu Tia sbb die jarang jumpa..kalo ibu Tia nk cium mst die tolak..



 Family atok Tia datang Segamat...alang2 dh lunch tu yg jamu makan tghari terus...jauh dtg dr JB..
Petang tu ramai yg datang tapi dpt amik gmbar skit je bz iolls..sana sni sinun..ktowg mmg terus salin baju bibik takde makne nk pakai baju kurung time bz2 ni...

Malam tu Mak Long ajak dtg umah die ada doa selamat skt n makan2 sempena pindah umah baru...semua sedare mara anak beranak mai sni..
 

 Ni dalam bilik taukeh tudung Fareeda...anak Mak Long taukeh Fareeda tu yg smua anak2 die pkai tudung sepesen je...tgk kemain ada galeri lg uu...!




 Yang budak plaster didahi tu die anak sedare...ptg tu diowg sefamily dtg umah beraye pastu bdk tecik ni main lompat2 dkt sofa umah kami..then terjatuh kene cermin meja sofa kami...terkoyak trs then trs berkejar ke hospital...dpt la dlm beberapa jahitan...time tu aku ngah solat tiba2 aku dgr orang meraung tak sempat pn jmp diowg dh kene g hospital sbb diowg baru je sampai baru nk ddk2 trs excidnt...


 Mak Long and Mak Ilah..ni adik beradik mak..


 Time ni plan nk amk gmabr Iman n Hana je pastu skali Icha masuk..dh tu aku pn masuk la gak kn takkn nk sia2 kan peluang bergmbr hahahah...Hana ni cucu Mak Long sama umur ngan Iman tp Iman alahai kecik nye auntie tgk...
Sesi uncle Olie bg duit raye....sbb diowg tak jmp time raye first tu yg diowg tuntut time mlm ni...nasib i dh lepas...

Nasib memori raye tak ilang lagi...senang aku nk citer...raye ketiga dan seterusnya akn menyusul...bertabahlah la baca hahahaha..

-read till end-

























Ktowg kalo raye takde nye nk spend beratus2 kat baju raye tgk la baju ktowg sempoi je takdenye meriah2 ni...ala tak yah la spend smpai beratus2 semata2 tok baju raye kang after raye takde duit plak nk guna kan...lainlah kalo jenis duit mmg cukup makan pakai semua kalo dlm keadaan semput beringat la ye!!

2 comments:

  1. perghh mood raye sehh..hahah...selamat hari raya eny..*tetibe..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan???? ko ada bln 4 citer pasal raye??? hahahahah selamat hari raya dewi!! wah thn ni raye berdua..ingt cium tgn suami kakakka

      Delete