22 April, 2013

Hadiah Birthday untk diri sendiri

Hyee..Assalamualaikum

Wah..wah..wah..gedik kemain lagi dh tua nk hadiah birthday kan???? wawawaa...

Sebenarnye bende ni mak aku dh lama suh beli sbb senang untk meluaskn bisness tapi time tu aku takde income yg stabil lagi takkn nk pkai duit mak plak kan?? dh tua kot agak2 la nk pakai duit mak jgk! so aku cakap hold la dlu takpe..sampailah aku dh dpt keje yg baru ni barulah ada badget skt untk beli..

Dah ada budget so sesi mensurvy pn dijalankan tapi pakai google je lah tak sempat nk round2 kedai...pastu jmpa 1 website yg jual pekakas2 ni iaitu LAZADA boleh tahan murah n bnyk la choice die tapi tak berani plak nk beli online brang2 mcm ni so aku pn srvy la website SenHeng..ni kedai fvrate mak aku, kalo nk bli barang2 elektrk mst bli kat kedai ni sbb die member lgpn dpt bnyk benefit..then srvy2 terjmpa la 1 yg berkenan dihati and still under budget..bagus ni aku dh gumbira dh lps tu tgk function die wah lg lah bgs jenama Tefal...so malam Jumaat tu after keje aku balik Saujana, mak cakap malam tu die nk g srvy kat kedai tgk yg mcmana...bnyk la jumpa tp semua tak berkenan dihati yelah kalo kte dh study 1 brg tu btl2 n kte mst nk dptkn apa yg kte nak kan? ni mmg la bnyk tapi tak memenuhi kehndk diri..cewaaaah!

 takde pun jenama Tefal..tp yg ada jenama ni...ermmmmmmmmmmmmmm TAK NAK! yang ni tak bnyk function sgt tak best..

Then esknye pergi lah Senheng Kulai tapi takde pun yg aku tgk kat website...balik SenHeng dgn hati yg kecewa pastu esknya mak suruh pergi SenHeng AeON Tebrau plak cari...skali takde jugak die kate takde stok...ermmm..so pilih dan memilih dan pilih srvy dan servy skali mak kata amik jelah yg ni ok jgk sebab besar and bnyk function..

Jenama ELBA harga dlm RM 500 nasib under bajet...orang2 lain beli fon aku beli oven nmpk sgt jiwa mak cik u! oooooooh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk!



Dah siap terletak disuatu sudut didapur..so oven mak yg lama sila bwk balik umah Segamat...kalo aku rajin boleh main bake2 kat Segamat plak...so inilah hadiah untuk diri sndri...padahal takdelah hadiah bagai just macam keperluan la jugak untuk diri sndri Insyallah next plan akan menyusul sbb tu aku berani nk beli oven ni...nk beli oven besar Zanussi tu tak mampu lagi so kte beli jelah yg termampu ye idoook?

-read till end-
























Oooo citer raye akan menyusul tatkala aku rajin ni skrg picture aku br transfr dr fon so kte update citer baru2 dlu k!

No comments:

Post a Comment