24 February, 2012

Shock..oooPocot!

hye..assalamualaikum..


yooo!yoo! tak alih2 jadik giler jap kan?? hahah..ntah x tau skrg mood tgh apa so taram je lah tulis apa2 kat sni bantai je nak baca or tak nak TERPULANG hheheeh..

rasenye dah 2 minggu kot x update apa2 kat blog ni yelah bz jadi kuli biase lah lumrah idup mncari rezeki...so dlm 2 minggu ni mcm2 aku blaja n dapat ok! kdg2 rasa tension kdg2 rasa ok kdg2 rasa stress *eh mcm bnyk negatif je kan? ye lah rase mcm2 u olz tp sabor je lah..

dh keje kat Selangor ni mmg plan berderet2 nk kuar ngan membe tercinta tp msti x jadi!! yelah korg kan bz kalah PM Uganda!! *sile terase my fren! nk jumpa kang sorg free kjp sorg x free adoii ni lah ssh kwn ngan org2 bz mcm kowg ni hahahah tp saya pn terikat jgk dgn plan sndiri tu y asik clash je time nk jmp..every weeknd ado je aktiviti msg2 aiush geram je event lah,gathrng la..*aiush i merungut lg ni ye kwn2..so jwbnye nxt month la kte brjmpa wahai sahabat2 ku..y plan ngan vivi ye lain ngan ex-housemates ye lain aiush tp make sure poket ad terisi dgn duit y membuatkn purse anda tak bole ttp dgn rapat ye!!! heheh -settle

pastu kes si icha kenit ni plak asik nk jalan je die tau..x sah kalo x bwk kuar naik kete jln2 ptg tu tp y slalu jd mngsa ayah kemanjaan die merangkp husben babysitter. Dia la y rajin layan icha naik motor suke2 ko je tarik tgn org tu suh bwk g jln..bdk kecik..budak kecik...after balik keje ni plan nk g IKEA yeeehooo icha suke r tu nk jalan tp kalo suh jalan kaki sndiri malas nk dukung je tau! lenguh tgn aunty chomel ni icha weyyyyyyy!..haaa rindu plak ngan abg iman sbb die kn suke pnggil aunty chomel alolo iman aunty miss u hehehe..eh miss u too baby hania comel mcm aunty auww (sile muntah kaler ijau)

Lastly (wah conclusion i skrg dh mcm org berpelajarn ok!) ni nk share sikit je kalau kte selalu bergaul ngan org ramai thp konfiden anda akn meningkat sedikit demi sedikit ye! so try tu make conversation with unknown person sekeliling ande..kalo rase nk develop ur english (to sp y rs english die kureng) try to learn mcmana org lain bole ckp terer dan lncr je time speaking...aku pn sebnrnye kurng yakin time speaking lagi2 dh keje mmg kene speakang je ni tp try je ckp x yah takot let go je perkataan y kuar dr mulut korg tu so be confidence org lain pn bkn btl sgt ckp diorg pn main taram je..ok kene abiskn cepat2 kerana sy nk blah awl harini weeeeeeeeeeeeee..

-read till end-












kenapa tajuk shock kan?? sebab dah lam x bkk blog ni sekali tgk ramai plak y view even x mencecah ratusan tp puluhan tu dh kira bnyk lah gak...thanks to sp2 yang baca my blog ni..untk mkluman blog ni hnya untk keluarkan n citerkan evrythng yang aku rase nk share ngan korg semua..itulah gunanye personal blog sbb bole citer hal2 diri sndri anda disini..


























sori ye ayat saya bercampur english and malay...mohon maaf kepada dewan bahasa dan pustaka dan juga pejuang2 bahasa...saya mmg mcm ni nak wat camne..

No comments:

Post a Comment