11 February, 2012

Flashback

hye..assalamualaikum..

Wargh..wargh...wargh..tak alih2 nak nanges kan?? pehal plak eni ni x pasal2!!! aku marah ngan diri aku sendiri ni wey...tadi kemain pnjg dh post ni mmg dh nak abis dah..susunan ayat pun cantek dr selalu tapi tup..tup..laptop ini mati ngan tiba2..arghh!!! geram2...dah lah aku tahan makan semua semata-mata nak tulis pastu leh ilang begitu sajer! So meh aku tulis balik apa y dh ilang td ni pun kalau aku ingat lah yek penyusunan ayat nye kalau tak mmg tunggang langgang tnp full stop entry aku untuk kali ni...

Sebenarnye aku td tgh sidai kain boleh plak flashback time2 skolah dlu hahah oleh kerana aku br dpt kad jmputan kawen dr dormate aku form 5 merangkap bdk sebelah katil aku..dulu b4 tdo mst citer2 dlu ngan die tp aku segan sikit ngan die ye lah die pandai aku ni haremmmm pandai pn idok so aku segan la sesgt ngan die tp dh nak kawen dah ko hajar ea tlong doakn aku plak ye ..heheheh..untuk tau apa yang aku flashback n aku telah write ape2 td meh baca sejarah idup ku time skola till dh msk U heheh..aku rs dr pnceritaan aku nnt bole wat graf tau!

Start ngan time aku darjah 6 dlu ea, knp trs darjah 6???? sebab yang lain biase2 je yelah bdk kecik lagi so laki pompuan aku belasah je main mn tau haram time tu hahahha tp skrg dh jadik pemalu sikit ni I bnyk kawan ngan girl2 je heheh...ok2 lets start..time darjah 6 tu mmg best wey aku rs aku dh matured dah time tu oleh kerana aku suke encourage bdk2 class aku tok dpt result ok for UPSR nnt,yelah time tu I class rap mstilah memainkan peranan yang bgs br cikgu kenal n cikgu sayang hahah..dlu time aku darjah 6 aku duk class ujung kowg tau tak?? sian kat aku semua org pndg rendah je ngan kelas ktowg,yelah class last mst lah msk kelas pn lmbt after assembly cittt! x suke aku ingt diowg pndai sgt ke?? ahhah..sebenrnye thn tu GB tu ngade2 nk tubuhkn class baru iaitu kelas ujung tu lah die amik bdk2 dr kelas lain n msk dlm kelas tu..aku pn x tau die pilih mcmana cz ada je bdk pndai dr kelas 1 trcmpak kat situ..so oleh kerana semua pndg rendah aku tiap2 hari ckp kat diowg x pe nnt time result UPSR keluar kte tgk sp y pandai sp y idok hahahh..cam bajet bagus kn??? tapi sp lg wey nk naikkn smngt ktowg yelah diowg ingt ktwog vodoh sgt ke??? nsb baik result UPSR aku ok mmg best je ramai je dr kelas tu y dpt result ok..bangga aku heheh pastu ktowg asik menang plak tu time aktiviti after UPSR tu mmg famous lah mak cik ni naik pentas amik hadiah yelah dh kate represntative kelas kn haruslah aku y g amik hadiah..hahaha..ni aku skolah kat Sekolah Kebangsaan Perempuan Bandar Kluang..nnt kalo aku dh brjaye akn ku manage reunion untk skola ni..heee

Ok after tu naik lah plak form 1 i dpt class first u olls oleh kerana die tgk result UPSR aku..padahal aku bkn pndai cerdik pn mcm diowg tu..mmg ssh la ko nk compete coz kat dlm kelas ni ramai chinese so paam2 je lah kn diowg pndai kot lg2 maths jwbnye untuk anda dpt no1-10 mmg sgt ssh hahaha..tp time ni aku dh set dlm mind dh x yah nk rajin2 sgt blajo bkn ada exam bsr pn kan..so mmg main je lah keje aku lagi2 jd pengawas y pkai uniform serba putih tu hhak..hak..lawak uniform tu..aku n the geng ni semua pengawas Laily,Pekjah,Azie so mmg kuar kelas je skjp ad prjmpaan lah,nk rehat awl la,msk kelas lmbt lah..hahah mmg best wey ddk dlm kelas tak buat apa bkn aku focus pn ntah g skolah untk seronok je hahah..(abis kalo mak aku tau ni..) kalau time open day tu report card aku bnyk gilasss merah wat malu je hahah alah abis tu nk wat camne br form 1 beb kecik lagi hehe tp seyes kalo time nk exam wa x bc buku pn wey hahahha lek je tgk tb hahha..skolah ni name die Sekolah Tunku Aris Bendahara Kluang..setahun je pn aku kat sini..aku ada gmbr ngan diowg tp malu ahhh nk share bkn nmpk muke pn hahah nmpk kain putih je hahahha gelap ebebnor hahahhaha skrg pn gelap gak tp x la trk mcm dulu..

Pastu pindah balik ke Kota tinggi..msk lah Sekolah Menengah Bandar Kota Tinggi ni ex skola abg aku dolu2 so dh familiar la jgk b4 skola dlm tmn tu siap ktowg skola kat sni dlu..aku kan dh biase pndah randah ni kan so time first time msk skola ni jumpa lah balik bdk2 skolah rendah dlu..ada y aku cam muka ingt nama n ingat nama tp x ingt muka ahhaha..aku kn mmg pelupa bab2 ingt org ni..aku ingt lagi first y tegur aku c dewi tu hahah die y ingt nama aku..aku lp nama die tp ingt muka die heheh..time msk skola ni pn dpt class dpn2 gak argh!!! aku dh lah x pndai saje je cikgu nk suh aku dpt no akhir dlm kelas tu tau! benci i..heheh tp b4 msk kelas dpn tu aku telah dicampak-campakkn ke bnyk kelas sukehati je cikgu tu main past2,itu adalah salah 1 sebab aku x blajo btl2 jgk..yelah mn ko leh fokus kejap pnggil suh msk kelas ni kejap kelas sebelah..sabor je lah..kat sini dpt lah kwn2 baru hehhe aishah sam,nadia, dan mereke eheh..

haaa ni geng basikal2 n dak kelas n geng mengumpat mengata..tapi tu dulu skrg dh insaf..Kalua skola kat kota  diowg je lah

Haa dh pertghana tahun tu ktowg dak taman kene kuar dr sekolah msk skolah taman ktowg yelah kalau tak crowded gilass skolah bndoor tu heheh..so y kene move form 1,2 n 4 je yang lain stay cz nk exam..msk Sekolah Taman Kota Jaya tu msk lg kelas dpn pdhal aku x pndai la cikgu! aii cikgu ni mmg je tau pastu ada bdk chinese lg mmg la harapan...mcm2 kejadian dlm kelas ni gaduh lah..haaa eni penah gaduh ok! mesti x caye kan?? hahhaha ala time tu bdk kecik lagi hahahha lawakkkk....Oleh kerana skolah ni dh dekat sikit ngan umah ktowg so ktowg g skolah naik basikal tau..ada geng ktowg je girls y bwk bskl g skola tp park kat umah membe..ni bkn basikl y feelng ayu tu tau ni bskl ala2 mountain bikes tu semua sejenis je hahhah..best wey konvoi g skolah pagi2 dh kecoh balik ap ntah lg...dh la umah aku 2nd last so kne tgu diowg smpai umah aku dlu pastu br leh gerak kalo x smpai siap call umah diowg lag hahahah I MISS THAT MOMENT KORG! (nama geng ramai sgt penat nk type) aku skolah kat sni smpai form 3 je pastu pndah lagi...time form 3 tu best gak hahha adeke principle tu nk wat experimnt kat ktowg dgn cara die wat 1 kelas tok bdk2 target PMR hahahhaha..ni sgt klako,aku pn terpilih skali msk kelas tu result mn ntah die amik bole plak aku trpilih jd bdk target pdhal report card bnyk wane merah dr biru hahah cikgu..cikgu..tp best wooo kelas ni cz ada aircond,kene bkk kasut,kelas bsr,level tu kelas tu je wujud.hahha best kan?? kan?? dah la y msk kelas tu geng2 ktowg je geng basikal n geng 1 meja kat kantin mmg cikgu sj je kot nk unite kan ktowg ni hahah..dh tentu segeng rajin plak ko study..mst lah main2,melepak,gosip2..hahah kalo afte PJ msk dlm kelas bkk aircond pastu salin baju pn dlm tu heaven wey pdhal blajo nye tolak tepi ahahhah I MISS THAT MOMENT TOO..aku rs ramai y jeles tp nk wat camne bkn ktwog y nk msk cikgu y select so msk je lah hahha..oleh kerana main2 result PMR aku hnya cukup2 mkn nsb tak de fail hahahha..ampun mak...

Dah dpt je result PMR parents aku terus plan mskkn aku skolah teknik diowg nk suh aku msk asrama..hahah knp aku y terpilih?? dlm adik beradik aku 2 org je duk asrama kak ezah n aku y lain duk umah dgn senang lenang...aku x tau np nk sgt suh aku msk asrama ntah la aku x suke sebnrnye mcm2 aku dgr wey kalo duk asrama tp dh mak bapak suh x kn ko nk lari umah pastu x nk blajo kot..ikt je la myb diowg tahu ms dpn aku lg cerah kot...so msk lah aku ke Sekolah Teknik Perdagangan JB even JB tp aku kene duk asrama wey!! argh aku time tu mmg x fkir bab skolah asik fikir keadaan dlm asrama tu je..dah la aku asik nanges je time parents aku dtg or anto aku balik..ye aku nanges ea! yelah aku x suke la kehidpn dikawal n kene ikt rules ni tertekan jiwa aku.family aku ingat aku kene rangging ke or brg selalu ilang tp sbnarnye aku x suke idup di kontrol ntah p2,aku ni jenis x suke sgt ikt rules merepek ni cz aku bkn sorg yang suke buang ms wat bnde x tentu hala aku bole manage sndiri diri aku ni tau la nnt bl nk solat ke,study ke x yah aturkn..(ckp je lebih kn tp time duk umah ad plak aku study hehehe) tp kalau dh syok ddk dlm dorm tu mmg perangai ntah p2 kuar ahah nyanyi2 lah,gaduh2 la,wat bising la cr mcm nakal tp baik je tau siap menang dorm sweet home lg hahaha....tp kalau kat kelas mmg aku ngantuk je wey ye lah kene bngn awl lah tu lah inilah...bdk kelas suke ckp np bdk insider ni selalu ngantok hahah diowg x tau idup ktowg dikawal..hahah so mmg aku x fokus pn kat kelas masuk telinga kanan kuar telinga kiri..study pn ala2 je mmg x leh msk cz hati x tenang kan,aku penah kot kene rotan dlm kelas sbb fail elektrik dah la aku sowg je pompuan hahh malu tak malu sp suh x nk study hahah..pastu aku bole plak kene sound direct ngan teacher aku dpn2 kelas ahhh aku wat selambe je ddk yelah aku x salah die main tuduh je adoii teacher2 mcm nk g jmp die je skrg ni heheh..hahah time amik report card pn result aku teruk,..yelah sp suh mskkn eni kat asrama (salahkan mak n abah plak kan? hhaha ala prkare dh lepas)

ni bdk dorm form 4 ada haritu y lain ntah ilang mana (ala kan aku penah introduce kat kowg dulu)...tapi kawan y aku gaduh n memekak lagu siti sarah dlm dorm tu x de plak time ni kalau tak lagi hover! yang pelik diowg ingat plak cita-cita aku apa hahaha aku sndiri x hengat y aku ckp aku nk jadi mak datin hahah

gambar cilok dr fb lya..lya pnjm gmbr jap ea heheh..ni time form 4 kot..ni girls je..cikgu tu kdg2 garang kdg2 baik ahhah aku lp lah nama die ap..

Naik form 5 ktowg dak dorm dlu dh kene pisahkan kn..ktowg dh ddk jauh2 erm so dpt lah kwn baru mcm hajar y bakal pengantin tu...time ni aku dh x nanges,x ngantok kat kelas tau haa sebab ap?? sebab aku dh senior yelah senior kn leh wat suke2 hati ko je x yah ikt sgt rules tp still berpendirian...time ni aku dh set dh aku x nk dh main2 cmpur bdk bkn2 malas2..dh x de dh kene rajin..so aku jrg ddk dorm aku akn stay kat bilik prep je abiskn ms wat homework ke,gosip ke,study ke,kdg2 tdo pn kat situ gak hahaha..kalau dalam kelas pn aku fokus je blajo x de dah ko lentok2 kepale lagi hehhe..so apa cikgu ajor semua aku msk dgn senang..dr form 1 till form 4 mmg i fail maths tp dh naik form 5 wah miracle wey terrer plak i dpt A1 plak tu dlm SPM hahahah mcm x caye pn ada gak..most subjk n cikgu aku dh start suke dh time form 5 ni even ko ddk sorg2 kat dlm kelas..hhaha mmg wey aku duk sorg2 np ntah aku pn dh lupa tp aku lg suke x delah org tny2 kat sblah aku heeh..nsb baik result ok...yelah smpai bl kowg nk ddk takat sama je kn dlm idup mmg kene wat perubahn sndiri aku selalu motivate diri aku time form 5 ni yelah aku tgk bdk2 lain bkn main kejar famous dr kejar stdy ish2 wat pe lah ko famous kat skola ngan ciri2 gangster apalh diowg ni...

*form 5 tak de gmbo lah lya x bwk camera lah tu hahah..

Berbekalkan result SPM tu aku dpt offer dr poli PD course secretary u olls kalo i amik msti aku dh feelng2 diva pakai cntek2 pastu g secretary week hehehe...tp Allah dh tentukn semua nye so aku dpt plak offer dr UiTM..so grab y UiTM ni tingglkn poli tu tp org kata lg senang dpt keje ngan dip secretary tu tau..dh msk U ni cara study die mmg lain so kowg kene pndai survive tok majukn diri korg kalo tak kne kick from UiTM hahah..time aku part 1 n 2 mmg aku x tau mcmana nk stdy pastu 2nd intek plak mmg la wey blajo gitu je nk exam study pn result so so je...erm pastu naik part 3 semuanye berubah hahahh oleh kerana aku jumpa Dayah,Maya n Chip..diowg mmg bdk2 pndai2 pn so kte nk pandai kte kne lah blajo dr diowg..aku mmg thankful n appreciate sgt kat kowg thanks kowg!! dh dpt cara stdy ngan diowg mmg maintain je cg aku...yelah kne la ada perubahan sikit kat diri sndiri kan takkn ko naik main2 je spnjg brgelar studnt ni..
heheh nk g dinner ap ntah time ni part 6 kot..kowg thanks k ilmu y dikongsi bersame tu..to dayah bl nk jmpt mkn2 dirumah baru..untunglah dh ada umah sendiri..:(


So dh msk U mst lah kene berubah blajo btl2 x leh main2..tp kalau aku dlm kelas mmg aku fokus wey x denye duk blkg ke x fokus ke x denye...mmg aku sgt mnjage atau dlm erti kata lain aku cover perangai sbnr aku heheh y selame ni asik gilass je ehh..yelah org x pandai nk pandai kene lah usaha btl2 ye dak??? tapi kalau after kelas lg2 kat hostel mmg totally perangai aku lain hahha brbeza karakter..tp time dip kn aku kwn ngan dak lain course so diowg x tau aku dlm kelas mcmna diowg x heran la kalo perangai aku mcm tu tp kalau dak umah time degree dlu smua trkejut yelah diowg kan coursemate diowg ingt aku ni x amik port sgt bab2 suke ria menari kegembiraan dan menyanyi keriangan ni pdhal tu lah karekter sbnar aku hahah btl tak e'in,ros,noni n miza??? boleh plak ayat diowg mcm ni "gila la ko ni eni aku ingat ko asik study je" ahhhahha gila ke aper aku asik study je kowg ingt aku pndai sgt ke?? sbb aku sedar diri aku lemah lah aku cr org pndai untuk bantu aku tau!!!!..ni bkn hipokrit tp ko kene tgk situation gak x kn lah dlm kelas ko nk sibuk bising time lecturer ngah explain sumthng y sgt berguna untuk exam nnt kan???? so kalau dlm kelas study,focus la btl dh abis kelas suka hati kolah kn pastu nk exam study elok2..insyallah kowg success wah mcm hebat sgt plak kn aku ni hahah ala ni nasihat lantak la sp nk ikt or tak..

ni ex-classmate time dip dlu..

ni housemate ku time degree kat puncak..dh ddk 2 thn bersame2 br diowg tahu aku ni x mcm y diowg sngakakan..heheh bole siap memasak lah..wat sesi akrobatik lah..wat sesi berzapin lah..ntah p2 perangai merepek...

ni sebahagian dr classmates degree...wee rindu Kalumpang wey

So dgn result degree aku ni lah aku dpt tgk mak n abah aku senyum keriangan time konvo haritu aku pn sedih yelah before ni asik bg y teruk je kat parents asik2 result wane merah so dh besar tu lah hasilnye...mmg puas kalau tgk parents kte sndri bangga ngan kte tau...so as the conclusion sp2 pn leh berjaye kalau die usaha..mmg aku fikir balik mmg aku usaha btl2 lah tok menggembirakan hati parents aku kalau diowg tak hepi aku pn sedih jgk and sentiasa mohon petunjuk kat Allad Dia akan dgr n tolong kte..

-read till end-
























































sapa lagi nak bangga dgn diri sendiri kalau bkn kte sendiri kan??? so dh usaha btl2 bagi reward sikit kat diri kte ni hehhhe..ni lah yang aku smpat flashback dr td so dr situ dh leh create graf sndiri dr nakal and x pandai mnjadi baik dan sedikit cerdik..heheh yelah Allah dh bg ckp syukur je kan Dia..

daaa wassalam..

No comments:

Post a Comment