03 February, 2012

SesI CeriTa

hye,,assalamualaikum...

Hahaha bkn nak cerita ap pun saje je nk meluahkan isi hati n write sumthng kat blog ni. Oleh kerana mata pun x ngantuk lagi so merancana story line tok ltk dlm blog n ada masa n peluang ni so ap lg tulis je lah apa2 pn..Ak ni kalo x de keje dah time bkk tenet ni kalo x tgk email,twitter semua aku akn baca blog org lain dlu b4 bkk blog sndri n first blog adalah blog kasihaleeya.blogspot.com ni aku suka baca blog die mcm chill2,santai,share citer family die. aku ni jenis x suke sgt blog citer psl org lain ke o bende yang kte x wat sbb tu apa dlm blog ni semua mngenai aku,fmily,members,information sikit n pengalaman..oleh sebab itu blog ni x de nk cerita mngenai retis ke o apa2 lah yang x related cz kalo ak citer aku dpt citer skt je cz bkn aku yng laluinya kn..heheh,

kdg2 ak baca blog2 org2 ni pun aku leh gelak sorg2 terror diowg wat story line yang cntek n cara pnyampaian yang best..ewahh dh mcm pngkeritik plak kn..haa knp kalo kte tgk pngkeritik ni ngah kritik yang teruk2 kat peserta diowg n kte akn ckp "haa bgs sgt ke die nyanyi,masak,jahit,berlakon n sebagainye" kat pngkeritik tu?? penah x?? ala tipu lah x penah sure kowg penah ckp mcm tu kn yelah kowg condem balik c pengkeritik tu kn?? yelah die kritik owg tp die tu mcm bgs la sgt kn dlm bidang tu..ececeh haa ni dh citer psl org lain la plakkkk...silap sudah..eh tapi kan aku rs jd pengkeritik lg ok dr jd owg y asyik die je btl, pndapat org lain x nk gn kn?? hehe..dah plak citer x puas hati kat sni heheh silap2..sorri

Sbnarnye td ak terfikir time duk tlg mak kat dapur (wah saje je nk bgtau yang i rajin didapur kat ulos hhee..) yang ak ni kalo org x pakse aku tuk wat keje ke apa ke kn aku akn senang hati je wat cpt,pantas,lekas n kemas wah complete!!. ak jenis x suke kalo ada org mengarah aku lg2 wat keje, ni bkn arahan mcmana tau ni arahan ala y ko akn tension gak r kalo dgr mcm suh itu la ini la tp bkn arahan keje cz arahan keje lain ni arahan y ala ssh r nk explain ak pn x reti nk explain mcmana tp paam2 je la kn..eh..eh..die ingt kte ni ap tlg skit ea..lg2 kalo org y bg arahan tu x buat apa2,die duduk pastu bg arahan kat aku dgn muka <budak ni akn dengor pny r apa ak suruh> ..y tu mmg ak x suke n ak bg je alasn mcmana pn..kte ni kn sama2 manusia ala kalo bende lain x de kira faktor umur tp bab dgr suruhan org ni bole plak nk ikt faktor umur aku rasa x payah la kot sama2 lah gv n take kalo ko dh selalu sgt suruh die wat apa2 kdg2 naik fedup wey lg2 tgk ko bg arahan smbil ko ddk2 pdhal bole wat sndiri..haaa paam x? contoh org tu suh ko amk air n die plak bole duk berborak2 ngan membe2 die kat situ pdhal bole je kot die g amik air tu sndri ni ko nk ssh2 kn org lain plak dh r suruh tu tnp ckp mntk tlg ke ap lg r bengang wey...

hehhe sj nak share apa yang ak rase kalo bab suruh2 ni tp kenapa ak x suke org2 ni suruh2 kn sebab aku ni jenis yang akn wat dlu b4 ad org lain suruh x yah nk tgu org suruh kte sakit telinga wey,diri aku mmg mcm ni dh set dh aku x suke sgt nk sshkn org2 lain as long kte leh buat sndiri kte wat je lah x yah nk mntk tlg org lain..b4 mntk tlg tu fkir2 skit kdg2 prtolongn kte ni membuatkn org lain rs x selesa...itu pn kalo ko ckp mntk tolong kalo x ckp......ko ingt ko bos aku kuli ke?? lebih kurang gitu lah kn..so kte kne la sm2 wat keje kalo ko nk org tu x daya wat sorg2 b4 org tu mntk tlg ko hulurkn bantuan dlu tp kalo ko tgk org tu bole wat tnp bantuan tp die mntk bantuan org lain ko x yah sibuk duk tolong kang suka je die ada org dgr ckp die..tp kalo parents kte suruh kte kne buat ok...! jgn hiraukn plak!







-read till end-









































btw harini 4/2 birthday baby erysha waaa dh bsr dh baby 1 thn sudah kejap je,mcm br je smlm ktowg g hospital tgu die lahir smpai nanges2 hheheh...n gud luck to sape2 y amik test KASTAM pg nnt especially my lovely sister..eni doakn akak berjaya nnt doakn eni plak berjaya heheh...


daa

No comments:

Post a Comment