14 October, 2012

Mengalami Excident

hye..assalamualaikum..


Hepi isnin semua....tp pd yg bkrja jgn monday blues kene hepi2 slalu hahah<< ni ayt org yg duk umah mmg suke naikkn semngat org lain bkrje hehhe pdhal time aku keje dlu mmg aku x suke hr isnin malas btl la nk g keje mcm eeeeeeeee x suke btl hr isnin tp apa nk wat rempuh je la kn??

Ni nk citer kejadian semlam sewaktu otw blek umah saujana dr umah segamat kami telah mengalami excident d tgh jln raya pd waktu ujan renyai2 gitu kat area yong peng..


Camgini citernye..............................
 





























































Time tu aku n mak aku duk belakng abah bwk kete adik duk dpn, mak tdo aku plak duk berangan smbil pejamkn mata n lentokkn kepala di tepi pintu n sekejp2 bkk mata cr ilham cewahhhhhh!! pastu aku dh nmpk kete dpn main2 break so cpt2 suh abah brekkkkkkkkkkkkkkkk!! (aku ni mmg kalo org yg bwk tu menonong laju dh dkt br nk tekan brekk mmg mulut aku dh jerit dlu dh brekkkkkkk!! abis la perangai mcm mak cik2 tp ni untk keselamatn sbnrnye so biar mulut bsing dr nyawa melayang hehehe nasib time aku drive x d sape mulut mcm aku hehehe)...haa pastu abh sempat brek tp x alih2 kedebushhhhhh org hentam kete ktowg dr blkg..actually kat tmpt tu ada excident lain lori bwk minyak terbalik ada bomba tepi tu tp oleh kerana minyak dr lori tu tumpah so jalan jd licin tu yg masing2 kete brekkk tp x mkn sgt lgpn jalan tu menurun bukit so mcm dr laju nk ke slow tu agk trkjt lama gak la..skali 4 trs kete brlanggr..kete belkg ktowg kene dpn blkg sm gak ngan kete ketiga n kete keempat dpn je kene...so yg x leh jln kete ketiga n keempat..nasib kete ktowg kete bumper je alhamdulillah x d apa2..


Kejadian berlaku dlm pkl 5 mcm tu so setel g balai semua wat report kat balai Yong Peng setel2 kol 7 br grk n sampai umah kol 9 nasib kete x teruk sgt n bole claim insurans org blkg tu...masa kene tu trkjt la jgk x alih2 kedebushhhhh org langgr tp sempt aku toleh blkg tgk kete ketiga n keempat kene plak..haduiaaai trkjt nasb x d baby...haaaa pastu org bomba yg nk tolong lori tu bole plak diowg duk dlm lori x jg jln yg licin tu dh lama sikit br diowg letak pasir kat jalan tu..sabor je la ngan BOMBA tu pastu time kete dh parking tepi jln br sibuk nk trn tgk pastu senyum2...(teremo tgk bomba tu sbb diowg x jg jln time licin tu!!)


Tapi dh terjadi kn so redha jelah ada amik gmbr tp dlm fon mak so aku kn pemalas nk transfer2 nnt sy share d instgram je la ye..sila la follow menfollow..




-read till end-











pastikan jarak kenderaan anda dgn kete di dpn tdk terlalu rapat ye kowg2 kerana sgt la merbahaya..ikt jarak yg selamat kalau x salah 2 meter kn?? kalau salah pndai2 lah btlkn sendiri aku bkn ingt pn..lg 1 pastikan ada naik kete n mulakn dgn membaca doa naik kenderaan..


Sekian berita kejadian di laporkan..

No comments:

Post a Comment