20 October, 2012

Hari melawat PETROSAINS KLCC

Hye..assalamualaikum..


Cerita ni dah lama dah tapi baru skrg rajin upload gmbr2 kat sini..so time cuti last month aku n adik aku dtg kl umah icha saje ddk2 sna so masa 3 hari kat sna mcm2 la aktiviti diisi..mula2 plan nak g swimmng sbb icha kan hantu air pastu ujan kah..kah...so plan dibatalkn and adik x abis2 suggest g PETROSAINS ni kan tempat kegemaran die...dah bapa kali pegi pn aku x tau la zaidi ni tapi last aku pergi time lawatan skola lepas PMR wey...lama giler ni dh 24 thn baru g balik semula tapi sama je x de pn apa2 perubahan orang2 yang dlm screen tu pn stok muka lama2 x de pembaharuan nasib murah masuk die so x pelah beriadah smbil belajar..


Oleh kerana nak g KLCC so erin malas drive sebab kang jem la itu la ini la so nnt org dlm kete stress memanjang so decide naik lrt je lg praktikal lgpn icha x penah naik kenderaan jenis camni so kte ajr die skali apa tu LRT. Naik dr KJ trs ke KLCC nasib dpt tmpat ddk senang je tapi dh smpai KL CENTRAL dh penuh org icha duk diam je jakun 1st time la katekan..


Tanpa melengahkn masa moh kte cek it dout gmbr2 yg sempat di click clock sekitar waktu itu..





muka 3 3 kat ats x nk pndng camera wey asik tgk pintu terbukak tertutup je...tapi toncit ttp maintain..

dah smpai ngah beratur nk msk tgu kenderaan masa tu..

ok2 skrg icha duk posing camni je mn blaja aku x pasti..gmbr posing mcmni akn menyusul

ucu lawa la gmbr ko kreatip apa aku amik!

c..c...c.. posing gni plak 

tangan nasyid ttp maintain



bdk2 ni suke tgk rambut icha tu katenye upin ipin..sian ank buah kesygan aku 


pantang nmpak air...x paam


baru la ada gmbr c blogger..

c..c..tgn ttp mulut plak..apa2 la ko icha





Ni area pertama area perkampungan..


Masuk plak zaman dinasour..icha lek je x takot or jakun sbb die lapaq


maybe icha suke tgk aunty posing2 kot sbb tu icha ikt ea???

kemon la adik x kn dh penat kot ko yg beria..

icha kene tinggal time kami mncuba permainan

icha nk gak join so jom naik kerusi gempa bumi



3D yo!



x dpt g jepun,china,new zealand main ski kat sni pn ok la..terror ok2 i graviti stabil

muke msk tb..camne tu?

eh muke adik pn masuk gak ke?

icha dh kepenatan tapi die dpt tdo kjp je la..sbb pastu nk kene bkk stroller tu blek sbb nk naik kenderaan masa tu..sian icha trganggu..


Dah abis round ktowg pn g la round KLCC jap ala round sbb nk cr tmpat baby je nk salinkn pampers icha msk la i-setan jap..pastu trs blek x g mn2 pn bosan la soping complex sm je..heheh(ayt org x berduit mmg gni..cuba berduit ayt die mcmni lak "rasenye x puas round 1 KLCC ni mcm nk beli brg semua skali"

Naik LRT pn x de org ktowg dpt je ddk ngan senang hati n gumbira skali siap icha leh jln2 lg tp die takot la x de mkne nk ddk bwh..

Next time nk bwk icha g swmmg plak mcm waterpark ke kn sbb die kn hantu air..tapi aku mmg malas g tmpat cam gtu mlas giler nk salin2 baju ni leceh..Hari berikutnye g uptown la sbb adik nk cr barang n hari sebelumnya g IKEA mak pesan barang so ddk sana mmg berjalan je..

-read till end-




Seronok abiskn aktvti bersame family niat dihati nk ajk jln2 g oversea x tertunai lg insyallah doakn la aku dpt bwk diowg g over d sea..best je tgk mad market tu suke btl tgk stall2 yg jual baju kat psr2 n tepi jln mcm tu sbb harge mst murah kan? kat malaysia yg aku penah rasa suasana mcm mad market tu kat Langkawi kat pantai cenang tp x sempat nk msk kedai2 tu pn sbb jln2 ngan mak cik2 mmg gitulah..

No comments:

Post a Comment