25 April, 2012

Baby yg KetIga3...!

hye..assalamualaikum...


Bersua kembali kita di hari rabu nk meninjau ke hari khamis,,,,weeeeeee..<< ntah apa ntah yg suke sgt aku pn x pasti, heheh..


Harini nak citer pasal baby...kenapa baby? kenapa?


Sebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!




















I br dpt baby lagi 1,actually bkn baby I tp baby my sis,merangkap lah skali tu baby aku kn...my 1 sis br je dpt baby last saturday lepas kalo tak due die sm ngan besday ibu die 28 April ni tp baby nk kuar awl la plak kalo x bole smbt besday sm2 ngan aunty skali baby!....

Nama baby comel u olls...Tia Ardeeny...mana ntah ibu n ayah die jmp nama baby ni aku pn x sure tp yg pasti kakak aku ni mmg suke lain dr yg lain sbb tu nm menyimpang ke huruf T....Before ni 2 org ank buah aku semua start huruf E menyambung empayar E la katakn,1st cucu Erisya bdk kecik yg selalu sibuk ni,2nd Eryna Dania tp pnggil dania and the latest ni Tia Ardeeny,cop....cop....aunty somel pnggil deeny yg lain g panggil tia...< tu pn nk cop2 nama kan??? hahhaha aku kn ngade2...


Tapi aku x dpt tgk saat kelahiran baby deeny ni,sedihnyeeee lah aii,kalo x aku mst kat hospital tu tgu mcm before ni time kakak 2nd aku bersalin (mummy icha) beria masing2 tgu dpn labour room nk tgu baby kuar yg aku dh x leh thn dh dgr doktor tu suh push ahhhhhhhhhh scary pastu marah2 org yg dlm kesakitan tu,siap semua nanges2 cz bimbang if somethg happen kat baby n kakak aku tu yg paling aku rs sedih sgt sbb parents aku pn sedih uwahhhhh sedihnye la haii time tu x dpt bygkn sbb kakak aku lemah nk push so mmg x de sp yg support die time bersalin tu my BIL plak time tu otw dr KL so tu yg mcm2,haaaaa pngalaman wey,time tu aku insaf seketika sebab tgk pengorbanan ibu melahirkn anknye..ssh payah sakit semua time bersalin tu pastu nnt dh bsr wat dosa kat parents (mak abah ampunkan anakmu ini,),ahhh insaf aku time dgr n tgk kakak aku bersalin takot...

Second time my SIL bersalin aku kat johor ngah praktikal tp x dpt tgk die bersalin just dpt info through fon je sm la mcm kakak aku yg baru ni dpt info dh bersalin dr fon je, tapi after aku keje je trs pecut g hospital nk tgk baby yg bestnye ketiga2 my sis ni bersalin kat hospital yg sma,katil yg sama n wad yg sama kat private hospital kat Skudai,kalo private kte mmg leh masuk pn so antara ko n labour room tu dkt so ko bole dgr mcm2 depend kat kowg je nk dgr or x nk kalo aku mmg x sggp wey,bole pengsan baik aku kuar dr hospital tu,duk termenung kat luar...


So marilah tatap gmbr kelahiran mereka::




atok dapat azankan cucu first die...


alolo ko icha dr baby dh pndai mcmni ea,patutttttlaaaaa 

woot2 time ni my sis tu belum pregnant lg

Congratulations! It's a girl!

tatap...tatap...

Ni plak Dania..tatap lagi...

huish2 ni abg die bkn main lg abg iman siap kelip mata kat aunty comel tau!!! rindu nk gaduh ngan iman

Congratulations! It's a girl


Ni lah yg latest...Tia

gmbr celok dr fb ibu die..yelah aunty x dpt tgk lg la baby...camne ni br brhajat nk jmp baby 1st day

ayah die hepi!!! congrats abg olie and kak ezah! yg pentng tidor nganga mcm ibu die hahahah

Congratulations! It's a girl..




So my mum ckp leh wat charlie's angel U! complete set..haaa bertmbh kecoh lah lagi dh ada baby baru ni...yg penting aunty ni yg penat nnt and kene buli...skrg ni kene buli ngan icha je tau..siap tarik rambut aku la,naik kuda la..bkn main lg ko icha kan..siap la nnt dh bsr kalo nakal kene ngan aunty hehehhe.. 

2 comments:

  1. wow!tahniah erni...bertambahlah sorang lagi anak buah..best!best! :)

    ReplyDelete
  2. erni mne button follow???nk follow

    ReplyDelete