23 March, 2012

Kenapa Mereka Boleh Cantik,Kita tak Boleh??

Hyee..assalamualaikum..




Haa..haaa entry kali ni citer psl kecantikan..ewah bgs sgt ke nk citer psl beauty2 ni??? siapalah aku???? lalalalalal lagu c Amy Mastura..sayu je lagu tu kan sm gak mcm lagu stacy tu ala lagu y slow tu alah lupa la i tajuk lagu tu tp penah jd OST Akasia yg Fasha n Botak tu berlakon tu..x hengat r tajuk lagu tu and tajuk citer tu..i kan pelupa sekrg..huit..huit..


Actually x de lah nk citer psl kecantikan diri tapi nk citer kecantikan negeri..ewah ni lagi hebakkk dh mcm menteri or YB plak ko kn citer psl kecantikan negeri hahaha..saboor je lah, Sbnrnye dh berkepam dah citer ni and gmbr ni dlm hardisk aku tp masa x mengizinkan untk aku berblog psl bende alah ni..Citer ni sbnrnye time y aku balik Johor tu hahahha awl bulan skrg dh akhir bulan sgt berabad citer ko ni eni....ahhh lantak lah y penting i ada story u! Ok2 back to entry! time nk balik Selangor balik ktowg singgah la Melaka bndr bersejarah actually BIL nk g jmp member lama die,so g lah kami ke Melaka, member BIL ni ada rest room kat bndr Melaka ni so ktowg lepak2 kat room smntara tgu die abis keje untk mmbawe kami mkn seafood,smntara tu smpat lah aku,mummy icha n icha meronda2 Melaka tnp plan (tp last2 x jd pn mkn seafood)..wah mcm x penah g Melaka kn???? hahah jakun smpai nk wat entry kat blog hahahaha bior la suke aku r nk tulis apa...


Before ni mmg dh bnyk kali pn turun Melaka tp y ni tnp plan and dpt plak naik river cruise diowg ...vavavav bajet pelancong asing wey siap naik cruise bagai hahaha..ktowg dh lama nk naik cruise ni lagi2 time malam tp time nk naik tu mst ad je halangannye,so dh ada peluang ni mmg ktowg naik je lah cruise ni tnp fikir pnjg lagi lgpn ada budak kecik tu kan so best lah sikit naik cruise kalo ktowg je aku pn x nk!!

budak tecik excited nmpak air..die ingt bole mndi lah tu..haa bdk ni mmg pntg nmpk pntu bilik air bkk bkn main lg nk msk tnp toleh kanan kiri

sampai gigit tgn x saborr

Melaka dh ada monorail u...tp pndek je pn rail die..haa dgr kate kat Subang ni nk wat monorail gak,btl ke org Subang? 

Oh yeee sgt excited..


cantek je pmandangan die u olls,kampung kat tepi2 tu cantik kalo mlm ada lampu lg cantek.

haaa ni yang aku suke lawa design2 wall diowg



area ni pn suke feveret i..cantek..nyaman je..tp mmg ramai mat salleh duk lepak kat sni,org kita mn main bilik2 mcmni..



cruise ni bawak ktowg smpai sni n memakn masa selama 45 minit pegi balik nice..


haaa ni y rest room member BIL tu pny...y ramai sewa semua pelancong asing kira mcm bag packers pny style..











Suke sebnarnye g Melaka ni cantik je pemndangan mcm x de kekotoran lngsung mcm kat Singapore gak bersih,aman nyaman je rs...aku x jemu kalo g Melaka selalu..uitt pecinta Negeri Melaka..hahaha..

Sebab tu trfikir kenapa Negeri sndiri x leh cntek mcm ni,So if kita nk tarik pelancong selalu dtg negeri kita mstlah kene ada tarikan y istimewa and best2,and after tu cnfirm ramai yg datang u olls, ekonomi negeri pn naik tau cz ramai pegunjung..so jgn selalu harapkan org lain or pihak berkuasa or pihak atasan je yg wat keje tok cantkkn negeri or negara kita tapi kene didik kat diri msg2 supaya cintai alam sekitar so if x de org yg buang smpah merate2 mmg cnfirm bersih and best je pemndangan....



-read till end-





Lg 1 aku nk je suh Majlis perbandaran kat mn2 sediakan tong smpah besar tu kat merate tmpt dr situ x de lah wujudnye pembuangan smpah merata2 jgn asik ltk sign ANDA AKAN DIDENDA
RM 500 JIKA MEMBUANG SAMPAH DISINI!!!. ada ke letak sign,dah tau org buang smpah kat situ letak lah tong sampah,for sure org akn buang smpah dlm tong smpah tu tp ada gak jenis yg x reti paam dh ada tong smpah besar gedabak dpn mata tp still buang smpah kat luar tong tu or brhampiran tong tu,dah alang2 tong depan mata cmpak je lah sampah dalm tong tu,itu pn ssh ke MANUSIA????? pelik..pelik..



Sekian pecinta alam melaporkan...

No comments:

Post a Comment