09 March, 2012

MakaN-MakaN Sampai KenYang

hye..assalamualaikum..

Yes!! time ni free aku nk berblog oleh kerana ofis x de org belasah je lah menulis tanpa mnghiraukan sana sini.
Post kali ni best sbb pasal makan2 lagi...ok kali ni kitorg lengkap 1 family g makan2 kat Saujana Seafood kat Gelang Patah,before ni ada citer jgk makan kat sni tapi x de gmbr nak tnjuk sebab camera abis bateri kn?? so kali ni bateri full tinggal ikt kerajinan je nk amik gmbr..Actually ni last week mak dah plan nk bwk mkn2 1 family kat JB so ktowg yang ddk Selangor ni pn turun lah Kota selalu kalau nak jmp turun umah Segamat.je, Mak belanje ktowg ni sempene birthday anak die yg jatuh bln Mac ni iaitu my big bro n my sis merangkap mummy icha..and sekaligus jumpa mak and abah before diowg pergi menunaikan umrah harini..

Ktowg gerak masing2 and mak abah dah smpai dulu kat sana sbb diowg baru balik dari kursus so trs grk sndri..nasib baik mak dh book awal2 kalau tak mmg full, so dtg2 x yah tgu lama2 smpai je trs makan sbb maknan dh lama terhidang sian mak abah tunggu ktowg. tanpa merepek tak tentu hala baik aku hidangkan gambar2 yang sempat ditangkap tapi harap maap gmbr mula2 tak sempat nk amik semua pelahap nk mkn smpai aku ni pun lupa nk amik gmbr adoiii!!!!!!!!!!!! so ni gmbr sesudah perut semua kekenyangan dgn hidangan..






ni sesudah abis makan sepatutnye before makan entahlah semua mcm x sabor je nk mkn...gmbr tolak tepi makan dulu..


ni dari pinggan saya..clean kn??? ketam pedas sgt black pepper bnyk noooo x best

ni gmbr ibu dan ayah mengandung! muahahahha

icha ngarok!!! ucu yang baik jg die

x sedap pun abis gak kan??? haha tp ikan die mmg sapu bersih dh x nmpk sisa lagi

mummy yang kecoh sbb nk makan x tenang

haaaa hania comel lah awak!! tp die x nk kawan aunty chomel! asik kepit ngan papa die je

aunty hepi sebab balik Johor! mak nk balikkkkkkkk! icha still ngarok time ni


haaaaaaa sebnrnye icha berry time ni bnyk plak tu..aku ni bkn jenis yg dpt tangkap bau2an ni..so kakak ku telah mngenal pasti bau busuk dtg dr icha sbb tu muke mcm tu hahah..y icha asl ko x bgtau ko berryy?? adoi! haa mummy die kat blkg tu cpt2 mmbawe icha ke toilet trdekat

ye..ye..ye..serius ye mndgr hujah2 dr bonda dan ayahande


yeah! baru nmpk kelibat iman...die sbnrnye ngantok so dlm kete bole plak trtido after borak2 ngan aku pastu x alih2 diam upenye tidor..hahaha pastu dh smpai apa lg ddk ngan nenek ksygan die la boleh plak die tdo smbl makn bkn main lg ko iman!

Mak ni mmg tau suke je selekeh2 ni x paam eni! mmg selalu aku lah yg bising kalo mak kuar selekeh2 sbb mak kate mak dh bosan g keje pkai elok2 x keje bior la mak selekeh..sabor je la,haa ni mak n abah br balik kursus umrah sbb tu brbaju kurung..

bdk comel dgn mama die...

bdk comel ngan atoknye...bdk ni mmg suke kat atok,ngan aunty x nak..malas kawan!!


sgt cantek ini gmbr!!

haa dh nak balik pun...

Sbnarnye seafood diowg x delah sesedap seafood kat klang tu...mmg sedap lagi mavelos kalo kat klang tu,kalo yang ni biase2 je..lg 1 tmpt makan seafood kat JB Senibong tapi selalu Senibong ramai gilasss org selalu org Singapore trn so yg ni x de lah ramai sgt...btw thanks mak abah belanje kami..






-read till end-
















































Kalo ada kesempatan entry kedua akn menyusul tp tgu je lah bl masa mngizinkan...baru sedar last month aku post citer sikit sgt ni semua angkare keje...arghhhhh!..btw selamat berhujung minggu 

No comments:

Post a Comment