23 March, 2012

Indah Khabar dari Rasa

hyee..assalamualaikum..



Cuba teka entry kali ni nak citer pasal ap???? teka dulu before scroll..
















































































































































































































Auumm cak!!! eh ngade2 tahap erysha plak!! hahaha ye r budak ni sikit2 main cak2 kalo sorok blkg kosi dh la siap senget2 kan kepala time nk cak..cak..tu hoiii benci aunty tgk kecomelan ko tu icha oii..pastu kalo cakap jot..jot..ampit beria die dtg terkedek2 nk naik kaki ko tu..(ni paam x mainan jot..jot..ampit tu?? ala y ko kene baring pastu angkat budak kecik tu pakai kaki *bole kuruskan peha tau!,ala ssh r nk explain kowg g r tny org y tau *selesai masalah )..asik citer psl bdk kecik ni je kan?? br ank buah blm ank sendiri lg..hahahk..


Oh yer berbalik kpd teka teki ular mati dalam kuali td kn...haa dh teka lom? cuba la teka!! cuba lah..cuba lah.. *ye ngade2 lg sekali harap sabar kalo nk trskan membace blog saya kalo dh rs mcm geli sgt sila leave this page! heheheeh


ehk..ehk..kalo tgk tajuk dh tau kn entry psl ap?? mst la psl






































MAKANAN!!!







Ok actually mlm td kuar g seksyn 7 S.alm niat dihati nk fotostat bende alah y bos kecik ni suruh nk cari y murah mstlah kene g s.alam kn so pegi lah dan ajk my sis n BIL n icha comel g..ye mlm minggu mstlah jem jln dan mereka telah bising didlm kete krana s.alm jem....sabor..sabor..jem je pn bknnye ap pn..heheh. So dh settle fotostat semua tu g mkn kat MEE KETAM SHAH ALAM SEKSYN 7...before ni aku ad terbaca 1 blog ni promote mee ketam ni,cewahhh tgk gaye mcm best je gmbr die mkn semua so search r internet cr mee ketam ni,and jumpa ramai y cakap psl restoran ni lgpn penah kuar paper n jalan-jalan cari makan dulu...ewah ketam kn mcm best je lah bunyinye,so setelah sekian lama memendam rasa untk merasa mee ketam ni akhirnye dapat la jgk merasa malam tadi...

Menu untuk malam tadi:

Aku: Mee kari ketam biasa + limau ais (order nye ni skali dlm limau suam..bantai je lah)
Mummy icha: Mee hoon ketam biasa + lai chi kang suam (kene order mknan y bole dimkn oleh icha skali)
Daddy icha: Nasi putih + kari udang galah + telur dadar + lai chi kang sejuk (kari tu sm je ngan kari aku)


Result / komen setelah makan:

Ala biase je lah x de la sedap mana pn and sampai boleh hirup kuah kari tu smpai abis...tak tau nk explain mcmana cz mmg x sedap sgt sorry to say la kami rasa dr apa y kami mkn smlm mmg mcm ko rs ko kene tipu bila tgk jalan-jalan cari makan or baca paper or artikel psl mee ketam ni..mula2 ingat sedap la sgt,lemak,manis and sebagainye tapi ermmmmmm ketam pn rasa x sedap,kari die ermmmm mcm mee kari time kat kantin skola dlu n sup die ermmmmm tawar wey...maybe ada org cakap sedap tapi ktowg y mkn ni semua ckp x sedap,mmg r kalo aku masak aku pn x tau sedap or tak kan tp mee ketam ni telah diperkatakan oleh semua org y cakap bende ni sedap tapi rasa x sedap pungggg! stress aku kene tipu!! arghhhhh

Oleh kerana jalan tnp tujuan so x bwk r camera so nk tnjk gmbr sebagai bukti pn x bole,ada 1 je gmbr aku amik tp pkai fon tp nk transfer nye x leh sbb cabel x de tinggal kat umah Johor *bijak ko eni! so mmg x de gmbr nk show kat kowg tapi y saya boleh kongsikan adalah

























































gambar dari Google...tq google anda sgt membntu!




haaa ni restorannye time malam pn camni gak sm je tp dpn tu ada org jual otak2,rasa otak2 die pn biase je lg sedap otak2 haji Wahid Johor mari...

ni yang aku mkn semalam..see..see..indah khabar dari rasa! benci!!!! excited aku nk rasa mee ni skali x sedap..aduhhhh kecewa i

-read till end-











maybe ada kot y cakap sedap tapi bg kami x sedap and citarasa masing2 berbeza-beza kan so terima je lah ye...

No comments:

Post a Comment