06 April, 2015

Johor Negeriku...

Assalamualaikum..


23 March 2015 telah berlangsungnyee hari kemahkotaan Sultan Johor...first time tgk acara ni mstlah kemain excited kan...aku memang suke bab2 macam ni so pagi2 tu mak aku kne hadirkn diri untuk majlis tu...so aku and abah memang dah standby depan tv nak tengok macamana acara ni berlangsung...

Si tia memang ada dekat rumah...so die pun sibuk gak nk jadi princess...die yang amk sikat atok pastu g ltk atas kepala k..tak ajor pun..tu crown die katenyee..sapa usik siappppppp nahas ko!!! macam2 hal tia ni..
 Sepanjang minggu tu jugak memang mcm2 acara diowg sediakan, so petang tu takde apa nak buatg la jalan2...first time jejak depan ni semate2 nak amk gmbar ngan crown tu...kebanggaan Johor kot...


 Siap masuk depan Istana tempat majlis kemahkotaan tu berlangsung...tapi hujan plak kalau tak hujan boleh turun...cantik btl kawasn istana ni...
 Malam tu keluar lagi ingat nk tgk persembahan dekat dataran JB skali sesak ko! so trs g kwsn istana ni sebab mlm2 kat situ cantik macam taman wonderland gitu bnyk giler lampu...skali tgk orang ramai tengah berkumpul depan istana sebab malam tu diowg ada santapan diraja..so dapatla tgk dengan live Sultan dan Permaisuri Johor dan TMJ and smua Sultan2 negeri yang datang mlm tu keluar dari istana...
 Cantik giler view...diowg keluar trs ada bunga api...lagi cantik view kat sni dari view kat dataran..nasib g sni..
Takde apa pun lps tu...tunggu semua balik then kami pn balik la dengan kengantokan...saje bwk tia and ami jalan2 tgk lampu...

Hari minggu tu plak ada Taboo BEP, artis KPOP datang dan pertunjukkan fireworks yang memang lawa tu tapi mengenangkn kejeman die..so lepaskan jelah hajat tu...baik duk umah layan cerekarama...

Till then..
Cik Enie

No comments:

Post a Comment