27 September, 2012

Ulangkaji Sejarah form 4


Hye..assalamualaikum..


Sekarang di waktu ini tepat jam 9.11 p.m saya tgh mengulangkaji balik subject sejarah form 4 oleh kerana saya adalah moderator mereplace mak saya tok tgk kemajuan pembelajaran adik saya ketika menggunakan programme Score A ni...waduh ayat mentang baru pas study psl tamadun bkn main sanskrit lagi kata2 kn??

Camne nk jd moderator sdgkn aku pn dh lupa psl sejarah ni tapi setelah bkk kjp notes, wah trs petik jari SNAP!!! dgn pasti aku dh ingat balik dh topic2 dlm sbjct ni...

Sebnrnye sejarah ni ok lah best tapi dulu time aku skolah takde la suke sgt subjct ni so-so je (padahal semua sbjct aku x suke hahah patutla kalo exam akhr tahun je mst bnyk merah kat report kad pastu mak abah dtg smbil diikuti kakak aku pn sibuk join gak tgk aku nangis tepi cikgu kakkakak....sbnrnye aku nangis bkn sbb takot kene marah tapi aku sedih sbb aku x perform btl2 n wat malu je muka mak ngan abah dpt aku camni sedih weyyyyyyyy!!)

Tapi yang pasti setelah dikaji selidik sbnenye aku akan suke subject tu kalau cikgu die best mengajar...kalau kene cikgu yang asik masuk kelas nk marah pastu pilih kasih kat bdk pandai and kaki bodek mmg aku x suke kelas die so mknenye kerja sekolah die ke time die ajr ke mmg i fokus u (habis pecah rahsia)

Buktinye ialah aku amik contoh time form 4 n 5 je lah nye ingat skit kalo dr darjah 1 smpai form 3 ingt2 lupa...haaa sambung buktinye ialah time form 4 cikgu sejarah die bkn main garang Ya Allah kalau keje x siap zappppp buku kat luar kelas and ko g lah kutip antara kat kaki 5 tu ke or kat bwh sbb kelas ktowg kat tingkat 3 so pndailah2 ko kutip time abis kelas nnt..aku dh bp kali kene lekkkk je sbb yg lain pn kene gakks..oleh kerana die garang bab 1 ni mmg aku ingt la cnthnye mcmana nk bezakan kerajaan maritim n agraria...haaa senang je adik2 maritim air agraria pertanian ewahhhhhhhhhh simple kacang..! tapi dh msk bab2 blkg aku dh x leh fokus sgt sbb duk asrama kn mengantuk je memnjang dlm kelas apa yg org kantin tu bg mkn pn aku x tau la...

ni ye adik2 bab 1 sejarah form 4

Pastu naik plak form 5 haaa cikgu sejarah ni leh wat gurau tp garang gak sp ntah nama aku lupa (ni mmg sifat aku lupa nama org2 kalau member lama aku tegur kat fb aku leh tny nama penuh die sbb aku ni mmg lupa nama org tp kalau org lupa nama aku n ayh aku mmg la korg....), aku suke gak subject time form 5 ni tapi yg aku leh score tinggi time topic psl malaysia tu pehhhhhh penuh markah wa cakap lu sbb bab2 negeri dlm malaysia ni petik jari jelah wey..kikikiki..tapi time ni ktowg penah kene sound ngan cikgu tu (camgini citernye: dh nk akhir tahun kot dh nk SPM so time tu kelas dh nk kene susun so kami geng bdk ddk blkg dlm 5 org g conteng2 meja tapiii meja kami disampul ngan kertas mahjung dr awl tahun so dh akhir tahun kami pn conteng2 la duk lukis la duk sign autograp la n mcm2 lagi skali die jerit panggil nama ktowg wey panjat 1 kelas pastu serentak tgk ktowg pastu die suh g dpn n serta merta koyakkn kertas tu...hadoiii la cikgu sportng la skit tu pn nk naik hangin...entah apa2 kn..die jeles la tu ktowg x mntk autograp die..)

Pastu..laa pastu lagi kan abis la aku duk bkk citer psl cikgu plak kn haaa bior nk citer gak kat kowg yang aku penah kene rotan wooo pkai kayu kerusi skolah yang tebal tu subject electric time form 4...eee saya x suke time tu mmg aku x paam pn ko ajor so mstla time exam x lulus, dah x lulus aku kene la g dpn hadap die smbl kene rotan plak time tu aku sorg je pompuan yg x lulus malu x malu sgt la biase je...tapi naik form 5 dpt cikgu best trs aku pny markah mndadak tinggi cewahhhh tq cikgu (lp nama)

Banyak lah wey kalau nk citer pasal sekolah ni lg2 cikgu tapi nnt aku smbng lagi memory ni bersama korg nye..nk study balik..tapi moral of the story aku rasa cikgu sgt2 memainkn peranan yg cukup tinggi kat students diowg so kalau ajor tu make sure deliver apa yg nk disampaikn maku sure diowg paam and jangan pilih kasih x semestinye bdk yg perform ok kat skolah tp die dpt keje bgs and x semestnye bdk pendiam tu bodoh...so cikgu jalankn tanggungjwb anda dgn betul sbb gaji dh besar heheheh...



-read till end-



macam nak jadik cikgu tuisyen je ni..sape berminat leh antar ank anda kat saya k..terbuka untuk subject yg senang sahaja dr drjah 1-6 kikiki




No comments:

Post a Comment