20 May, 2016

D'Inspired Residence by KSL

Hyee..Assalamualaikum..

Harini cik enie baik so cik enie up lagi 1 citer... sempena bithday cik enie yang ke-24 tahun ni hahahahhah ada cuti Malaysia bagi..eh bukan setiap tahun after birthday je memang akan cuti tapi tahun ni macam best sikit 1 may jatuh hari ahad so dapat la cuti on monday yahooooooooo!!.. then oleh kerana kakak ku and icha balik JB haruslah ada aktiviti takkan nak duk diam je kat umah itu semua tak cool..Marilah kite explore tapi macam tak explore sangat la sebab gambar ala2 sendu sikit gitu..

Even kami duk JB tetap jugak nak duk hotel semata-mata nk swim and tia memang suke duk hotel die gembira je kalau duk hotel...hahahaha so D'inspired Residence ni pun kami baru tau sebab kakak aku rajin search merata-rata ni.. jumpa la 1 apartment yang boleh memuatkan beberapa orang dalam 1 rumah dan ada swimming pool..best...best..best,,

Kami ambil yang 2 bedroom 2 bathroom ada sekali kitchen (dapur, rice cooker, ice box and semua pinggan mangkuk periuk cawan senduk smua..) cool tak?? and trip kali ni mak abah tak ikut diowg kate buat apa rumah dekat tapi tidor tempat lain? hahah biorkan mereka marilah kite short vacay disini hahahha..lagipun diowg balik rumah segamat time tu so nak ke bukit indah lagi jem sudahnye mak ngan abah berdua je la kat umah cucu2 die pergi bersuka ria kat sini..

Section dapur yang macam2 ada... time ni kakak aku bawak periuk noxxa die so ayam yang aku dah perap semalaman sekor2 tu kte bagi masuk je dalam periuk bagi masak then nasik 1 tupperware besar aku dah masak dari umah settle siap masak ayam makan ngan nasi putih..sedap wuuuuuuuu..


 Bedroom die shared bathroom tp complete dengan gobok baju semua so tak yah risau k...

Ni second bedroom..tengok budak kecik 2 orang tu kemain eksited tak sempat nak ambil gambar cantik2...geram betul la ngan budak tu dapat gigit mulut die tu sedap tu...






















So ni pemandangan dari sliding door tadi..depan sink tu ada lagi 1 bathroom..just nice untuk ktowg ni yang ala2 short vacay ni hahah.. if kalau nak sewa monthly pun boleh kat sini check diowg pny website ok! 


Time ni jalan2 dekat sekitar apartment sebab ujan so nak ke pool tak leh skali terkunci kakakkakak lawak giler time ni... memekak je smua tak boleh kuar aduhai dah la semua perempuan lawak..

Gambar dkt pool macam ada nanti kalau ada saya akan letak ye...wat masa skrg gmbar ni je ada..hahaha.. ok dekat sni die provide skali pool untuk kanak-kanak dan juga gym.. gym die equipment sikit lagi tapi bole la.. 

Dan berakhir la short vacay 2 hari 1 malam dekat D'inspired Residence Nusa bestari ni.. aku rasa bangunan ni baru lagi so tak ramai yang tau tapi korang boleh konsider kesini if dengan family sebab die apartment style mudah sikit lagipun boleh masak parking security..semua ok dan kawasan die dekat dengan Giant Bukit Indah tu tapi bukan aprtment dpn Giant tu tau die sblah belakng kedai2 lampu kereta tu... ahhh waze or google je la susah mak cik nak explain..

Sekian saje review tak berbayar dari saya..terima kasih! sehingga berjumpa lagi dan sapa2 nk suh review tempat lain leh je bagi free la ye.. hahahhaha kbai!!!


-till then-
Cik Enie



No comments:

Post a Comment