19 May, 2016

Bercuti ke Hong Kong 2016 (HARI KEEMPAT)

Hyee..assalamualaikum..

Hai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! came back after berhari, berbulan, bertahun... kpd korang yang kenal ngan kak eni ni espclly tu yang belajar kat tmpt kak eni keje tu tak yah la kecoh sangat popularkn blog aku ni!!!!!!!!!! sepak nak????????????? ke nk penampor???????? sibuk betul ea korang ea dah baca tu duk diam2 semat dalam hati kata2 kak eni ni..hahahaahaha... rindu la tu slalu stalk blog kak eni! wiwiwi

Ok back to citer FINALE psl Hong Kong ni..rase bersalah hutang citer ni lama2.... citer Vietnam short visit sana pun kne share jgk ni tapi kte tgk yang mana sempat k! 

Disebabkan flight ktowg ptg so dlm kol 11 ktowg dah check out... pagi tu nak keringkan baju dekat dobi 24 hours..tp pagi dobi tu dh ada orang jg so tak leh self service...then jawapannye bawak la blek baju basah ktowg tu blek ke Malaysia and dry kat dobi sini je... takpe senang jgk so tinggal lipat je nanti kain2 tu.. sementara tu sempat la aku soping winter coat wooot..wooot maybe bole pakai for next trip...in shaa allah..beli la sikit2 perfume untuk kwn2 kat sni borong la selagi ada duit HK ni..

Balik pun dah shutter van yang jemput kami kat airport tu... sedih kejap je dah abis holiday HK ni... first time rase cuaca sejuk macam ni alhamdulillah dapat pergi tgk ciptaan Allah kat tempat lain lagi... hopefully ada lagi peluang untuk lihat negara2 orang lagi..


Meh nak citer pasal airport die....airport sana sangat besar ok kene jalan banyak eh kalau pergi negara macamni memang kne berjalan banyak so bertabah la ye..nak chck in dkt terminal 1 dan naik flight kat terminal 2... b4 tgu kaunter AA buka ktowg solat dlu dekat terminal 1 ni.. surau die sangat bersih dan selesa amik wudhu kat dalam surau so jgn risau.. kalau pergi dgn family means kalau ada orang lelaki senang skit sebab surau ni bercampur lelaki dan perempuan.. tapi time ktowg solat tu takde pun orang lain datang solat.. sempat jugak pergi refund octopus card tu dapat duit lagi so shopping lagi dekat kedai ala2 daiso dekat atas terminal 1 ni.. beli la macam2 pulak aduhai.. 

Kaunter bukak je ktowg orang first chck in sebab nk makan dekat dalam terminal 2 dekat Popeyes so far dalam airport tu je la yang halal lain tak halal...sori dalam terminal 2 tak sempat nak amik gambar 1 pun even gmbar restoran2 tu sori bnyk2.. tp if korg dah lalu imigrsn diowg masuk dalam terus nampak area restoran2 tu...

Then dah settle g toilet bagai then nak ke tmpt tunggu flight tu pun jauh ok!!!!!! siap kene naik bus lg dan kene turun naik jalan jauh then baru sampai tempat tgu bus... 



Ok ni dalam bus untuk ke tmpt tgu flight...


Area tmpt tunggu flight pun aku tak amik gambar choii pemalas btl la aku ni... tp rsnye ada tangkap gmbr maybe dekat fon abah atau mak tak sure... time tgu tu bole plak icha tidor time borak2 ngan aku then trs tdo gaye bagpackers plak tu tdo dgn bag,, icha2.. siap org lain orang putih ada amk gambar die..


Dalam flight apa lagi tidor la and smpai KLIA2 dalam pukul 1 pagi mcm tu.. trs pegi dobi dry kain sbb esk pagi2 flight ke JB plak.. before tgu kain siap g makan dlu itulah sebab badan dah naik makan je manjang..

Esoknye dah balik JB... nasib la blek tu ada cuti 2 hari bole la ilangkan sakit2 kaki dan lenguh2 badan hahahaha poyo sgt ingat i dah tua ke??

Dan dapatla seflight dengan Maya matahari tu ahahhahah... kenal tak korang??? walaupun artis lama tetap ko ada seflight dengan artis??? hahahhahahah








till then
-Cik Enie_


No comments:

Post a Comment