19 May, 2013

Burger Bakar Abang Bakar di Johor

Hye..Assalamualaikum

Cak!!!!!!! lama giler tak berblog....akhirnya aku jumpa cabel fon...akhirnye rajin tahap 1 sampai mksdnye sdkt rajin...rajin bnyk insyallah munyusul..

Tak yah nk membebel pnjang sebab bnyk lagi entry yg terhutang kan..? so kita trskan dengan Segmen jalan2 makan kami..

Seperti biasa kalo nk try makanan kat Johor ni aku akan ajk family Tia sbb senang skt nk gerak kalau ajak abah kang banyak btl soalan die...abah tak suke try2 makan ni..kalau die tau makan sedap kat 1 tempat tu kedai tu jela die nk makan...lgpun abah ni kang kelam kabut kalau cari kedai yg first time nk try nnt dalam kete bising hehehheehe...

So family Tia lets go kte makan2 tambah lemak kikikiki..ni Weeknd haritu sbb mak n abah balik umah Segamat so aku and adik ddk umah Tia..Birthday adik sabtu so malam tu kte ajak die g makan walaupun die demam..hehehe

Nak order tak yah beratur pn mcm kat Shah Alam n Ampang tu sbb tak ramai orang pun...sampai2 cr tmpat ddk dan trs order kat kaunter nanti orang die anto..

 Meatball yang diperkatakan oleh bnyk pihak....dan akhirnyaaaa dpt jgk kami merasa..
Atas kanan : aku pny Beef Supremo, Atas kiri : Ibu Tia punya Beef leleh
Bawah kanan : Chkn apa ntah (sori lupa) ayh Tia punya,  Bawah kiri: chiken apa ntah (sori lupa) adik punya

Maaf saya lupa nama2 burger2 tu lain kali aku tulis ea...maafkan diriku yg pelupa ni...lg 1 add on onion ring pehhhhh rangup onion ring die..


Sajer nk tunjk strcture daging yg pure tu...dgr kata tak de tambah tepung pun and resepi adalah rahsia..ni aku dgr la tak sempat plak nk tny brader2 tu..

Ok kalo tak salah kat Johor 1 ni je kedai die...die bnyk bukak cwgan dekat area KL, Johor ni 1 je kat JB dkt B.Point berdekatn dgn Tambak Johor...mmg kalo orang Singapore2 tu masuk Malaysia ikt Tambak Johor diowg mst akn nampak ni....

Konklusi : time ni aku lapar giler so mmg burger aku licin habis kottttttt! ibu tia roti sekeping tak habis, BIL habis tapi ada sisa..adik lagi la makan sikit je...meatball and burger adk tak habis so kte bungkus bwk balik

So far boleh laaaaa tapi burger aku tu bnyak sgt barang ada cendawan la ada onion ring la so rasa sos daging tu tak berasa sgt...meatball mmg homemade and not bad

So kepda orang2 Johor yang teringin nak makan dek kerana hasutan di Instagram dan blog orang2 di KL tu pergilah try sndri kat sni...nasib ada kat JB kalo tak mau aku ajak family Tia g KL semata2 nk makan hahahha

-read till end-
















Terima kasih kepada yang sudi membaca blog ni...Alhamdulillah May 2013 jumlah viewer dh mencecah 10k!!! aku ingt nk bg hadiah sapa orang ke 10k tu tapi tak dpt dikesan plak sebab dh terlajak...

6 comments:

  1. pergh..tetibe rase nak makan burger lak bile tgk burger ko nih eny..adoii...

    ReplyDelete
  2. ramai kot blog orang lain cter pasl burger ni....tak keruan aku..asal dowg ni asik update je...nasib dpt gak makan kalo tak???? mau aku wat mogok tok diri sndri tak nak baca blog and tgk Instgram hahhaha

    ReplyDelete
  3. jom nnt kita pi lagi.. teringin yang daging bakaq pulak.. my treat..!! sapa nak join..?

    ReplyDelete
  4. hahaha...sapa la tu yg ajak lagi sekali tu..p order ayam buat apa..kan kan??hahaha...jom r p lagi..

    ReplyDelete
  5. hi cik erni....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan kat Burger Bakar Abang Burn jajahan Johor Bahru. Lazat dan cepat service.
    Bila senang tu jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe...takde topik lain
    Kalu minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ

    ReplyDelete
  6. anon aka BIL jom set date..! nnt saya turun sana hak...
    kakakku kalo pegi lain kai eni nk mkn meatball je sbb bj raye dh tempah ikt saiz bdn skrg so takot tak muat raye nnt.
    Papa-NtiQ: tq sudi baca post ni..slalu gak saya jengah blog Papa-NtiQ before g mkan...

    ReplyDelete